Всичко от света на
модата
» » Ефективно лечение на хипертония степен 3

Ефективно лечение на хипертония степен 3

16-01-2015, 15:49
2767
0
Артериалната хипертония е заболяване, което е свързано с постоянно или периодично повишаване на кръвното налягане. Това заболяване се смята за характерен за жителите на развитите страни. При това тя непрекъснато молодеет. И днес често се срещат дори и сред подрастващите.
Основната причина за хипертонията е намаляване на лумена на малките съдове. Това затруднява ток на кръвта в него. Тогава натискът на стената се увеличава, което повишава кръвното налягане. В резултат на това сърцето трябва да положим повече усилия, за да се прокара кръвта още по кровеносному поречието.
Опасността от това заболяване се състои в това, че той може да доведе до смърт. Ако артериалната хипертония не се лекува, то значително укоротит живот. Освен това има риск да се получи сериозни усложнения: поражение на бъбреците, мозъка или сърцето. На всеки 10 единици за налягане над нормата се повишава този риск с 10%. Но ако и специална диета и физически натоварвания ще станат част от вашия живот, от това проблем ще бъде възможно бързо да се отървете.
Има 4 степени на риск, на хипертония болест. Рискът зависи от вероятността за поражение на други органи, а също и наличието на смущаващо болестта фактори. Съдържанието на
 • Артериалната хипертония от трета степен

 • Как за лечение на хипертония от трета степен?

 • Симптоми на хипертонията трета степен.

 • Степен на хипертония • Риск по време на хипертония:

 • 1 степен - няма фактори, които опорочават лечението на болестта. Тогава органи-за целта могат да се стресне само в 15% от случаите.

 • 2 степен - фактори тегло не повече от три. А вероятността за поражение - от 15% до 20%.

 • 3 степен - фактори, които опорочават продължение хипертония, повече от три. Тогава вероятността от поражение - 20-30%.

 • 4 степен - органи-цел, изумени или вероятността от такова поражение е повече от 30%. Рискът от 4 степен е най-опасно за живота.


 • Артериалната хипертония от трета степен


  Ефективно лечение на хипертония степен 3
  Трета степен - това е последната и най-опасният етап на заболяването, неговата по-тежка форма. Артериална хипертония трета степен предполага, че показателите на налягането, по-високи или равни на 180/110 мм hg. супена Този етап се характеризира сериозен риск от увреждане на органа-цели и бързото изчерпване на възможностите на организма. Възможни са рисковете от 3 и 4 степен.
  Органи-цел, които може да удари високо кръвно налягане:

 • Очи.

 • Бъбреците.

 • Сърцето.

 • И мозъка.


 • Нарушаване на работата на тези органи, което води и до по-сериозни последици. Обикновено те създават патологична кръг, утежняващи рамките на хипертония. При риск 4 степен се влияе от няколко органи едновременно.
  Хипертония степен 3 често се усложнява гипертоническим криза. Под него се предполага моментно проявление на тази болест в много остра форма. Ако вече страдате от високо кръвно налягане 3 степен, кръвното налягане може рязко скочи до високи цифри така, защото в организма неуспех на водно-солен замяна или се оказа нарушена хормонална регулация.
  Симптоми гипертонического криза:

 • Виене на свят.

 • Главоболие.

 • Загрудинная болка, която дават в рамото и ръката.

 • Загуба на съзнание.

 • Как за лечение на хипертония от трета степен?


  Ефективно лечение на хипертония степен 3
  Лечение на хипертония зависи от това, към коя група на риска може да се дължи на пациента. При хипертонична болест 3 степен може да има риск от само 3 и 4 степен. В този случай лечението е едно лекарство вече не се използват, защото той не може да се справи с болестта, която пречи на много органи. Така че трябва да се премине на комбинация от лекарства, но само след консултация с лекар.
  Има няколко основни стъпки лечение на хипертония степен 3:

  1. Организиране на лекуващия лекар активен начин на живот на пациента, с оглед на заболяването. Ако ви поставят диагноза, тогава вашата програма за лечение и рехабилитация трябва да се състои ги дозирани физически натоварвания, които за вас са на разположение, както и комплекс от различни здравни дейности.

  2. Спазването на режима. Дори и при такова заболяване трябва да се "запази" себе си в битов план и професия, за да получите по-добър резултат от лечението. Но при това трябва да се редуват почивка и труд, не се допуска преумора.

  3. Спазването на хранителен режим, специален режим на хранене. При откриване имате такова заболяване трябва да се коригира на хранене: ограничаване на употребата на кисели и солени храни, подправки, пушени и зажаренных ястия, както и всички продукти, в които се съдържа много натрий. Тази диета ще подобри състоянието на кръвоносните съдове. Също така трябва да се контролира количеството на избраната и пиене на течности.

  4. Лекарствена терапия. Я назначава лекар за всеки пациент индивидуално, така че не си струва да събере самостоятелно лекарства. Това е опасно и може само да влоши заболяването.


  В тази фаза на заболяването, лекарите обикновено използват препарати с удължено, или дълъг период на действие. Те са в рамките на няколко дни са в състояние да контролират повишаване на кръвното налягане. Това може да се обясни с удобството на такива лекарства. Защото им е достатъчно да вземе един път в денонощието. Особено важен е този прием за тези пациенти, които имат намалено памет, причинени от хипертония от трета степен.
  Лекарства да се предписват с оглед на тяхното въздействие върху органи-цел и всички съпътстващи заболявания. При тази списъка им за всички групи в риск почти еднакъв, въпреки че за 4 групи се нуждаят от по-внимателен подбор на лекарствени препарати.
  Някои специалисти при хипертония степен 3 съветват да комбинирате медикаментозно лечение с помощта на народни средства за защита. Най-голяма помощ може да окаже фитотерапия. За лечение се използват предимно успокоителни билки, които имат успокояващ ефект. Това може да бъде валериана, глог, аптека лайка, мента, officinalis мелиса.
  Народно лечение на хипертония от трета степен е насочена, преди всичко, намаляване на налягането. За това често се използва зелен чай, шипка, цитрусови плодове и мед. Тези продукти ви позволяват дори да намали степента на развитие на заболяването. На същата диета при хипертония позволява тяхната употреба.
  Всички тези мерки са в състояние да намали риска от поражение на останалите органи с 4 поне до 3 степен. А понякога дори и от 4 до 2.

  Диета при хипертония трета степен


  Това е заболяване на всяка степен изисква специален хранителен режим. Хранене трябва малко да се промени. Специална диета при лечение на хипертония и 3 степен е необходима. Тя може не само да понижи кръвното налягане, но и да намали риска от появата на съпътстващи заболявания.
  Диета при хипертония трета степен включва:

 • Ограничаване на употребата на течности и готварска сол.

 • Изключение от диетата легкоусвояемых въглехидрати.

 • Намаляване на употребата на екстракти азотни вещества, мазнини от животински произход. Например, можете да получите от бульон.


 • В храна за основа при лечение на хипертония от трета степен, трябва да вземете следните продукти:

  1. Зеленчуци, плодове и млечни супи. За да проверите супа от цвекло, супа и супа. При това от екзотични супи по-добре да се откаже.

  2. Чисти зърнени култури. Това може да бъде овес, ечемик, просо, пшеница или елда.

  3. Нискокалорични млечни продукти. Може да се консумира сирене, ryazhenka, кефир, мляко и извара.

  4. Месото нежирных сортове. Подходящ пилешки гърди, морска риба и говеждо.

  5. Сушени плодове, зеленчуци и плодове. Особено добри са тези, които притежават запасите на калий и магнезий.


  Що се отнася до напитките, то за лечението е добре да се консумират прясно изцедени натурални сокове от плодове, зеленчуци и плодове, които трябва да се разрежда с вода за намаляване на концентрацията. Също и диета означава консумация на минерална вода и отвари на базата на шипка. А ето от силен чай и всяко кафе да се откаже да е на диета, се оказа ефективен.
  В дневната диета трябва да бъде не повече от 30 грама мазнини. От тях само 20 грама могат да бъдат животни.
  Ако имате още и наднормено тегло, тогава е важно да се съобразят с тази храна, за да диета, допринесли за неговото намаляване. Това благотворно влияние върху процеса на лечение и на организма като цяло. При този балансираност на диетата се нарушава всички още не.
  Такава диета изисква изключване на много вредни навици. Например, на алкохол или тютюн.

  Симптоми на хипертонията трета степен.


  Ефективно лечение на хипертония степен 3
  Хипертония степен 3 могат да бъдат забелязани от редица симптоми, които се състоят от проявите на най-хипертония и също признаци, характеризиращи победи всички органи-цели.
  Симптомите на хипертония болест 3 степен:

  1. Виене на свят, които се съчетават с визуални ефекти. Например, муха пред очите.

  2. Пулсираща главоболие.

  3. Влошаване на зрението.

  4. Изпотяване и втрисане.

  5. Зачервяване на шията и лицето.

  6. Намаляване на интелекта и паметта.

  7. Нарушаване на координация.

  8. Намаляване на интелект и памет.

  9. Слабост в крайниците.


  Но тези симптоми са характерни в известна степен на хипертония 1 2 и 3 степен едновременно. А също и за 123 и 4 на групите в риск. А ето и повишаване на тяхната интензивност трябва да ви уведомяват. Ако те са комбинирани с патологическими промени в органите-цели, риска от възникване на които са много високи, а това е тревожен знак.
  Патологическими промени, които могат да възникнат в органите на цели, са:

 • Мозъка - поражението на структури на централната нервна система и кръвоносните съдове.

 • Пъпки - всякаква патология.

 • Сърцето - развитие на гемодинамической нестабилност, инфаркт на миокарда и други усложнения.

 • Очи - увреждане на ретината или я съдове.


 • Появата на тези заболявания - това е симптом, че артериалната хипертония е достигнал 3 степен. Така че, ако сте забелязали, че всички органи-цел, са станали ви избави от безпокойство, а артериална хипертония ви притеснява дълго време, трябва да отидете на лекар.
  Тежестта на състоянието на пациента при хипертония 3 степен може да се определят от тежестта на поражението на мозъка. В края на краищата, болестта засяга мозъчната тъкан и кръвоносните съдове и увеличава риска от възникване на техните заболявания. Под това влияние може да:

  1. Формират аневризматические разширяване на артериите.

  2. Образува внутричерепные и внутримозговые на хематом.

  3. Школа на мозъчното кръвообращение, което ще доведе до исхемичен или хеморагичен инсулт.

  4. Да се развива енцефалопатия.


  Степен на хипертония


  Ефективно лечение на хипертония степен 3
  Отделят общо 3-та степен на хипертония:

  1. Лека форма - това е артериалната хипертония 1 степен. Тогава систоличното налягане не излиза от границите на 140-159 мм hg. календар, а диастолното - 90-99 мм hg. супена За нея е характерно скачаща на кръвното налягане. Тя се издига и се връща към нормалното неочаквано и за себе си.

  2. Разумна форма - артериална хипертония 2 степен. Систоличното налягане е в района на 160-179 мм hg. супена, а диастолното - 100-109 мм hg. супена Увеличаване на спада на налягането става по-дълъг срок. А ето сами до нормални стойности, то вече почти не пада.

  3. - Тежка форма - болест 3 степен. Тогава систолично налягане над 180 мм hg. супена, а диастолното - 109 мм hg. супена В района на тези показатели той се държи стабилно. Възниква риск от поражение на други органи.


  Артериалната хипертония - заболяване е често срещана, но от това не по-малко опасна. Затова се пристъпи към неговото лечение трябва да се възможно по-рано. Ако подходящия момент вече е бил пренебрегван, а заболяване достигна 3 степен, а след това да се присъединят към неговото лечение трябва да бъде с още по-голямо старанием.
  Може да се използва като медицински средства, така и фолклорни. Нужда от диета и специален режим на деня. Единственото условие - първо да обсъдим всичко това със специалист. И контрол на налягане по време на лечението, дори може да се сами, с помощта на тонометра. Това ще ви позволи да следите състоянието си.
  Хипертония степен 3 лечими при правилния подход. Ето защо не трябва да се поддават на паника. Важното е навреме да забележите симптоми се обърнете към лекар и да започнете лечение.
  Интересен по темата
  Хапчета за високо кръвно налягане
  Хапчета за високо кръвно налягане
  Хапчета за високо кръвно налягане: фармацевтика срещу хипертония За лечение на хипертония специалисти предписват хапчета от повишено налягане,
  Хипертония лечение на народни средства за защита и чесън
  Хипертония лечение на народни средства за защита и чесън
  Народно лечение на хипертония Полезни свойства на чесъна за намаляване на налягането. Чесън в комплексната терапия на артериална хипертония.
  Хипертония първа степен и нейното лечение
  Хипертония първа степен и нейното лечение
  Начини за лечение на хипертония първа степен Първа степен на хипертония е най-лека форма на заболяването. В този случай може би
  Артериална хипертония и нейното лечение
  Артериална хипертония и нейното лечение
  Артериална хипертония класификация и лечение Какво е артериалната хипертония, като я разпознава и лекува. Кои фактори влияят за появата на тази
  Хипертония и кафе на въздействието му върху организма
  Хипертония и кафе на въздействието му върху организма
  Кафе, зелен чай и секс при хипертония Кафе и хипертония. Влиянието на кофеина върху кръвното налягане. Как се отразява върху състоянието на
  Правилното хранене при хипертония
  Правилното хранене при хипертония
  Правилното хранене при хипертония и атеросклероза Правилното хранене при хипертония е от съществено значение в лечението и превенцията на
  Метод Стрельникова при лечение на хипертония - същността на методика
  Метод Стрельникова при лечение на хипертония - същността на методика
  Лечението на хипертония и метод Стрельникова Хипертонична болест на сърцето през целия живот изисква постоянно лечение. Рекламираният метод на
  За степени на инвалидност при хипертония
  За степени на инвалидност при хипертония
  Степен на хипертония е и групата на хората с увреждания Хипертония може да бъде свързана с установяване на инвалидност. Специална степен си
  Артериална хипертония: характерните симптоми на заболяването
  Артериална хипертония: характерните симптоми на заболяването
  Как да разпознаем хипертония - основните му симптоми Артериалната хипертония се среща често. Това заболяване се характеризира с редица