• (18-01-2015, 10:16)   
 •   0   
 •  947 
Интервални тренировки използват професионални спортисти за подготовка за различни конкурси. Тях също могат да се използват за интензивно отслабване, при преминаване подобряване на работата на сърдечно-съдовата система. Интервални тренировка ще ви помогне да се отървете от излишните килограми по-бързо от традиционните, тъй като по време на него се изгарят повече калории.

Съдържанието на
 • Какви са предимствата на интервал на тренировка?

 • Видове интензивни интервални тренировки

 • Общи препоръки


 • Какви са предимствата на интервал на тренировка?


  Интервални тренировка си има много предимства в сравнение с обикновен джогинг, да речем, бутам:

 • тя изгаря повече калории за същия период от време, което е обичайно тренировка, а това означава, помага да се унищожи по-голямо количество мазнини;

 • занимания с интензивна тренировка ще позволи бързо подобряване на спортните резултати;

 • висока интензивност, стимулира обмяната на веществата след края на класове - по време на почивка и продължителен период от време след края на тренировката ти продолжишь за изгаряне на калории.


 • Интервални тренировки за отслабване

  Интервални тренировка представлява постоянна смяна на бурна дейност разумна дейност. Ако ти си в добра форма, тогава може да сменять пешую разходка къси пробежками, ако една и съща физическа форма не позволява, може просто да се редуват бързо ходене с неторопливыми стъпки.
  Заслужава да се отбележи, че с помощта на интервальную тренировка, може да намали натрупването на отпадъци в мускулите при интензивни занимания в мускулите се натрупва млечна киселина, и те започват да се разболяват. В резултат на интервал тренировка ще бъде по-качествено изпълнение на упражненията.
  За интервал на тренировка и може да се използва всеки треньор: бягаща пътека, степпер, стационарен велосипед. Редуват може да е на 3 минути интензивни занимания и 3 минути спокойни. В изчислението може да се тегли не само време, но и разстояние: при тичане е възможно да се ускори от разстоянието между стълбовете и т.н.,  Видове интензивни интервални тренировки


  Често се използват интервални тренировки за отслабване, а не само за привеждане на тялото във форма. Това е ефективен начин за борба с наднорменото тегло. За начинаещи е най-добре да използвате аеробна тренировка. Тя увеличава издръжливостта, и онези, които са решили да се отдадете на интервальными тренировките, най-добре е да започнете с аеробни.
  Интервални тренировки за отслабване

  Аеробна тренировка
  Тази тренировка ще принуди теб дълго време работа и малко почивка - нима не е съгласен интензивно усилено, за да получите идеална фигура? При този вид тренировка се предполага, че правенето на 3-5 минути, всеки интервал трябва да се работи до последната секунда. Интервалите на почивка, трябва да бъде от 30 до 60 секунди. Голям период на почивка ще позволи на вашето тяло е прекалено хубаво да си починат, което ще намали ефекта от избрания тип занимания.
  Можете да използвате тези схеми:

  работа
  почивка


  3 мин
  30 сек


  5 мин
  1 мин


  3 мин
  45 сек


  5 мин
  30 сек

  Можете да изберете интервал за уроците или да ги обърка - не е от значение. Колкото по-малко почивка между интервалите, толкова по-голямо натоварване. Този тип обучение се провежда в продължение на 20-30 минути.
  За интервал на тренировка можете да използвате различни упражнения в една схема, които позволяват да се правят на големи натоварвания и почивка. Тип упражнения е възможно да се избират в зависимост от издръжливостта на организма, това може да бъде лицеви опори, lunges, бягане, клекове, выпрыгивания, скачане на скакалке и т.н. В рамките на занимания могат да бъдат силно треперя, например минута, след това отжиматься в продължение на същото време и да правя забележки. Като почивка може да бъде лек разходка.
  Тренировка максимално висока интензивност
  Интервални тренировка с висока интензивност е много ефективна за отслабване, но всеки работен интервал трябва да се изпълнява с максимално усилие. Тези тренировки се използват от спортисти, които се нуждаят от взривни усилия: хоккеистами, футболисти и т.н. При такава тренировка драстично усилва обмяната на веществата и да се нарича количеството в кръвта на хормона на растежа, който е първият средство за засилване изгарянето на мазнините.
  Всички упражнения се провеждат с интервал от 30 секунди, времето за почивка може да бъде дълъг или кратък - зависи от това, колко ти имаш да се възстанови между тренировките. Кратки периоди на почивка правят тренировката по-сложна, скоростта на изпълнение на упражненията постепенно намалява. Увеличи натоварването трябва да стане постепенно, започнете по-добре не повече от три максимални интервали на първите три тренировки. Разпространение на товара може да е така:

  работа
  почивка


  10 сек
  30 сек


  30 сек
  2 мин


  30 сек
  1 мин


  30 сек
  30 сек

  Методът Табата
  Този метод позволява да се изгаря 9 пъти повече мазнини, отколкото от обичайните джогинг. За извършване на тренировка направете на телефон хронометър и изберете всяко упражнение: усукване преса, приседание, отжимание. Изпълни с висока скорост, след като успя за 20 секунди да направя 20-25 пъти, след 10 секунди отдохни. Повтарям, извършване на упражнения в продължение на 4 минути.
  Фартлек метод
  Метод, използван от морската пехота на САЩ за физическа подготовка. След загряване пробеги 5-10 минути припряно, ускорься и пробеги 1-2 километра. След това преместване на бърз ход за възстановяване на дишането, след това пробеги нагоре по склона с максимална скорост от 200 метра и заверши тренировка ходене.

  Общи препоръки


  Интервални тренировки, не са подходящи за всеки - трябва консултация с лекар, ако такива хронични заболявания или ако занятия не са редовни. Изследвания показват, че интервални тренировки, дори са полезни за кратко време е за хора със заболявания на сърцето.
  Интервални тренировки за отслабване

  Ако тялото не е достатъчно разогрето, при интензивни натоварвания могат да се нарани. Така че първо трябва задължително да се тренировка. Почни тренировка с по-малко интензивен интервал от време и включва упражнения за скорост постепенно. С течение на времето, ще бъде възможно да се поставят себе си по-високи летви.
  Ти ще бъдеш доволен от резултата само при редовни занимания. Нима не знаеш, че трябва паралелно да се почисти режим на деня и за хранене? Това също е важно. Знаеш ли, че може да се препоръча на читателите? Споделете своите идеи.

  Заедно с"Интервални тренировки за отслабване" също четат: