Всичко от света на
модата

Очила с диоптриями

2-04-2015, 09:43
837
0
Очила с диоптриями
В повечето случаи отслабването на зрението се наблюдава миопия (късогледство) или гиперметропия (далекогледство). Определяне на точки при такива аномалиях насочена към тяхното неутрализиране с помощта на разпръскване или сближаване на стъкла.

Как определят diopters при избора на очила?


При избора на очила пациентът се намира на разстояние 6 m от всички познати специална таблица. Проучване на всяко око се провежда отделно. Като се започне от върха, пациентът чете буквите от всеки ред. Последната тази графа показва, на остротата на зрението. След това очите се прилага слаби (длиннофокусные), а след това по-силните (короткофокусные) изпъкнали стъкла. Пациентът отново прочитания последно от реда, който е успял да види. Най-силното куполна стъкло показва степента на далекогледство.
В случай, че зрението ви ще се влоши от изпъкнали стъкла, нещо се проверява степента на възможна година. Това се извършва с помощта на вдлъбнати стъкла. Ако и изпъкнали стъкла, които не помагат, тогава причината за влошаване на зрителната острота изясняват допълнително.

Видове очила с диоптриями


Разновидност на точки с диоптриями - очила-хамелеон (фотохромичните). В тях се използват фотохромичните лещи, които променят цвета, т.е. тъмна, при действие на ултравиолетовите лъчи. Забележете, че в остъклени помещения хамелеони не потъмняват, тъй като силикатное стъкло не пропуска uv светлина.
Качествени очила-хамелеон се проясни за 3 минути, потъмнее за 1 минута. При този обектив трябва да променят цвета си едновременно.
Защитни очила могат да бъдат с диоптриями. Се прилагат те в екстремни спортове, вело-, мотоспорте, каране на ски в планините, скокове с парашут и т.н. Тяхната функция се състои в това, че те са изработени от изключително устойчив материал, следователно, тези очила предпазват очите от попадане на твърди частици.
Защитни очила за плуване с диоптриями предпазват от UV радиация, както и специално покритие от вътрешната страна на лещите им пречи да ръми. При избора на този вид очила трябва да се вземе предвид, че водата засилва ефекта на лещи.
Очила за шофиране с диоптриями освен за корекция на зрението, трябва да се осигури премахване на отблясъци (поляризация), създаване на по-добър контраст. Очилата също могат да се правят с фотохромными свойства.
За хората със слабо зрение днес може да изберете или направи поръчка слънчеви очила с диоптриями. За да се изключи неприятни ефекти, трябва да се избират модели очила плоска форма (за да лещи са в една равнина пред очите).
Много при работа на компютъра се използват компютърни очила, които благодарение на специални филтри намаляват натоварването на очите. Ако имате проблеми със зрението, може би комбинация от тези на очила с контактни лещи. Друг вариант е използването на компютърни очила със съответните диоптриями.
Ако се чувствате зле, да видите, и при това рефракция на окото е различна, съчетани с очила с различни диоптриями.
Очила с диоптриями
Когато носите такива очила за първи път са възможни усещания, виене на свят, косоглазия. Проблема ще се реши пристрастяване и правилния избор на лещи.
За повечето хора с лошо зрение нужда от няколко чифта очила - за да се "даде" и за "близост" (при четене). Но има възможност за използване на едни очила с диоптриями, както за четене, така и в други случаи. Лещите на тези очила се наричат мультифокальными.
Очила с нулеви диоптриями (обикновени стъкло) се използват като моден аксесоар, за да подчертаят имиджа.
Ако искате модерни очила с диоптриями, имайте предвид, че в предстоящия сезон на мода ще бъдат очила "котешко око", "стрекозиный око, очила с големи оправах, с украса.
Интересен по темата
Компютърни очила
Компютърни очила
В днешно време прогресивни технологии производители произвеждат монитори, които се различават значително от тези, които са били преди няколко години.
Как да изберете очила компютър?
Как да изберете очила компютър?
Компютърни очила - това е необходим аксесоар за всяка жена, която провежда много време на компютъра. И, разбира се, те трябва да украсяват своите
Очила-хамелеон
Очила-хамелеон
Очила-хамелеон имат много предимства. Те са две в едно и едновременно могат да се използват както с цел корекция на зрението, така и с цел защита на
Очила в рогова рамка
Очила в рогова рамка
Очила в рогова рамка, много иска. Те изглеждат стилно и благородна, те се отличават с невероятна аристократично шик. Освен това, благодарение на
Слънчеви очила-капчици
Слънчеви очила-капчици
Слънчеви очила-капчици - това е моден аксесоар, който може добре да защитят очите и кожата около тях от вредните ултравиолетови въздействия,
Очила за квадратна форма на лицето
Очила за квадратна форма на лицето
Квадратна форма на лицето, както и всяка друга, изисква внимателен подбор на рамки на очила - за точка или слънчеви. В края на краищата, ако тя ще
Очила Versace
Очила Versace
Точки от световно известната модна къща Versace - това е шик, стил, удобство и красота. Както слънчеви, така и за зрението, те със сигурност ще ви
Летните слънчеви очила
Летните слънчеви очила
Летните слънчеви очила - това са не само моден аксесоар. Преди всичко, те са предназначени да пазят очите от вредните ултравиолетови лъчи, на което
Спортни слънчеви очила
Спортни слънчеви очила
Ако спортен стил, като основна в живота си предпочита далеч не всяка модата, спортни модели очила са много търсени в почти всички представители на