Всичко от света на
модата

Ползи коремни преси за жени

16-01-2015, 19:40
1960
0
Клякам е един от основните спортни упражнения, което е важно и за цялостното физическо развитие, както и за набиране на чиста мускулна маса. Ползи коремни преси за жени е безценен: подтягиваются мускул, подобрява работата на вътрешните органи, да се забавят процесите на стареене Важно е и това, че може да треперя, никъде и на никого.

Съдържанието на
 • Ползи коремни преси

 • Противопоказания

 • Как клякам правилно

 • Възможности за коремни преси


 • Ползи коремни преси


  Ползи коремни преси за жени

  Помислете положителни моменти за организма, които предоставят клекове:

 • Мускулна работа. По време на изпълнение на упражнение е включен голяма част от мускулите, които се намират в долната част на тялото. Освен това, частично работят мускулите на гърба и коремните мускули. Приседая, ти си заменяешь няколко упражнения за различни мускулни групи.

 • Подобряване на кръвообращението. Редовните упражнения подобряват работата на кръвоносните съдове в областта на таза. Също се подобрява и обмяната на веществата, кожата става по-здрава и подтянутее.

 • Корекция на фигурата. Благодарение на приседу станеш подтянутее, привыкнешь да запазите гърба си точно, и стойка ще се подобри. Упражнението допринесе за изчезването на мазнини от краката, от двете страни, корема. Толкова много омраза на жените целулитът също така може да се преодолее, приседая всеки ден.

 • Цялостното подобряване на физическото състояние. Многократни изследвания потвърждават, че редовното клякам укрепват мускулите и сухожилията на краката, правят човек по-здрав.

 • Загуба на излишни калории. Умножь теглото на 01. Полученото число - броя на калориите, които ти си "сожжешь", приседая средна скорост в продължение на минута. Например при тегло от 50 кг може да "изгори" за 5 калории на минута. Ако клякам с допълнително тегло, или да се упражнява по-интензивно, брой изчезнали без следа на калории е драстично ще се увеличи.

 • Противопоказания


  Ползи коремни преси за жени

  Треперя далеч не винаги е полезно за здравето. Да се откаже от упражнения (или да го ограничи в съответствие с лекар при:

 • Травма на ставите и костите на краката, както и при заболявания на костите и ставите.

 • Хипертония, разширени вени. При други заболявания на сърдечно-съдовата система трябва да се консултирате с вашия лекар.

 • Сколиоза.

 • Грыже.


 • При някои заболявания упражнение, а напротив, е от полза. Но преди да започнете занимания непременно трябва да получите разрешение от вашия лекар.

  Как клякам правилно


  Ползи коремни преси за жени

  Най-честата грешка - твърде ниски клекове, когато бедрата се спускат почти до самия секс. Коленете е желателно да се извиват не повече от под прав ъгъл, в противен случай се увеличава риска от нараняване на ставите, сухожилията. Това се отнася особено за коремни преси с отягощением. Бедрата трябва да остане в успоредна позиция към пода. На първо място това е важно начинаещи, които мускули и сухожилия не са свикнали с натоварване.

 • Не сутулься, дръж гърба си точно. От тила до най-опашната кост трябва да бъде гладка линия. Не раскачивайся от страна в страна. Условие: упражнението бавно и внимателно. Това ще доведе до повече полза, отколкото много неправилно извършвани коремни преси.

 • Дръж коремните мускули са малко обтегнати. Това ще позволи на заключване на гръбначния стълб и привеждане в гърба. Особено важно е да се има напрегнати мускули на корема (и здрава преса) при приседаниях с отягощением. Силна преса осигурява защита от наранявания.

 • Задължително разомнись и разогрейся преди упражнение. Ако вършиш комплекс от упражнения, по-добре приседай в средата на програмата.

 • Краката си на ширината на раменете. Коленете не трябва да предаде напред чорапи.

