» » Папилломавирусная инфекция при жените лечение
 • (17-01-2015, 20:50)   
 •   0   
 •  2064 
Папилломавирусная инфекция представлява хронично инфекциозно заболяване, повишено внимание към който се е увеличил значително през последните десетилетия. Всичко това, защото е доказано, че човешкият папиломен вирус, причиняващ заболяване, е в пряка връзка с появата на рак на шийката на матката. Най-често вирусът се предава по полов път. Също така е възможно-математика-битови инфекция (например, чрез бельо и кърпи за контакт повредени лигавиците). В медицинската практика има случаи, когато вирусът передавался утробата, от майката на детето.

Съдържанието на
 • Симптомите на HPV при жените

 • Диагностика и лечение на заболявания


 • Симптомите на HPV при жените


  Папилломавирусная инфекция при жените лечение

  Папилломавирусная инфекция при жените лечение

  Проява на инфекция зависи от типа на вируса. Специалисти распределили заболявания, които са признак на папилломавируса човек, по няколко групи.

  1. Брадавици . Това е закръглена, гъста образование, които най-често имат цвят на кожата. Преобладават на стъпалата, дланите, по-рядко по други части на тялото. Брадавици не причиняват дискомфорт на пациента, освен естетически.

  2. Брадавици . Един вид брадавици, възникнали на мукозните мембрани и кожата на половите органи, влагалището, пикочния мехур, устната кухина, уретрата. Външно брадавици представляват малки новообразувания с назъбени ръбове.

  3. Болест на Боуен . На кожата полов орган при жените възниква влажна червена плака с ясни, чисти ръбове. Има случаи на преминаване на плака в злокачествен тумор.

  4. Бовеноидный papulosis . По половите органи мъже и жени се появяват жълтеникави, белезникави или розови уплътняване на кожата, които могат да се развият в рак на кожата.


  Някои типове HPV са началната стъпка от рак на шийката на матката. Много често всички предишни симптоми протичат незабелязано за жената, поради което медикаменти за лечение на HPV се усложнява и риска от възникване на рак се увеличава.

  Диагностика и лечение на заболявания


  Папилломавирусная инфекция при жените лечение

  Често HPV не е разкрита при обикновен преглед на гинеколог. Диагностика на HPV се състои от няколко етапа и, като обикновено започва с разглеждане на пациента. Лекарят проверява мазен и черупки и кожни воалите там, където е съсредоточена наличието на папиллом и генитални брадавици.
  Задължителен преглед на влагалището с помощта на огледала, изследване на материал, взет с шеечного канал, шийката на матката и на лигавицата. Освен това, лекарят трябва да изследва тъкан на шийката на матката, за да се установи вероятността от злокачествени онкологични заболявания.
  В днешно време за лечение на човешкия папиломен вирус няма конкретни схеми, и изборът на посоката на лечението зависи пряко от това какво заболяване е причинено от вирус. Като цяло всички методи на лечение се концентрира върху премахването на прояви на инфекция, а не премахване на HPV от организма.
  Препоръчва се за лечение на брадавици, дори ако те не причиняват пациента особен дискомфорт. Към основните методи на лечение може да се дължи криотерапию и электрокоагуляцию. Генитални брадавици, също така може да изтриете методи радиоволновой електрокаутеризация, както и лазерно лечение. Важно е да се отбележи, че премахването на брадавици и брадавици не гарантира, че няма да се случи повторение и те не се срещнете отново. Хирургическа намеса, обикновено се изисква, когато заболяването, причинено от папилломавирусной инфекция, се превърна в злокачественное новообразование.
  За да се намали риска от поява на рецидив, заедно с механични и хирургични методи, лекарите препоръчват допълнителни методи на лечение. Специално предназначени за HPV медпрепаратов към днешна дата няма, затова лекарите препоръчват да се приемат антивирусните средства и лекарства за укрепване на имунната система на човека. Лекарства по различни пътища въздействат на HPV и клетки, засегнати от тях.
  При извеждането на папилломавирусной инфекция народни средства се използват само като мотивационно лечение. Това са "бабини рецепти" са неефективни, но някои плодове и зеленчуци са в състояние да поддържат имунитета на необходимото ниво. Например, чесън, хрян, зеле, билкови чайове, мед редовната употреба ще укрепи имунната система на човека, а от папиллом може да спаси тинктура жълтурчета, лук, можжевельниковые плодове, алое, каланхое и боровинки.
  Но специалисти твърдят, че лечението трябва да бъде посочено от вашия лекар, неприемливо самостоятелно в никакъв случай! Въпреки това, нито един метод не гарантира пълно излекуване и на извеждането от организма на HPV. При откриване на заболяване, важно е веднага да започнете лечението и редовно (поне 2 пъти в годината) се наблюдава при лекуващия лекар. Не е лесно да се предотврати преминаването на болестта в злокачественное, много по-трудно се лекува стартирани стадий на рак.

  Заедно с"Папилломавирусная инфекция при жените лечение" също четат: