» » Клатч: малка чанта за по-големи цели
 • (4-04-2015, 13:03)   
 •   0   
 •  221 
Клатч: малка чанта за по-големи цели


Негласные правила на съвременния моден етикет повелява всяка красавица се мисли за своя начин от началото до края. Облекло, обувки и аксесоари трябва да са се комбинират помежду си, образувайки хармонични случайни или вечерен ансамбъл. Ако говорим за женски чанти, водещи стилисти сигурни: те задължително трябва да бъдат няколко ние всички момичета. Освен това, добре, ако те са абсолютно различни по размер, цвят, текстура и предназначение. Специално място в този арсенал трябва да заема клатчам.

Голяма история малка чанта

Във всички времена на жените е необходимо да носят със себе си много на всички малки неща: първо, че това са монети, гребени и зеркальца, в епохата на романтизма добавено парфюми, любовни писма и лични дневници, а днес - козметика, ключове, телефон и други важни предмети. Фигури на нежния пол винаги са се стремили към това, че малката чанта е пресмяташе не само практически задачи, вмещая в себе си всичко необходимо. Жените през цялото време е искал да има тази нещо друго и изглежда приятна в естетически план. Така че отдавна подобни аксесоари, бродирани с мъниста, златни нишки, украсени сатенени панделки и ресни.

Модата на клатчи във формата, в която всички са свикнали да ги виждаме днес, е въведена легендарната Коко Шанел. Да, Да, точно нея всички дами са длъжни не само появата на малки черни рокли, панталони и безсмъртен аромат на парфюма, но и малка дамска чанта. Този ценен известния дизайнер подари си сам херцога на Уестминстър. Коко Шанел взе я със себе си на различни светски събития, след което всяка жена е искала да има същата. Тази тенденция веднага подема на водещите световни дизайнери, а сега клатч - основен аксесоар в арсенала на всички fashionistas.

Разновидности на


 • Клатч-плик . Тези модели са подходящи, за да ги носите в ежедневието, не е "изход". Добре се съчетават с дрехи в света на стил и casual. Те са достатъчно вместительные и удобни. Като правило, те имат дълга дръжка, която позволява да ги носите на рамото си, освобождавайки ръцете си. Актуални подобни възможности от цветни кожа, велур, както за зимния период и подходящи дамски чанти от луксозна естествена или изкуствена кожа.

 • Клатч-бокс. Това са оригиналните варианти с твърда рамка. Тяхната форма може да бъде всеки, дори и най-необичайна е и куба, и топки, и сърца, и, колкото и да е странно, на пишеща машина, kitties и др. Традиционни в тази категория се считат за правоъгълни модели с защелкивающейся закопчалка. Ефектно изглеждат модели, украсени с метални вложки и искрящи кристали. Такива клатчи са в състояние да съставят компания за всеки, дори и най-луксозния вечернему заедно.

 • Плетена чанта. Класически малка торбичка с защелкивающейся закопчалка. Най-женствена чанта, тя ще е подходящо очаквайки следобедните срещи и ще е в хармония с нарядами в романтичен стил. Що се отнася до материали и цветове, това правило е: под шарен облекло избирайте монофонични спокоен клатч, по-сдържано рокля може да се спрете на текстурирана модели, валидни орнаменти, мотиви и бродерии от блестящи нишки или пайети.

 • Клатч-трансформатор. Може би това е най-универсален модел 2 в 1: дамски ежедневни чанта с едно движение да се огъват на две половини и се превръща в чист вечерен вариант. Това е много практично в условията на днешната лудия градски ритъм на живот. Прекрасна находка за активни момичета с наситен различни събития изправени пред. Разбира се, този аксесоар ще бъде по-различна елегантност, но ще изглежда доста подходящо за кафе или на кино.


 • Клатч: малка чанта за по-големи цели

  Клатч: малка чанта за по-големи цели

  Клатч: малка чанта за по-големи цели

  Клатч: малка чанта за по-големи цели

  Клатч: малка чанта за по-големи цели

  Клатч: малка чанта за по-големи цели

  Клатч: малка чанта за по-големи цели

  Клатч: малка чанта за по-големи цели

  Клатч: малка чанта за по-големи цели