 • Не отрывай стъпалата от пода, не становись на чорапи. По време на изпълнението на напрежение основната тежест ще дойде по-удобно в средата на стъпалото - това е най-ефикасният вариант. Ако ти е трудно да не се повдигне петата, може да се поставя под тях и правеше. Важното е, че те не са валиден от опора.

 • Без носещи може да се правят много повторения - до 50 и повече. С отягощением средно правят 15-35 коремни преси, като ги разделите на няколко подхода.

 • Ако в процеса на изпълнение на упражнение вие ще болки в гърба или краката, веднага спри., изм. Ако болката не преминава или се появява редовно, задължително трябва да се обърнеш към лекар.


 • Възможности за коремни преси


  Ползи коремни преси за жени

  Да разгледаме основните типове упражнения, които ще помогнат да се проучи различни групи мускули:

 • Плие. Краката расставь пошире, чорапи разведи в страна. Приседай, огъване на краката под прав ъгъл. При това задължително дръж гърба си плоска, и не "махай се" напред. Връщайки се в изходно напрежение, не разгибай крака напълно, за да мускули постоянно са напрегнати. Основното предимство на този упражнения. - възможност за увеличаване на задните части, при това без да се увеличава на бедрата.

 • Клекове със скокове. Вариант за тези, които желаят на първо място да се отървете от излишните калории. Краката си на ширината на раменете, ръцете опусти или stick пред себе си. Приседай, спускане на краката долу, успоредна с пода линия. Разгибаясь, зомби, повдигане на ръцете над главата.

 • Клекове с опора на стената. Позволяват се тренират бедрата и задните части, при това махате тежест с мускулите на гърба. Изправи се до стената, подпрян на нея затылком и именно на гърба. Краката заведи от стената на половин метър, расставь на ширината на раменете. Прогибайся, подхлъзване по стената и не излиза от него, докато бедрата няма да бъдат успоредни на пода. Се постарайте да задържите тялото си в това положение дълго, а след това разгибайся, не излиза от стената.

 • "Ножица". Освен тренировка на бедрата и задните части, това упражнение още и е доста добър подобрява координацията. Редуващи се с това упражнение с обичайните приседом, можеш да работя по-голямата част на мускулите на краката. Стани точно, един крак заведи назад. Приседай така, че предния крак сгибалась под прав ъгъл (на коляното над петата), а задната прогибалась към пода и приблизително под прав ъгъл. Коляното не трябва да докосват пода. За един подход достатъчно 10-20 приседов на всеки крак. Малки гантельки в ръцете на значително ще подобри ефективността на упражнението.


 • Има една интересна и незамысловатая техника коремни преси, наречена "1000 на ден". Нейната същност се състои в изпълнение на обикновените коремни преси, но в големи количества - до 1000 на ден. Начинаещите могат да започнат от 100-200 повторения и постепенно увеличаване на техния брой. Трябва да се разпредели такъв голям брой на честите подходи, например по 10 повторения. Благодарение на това натоварване ще се почувства не много силно, но ефектът ще бъде много добър.
  Виждаш, че треперя изобщо не е сложно и е доста полезно. Можеш да правиш това и в къщи, и дори на работното място. Не губи постоянство в упражненията и успех в борбата за перфектна фигура.

  Интересен по темата
  Бразилски лифтинг на задните части
  Бразилски лифтинг на задните части
  Комплекс упражнения за красиви бедра: бразилия техника Бразилски задните части се различават по-голям обем, подтянутостью. Много жени са готови
  Утринна гимнастика за отслабване
  Утринна гимнастика за отслабване
  Как да правя упражнения за отслабване: обикновено сутрешни упражнения За ползата от утринната гимнастика са чували всички. Но не всички знаят,
  Как да се научите да седне на влакното
  Как да се научите да седне на влакното
  Как да се научите да седне на кордата: ефективно разтягане на всяка възраст Научете всичко за това как да се научите да седне на влакното. Не
  Упражнения за разтягане на гръбначния стълб
  Упражнения за разтягане на гръбначния стълб
  Упражнения за гръбначния стълб в домашни условия: правилната поза и здравословно обратно Болка в гръбначния стълб е способна да наруши ритъма