Всичко от света на
модата
» » Хапчета за високо кръвно налягане

Хапчета за високо кръвно налягане

17-01-2015, 20:55
20942
0
Световната Здравна организация констатира, че артериална хипертония (или високо кръвно налягане) страда всеки трети жител на нашата планета.

Съдържанието на
 • Хипертонична болест на сърцето

 • Хапчета от повишено налягане


 • Хипертонична болест на сърцето


  Хапчета за високо кръвно налягане

  Основен признак на това заболяване - високо кръвно налягане, което провокира нарушение на тонуса на кръвоносните съдове и на работата на сърдечния мускул, по никакъв начин не е свързано с органични заболявания на вътрешните органи и системи на организма. Световната Здравна Организация при ООН препоръчва се счита за високо налягане, което е над 140/90 мм hg. супена във всяка възрастова категория.
  Причини това заболяване не е установена, но основната се приема продължително или силно емоционално напрежение. Насърчаване на неговото развитие могат да:

 • ендокринни заболявания;

 • вредни навици (пушене, пиене в големи количества готварска сол и др.);

 • травма на ЦНС (централната нервна система);

 • генетичната наследственост.


 • Симптоми


  Проява на артериална хипертония се изразява със следните симптоми:

 • тъпа главоболие;

 • запушване на ушите;

 • кръвотечение от носа;

 • виене на свят.


 • Ако макар и веднъж вие се чувствали тези симптоми - трябва спешно да се потърси лекар. Това състояние представлява заплаха не само вашето здраве, но и за живота, тъй като значително повишава риска от внезапна смърт от инсулт или сърдечно-съдови заболявания. След преминаване на необходимото проучване ще бъде избран и назначен за необходимото лекарство.

  Хапчета от повишено налягане


  Хапчета за високо кръвно налягане

  Медицински изделия предлага голям избор на лекарства и медикаменти, които да ви помогнат да намалите и да се поддържа нивото на кръвното налягане в норма. Произведени освобождаване на старите и проверени, доказани лекарства, и се разработват нови формули и постановки, в които специалисти се опитват да се намали въздействието на различни странични ефекти.
  Средства и препарати се различават по ефективност, начините и скоростта на експозиция, по редица други показатели. Вие сте запознати с някои от тях.
  Добре са се доказали в медицинската практика за лечение на заболявания и са търсени:

  Верапамил


  Предлага се в капсули, таблетки, хапчета и ампули за инжекции.
  Действие на препарата : намалява тонуса на кръвоносните съдове, подобрява снабдяването на сърдечния мускул с кислород, хранителни вещества. Сърдечната честота се връща към нормалното, намалява кръвното налягане. В специални случаи се прилага венозно. Дозировка очаква лекуващият лекар, индивидуално за всеки.
  Странични ефекти: може да предизвика алергии, виене на свят, повръщане, нарушение на работата на стомашно-чревния тракт, умора, отоци.
  Противопоказания: при понижено кръвно налягане, бременност, по време на периоди на кърмене, при остър инфаркт на миокарда.

  Се отпуска по лекарско предписание.

  Нифедипин


  Предлага се в капсули, таблетки, ампули за инжекции.
  Действие на препарата: намалява налягането в кръвоносните съдове, подобрява кръвоснабдяването на всички тъкани в организма, обогатява сърцето на кислород. Намаляване на налягането на ефективно: при бъбречна хипертония, за забавяне развитието на бъбречна недостатъчност. Има благоприятен ефект върху кръвоснабдяването на органите на централната нервна система (ЦНС).
  Характеристика на приложение: в легнало положение, под езика, до пълна резорбция.
  Странични ефекти: може да предизвика гадене, виене на свят, главоболие, алергични реакции като зачервяване кожата на лицето и горната част на тялото, сънливост, рязко намаляване на налягането.
  Противопоказания: при остра сърдечна недостатъчност, понижено кръвно налягане, а също така при бременност и кърмене. Се отпуска по лекарско предписание.

  Каптоприл


  Предлага се във вид на таблетки.
  Действие на препарата: благотворно влияе върху тонуса на кръвоносните съдове, значително намалява сърдечния на стреса и кръвното налягане, повишава ефективността на вентилацията на белите дробове. Допустимо използването за диабетици и деца.
  Странични ефекти: астерия, протеинурия, загуба на апетит, алергични реакции, тахикардия, загуба на вкусови усещания, главоболие, ангионевротические отоци, суха кашлица.
  Противопоказания: при свръхчувствителност към компонентите на препарата, тромбопении, лейкопении, в периоди на кърмене и бременност.

  Се отпуска по лекарско предписание.

  Эналаприл


  Предлага се във вид на таблетки.
  Действие на препарата: прилага се в неактивно състояние: действието на ензими придава на лечебен ефект. Свойства са подобни на каптоприлу.
  Странични ефекти: се проявяват алергични реакции, неутропения, суха кашлица, гадене, разстройство-ЧРЕВНИ (на стомашно-чревния тракт), мускулен спазъм.
  Противопоказания: по подобен начин каптоприлу. Не е желателно приложение при бъбречна недостатъчност.

  Се отпуска по лекарско предписание.

  Лозартан


  Предлага се във вид на таблетки.
  Действие на препарата: ефективен в напреднала и старческом възраст, при артериална хипертония, е пролонгированное действие - 24 часа.
  Странични ефекти: могат да бъдат нарушения на СЧ (на стомашно-чревния тракт), повишена умора, запушване на носа, главоболие, виене на свят.
  Противопоказания не са разкрити.

  Се отпуска по лекарско предписание.

  Клофелин (клонидин)


  Предлага се във вид на таблетки, под формата на разтвор за инжектиране под формата на очни капки.
  Действие на препарата: намалява кръвното налягане, намалява чувството на страх, притежава болкоуспокояващо действие. Използва се за намаляване на вътреочното налягане, в моменти на хипертонични на кризите. Действа ефективно и в малки дози.
  Странични ефекти: могат да се усеща повишена умора, сънливост, сухота на лигавиците в устната кухина, главоболие.
  Противопоказания: при артериална хипотония, депресии, при промени в съдовете на мозъка. Не се препоръчва за прием на хората с професия с висока концентрация на вниманието. Се отпуска по лекарско предписание.
  Хапчета за високо кръвно налягане не трябва да избират сами: само след внимателно проучване на състоянието на вашето здраве от лекуващия лекар може да бъде определена лекарствена терапия. Не е необходимо да се отдадете на самолечение: в такъв случай, при проверка, вашия лекар ще е трудно да се установи диагноза и правилно да вземете дозата.
  При правилно лечение, хапчета, намалява налягането, за да ви помогнат да поддържате кръвното налягане в нормални нива.

  Интересен по темата
  Какъв чай понижава налягането
  Какъв чай понижава налягането
  Какъв чай понижава налягането: напитка за здраве Влияние на чая върху кръвното налягане. Хибискус, като средство за намаляване и увеличаване на
  Лекарства, които повишават кръвното налягане
  Лекарства, които повишават кръвното налягане
  Лекарства, които повишават кръвното налягане: борбата с гипотонией Какви средства, които повишават налягането има? Какви са техните особености
  Лекарства, намаляваща кръвното налягане
  Лекарства, намаляваща кръвното налягане
  Лекарства за намаляване на кръвното налягане: далеч хипертония Лечение на хипертония лекарствени средства. Лекарства, намалява кръвното
  Хапчета от климакса при жените
  Хапчета от климакса при жените
  Хапчета от климакса при жените: за лечение на менопаузата Какви лекарства от климакса помагат да се справят с проявите на менопаузата.
  Хапчета от суха кашлица
  Хапчета от суха кашлица
  Хапчета от суха кашлица: да се отървем от мъките Суха кашлица, видове. Лекарствени средства за лечение на непродуктивного кашлица. Хапчета от
  Хипертония лечение на народни средства за защита и чесън
  Хипертония лечение на народни средства за защита и чесън
  Народно лечение на хипертония Полезни свойства на чесъна за намаляване на налягането. Чесън в комплексната терапия на артериална хипертония.
  Какво трябва да се вземат хапчета за хипертония?
  Какво трябва да се вземат хапчета за хипертония?
  Лекарства от ново поколение от хипертония При хипертония, или хипертонична болест, са възможни различни лекарствени дестинация. Лекуващият
  Лекарства за лечение на Хипертония
  Лекарства за лечение на Хипертония"
  Прилагането на съдоразширяващ лекарства за хипертония Днес, лечението на хипертония се извършва с помощта на голям брой различни медикаменти от
  Артериална хипертония: характерните симптоми на заболяването
  Артериална хипертония: характерните симптоми на заболяването
  Как да разпознаем хипертония - основните му симптоми Артериалната хипертония се среща често. Това заболяване се характеризира с редица