• (4-04-2015, 16:09)   
  •   0   
  •  435 
Следването на модните тенденции е трудно да си представим, без закупуване на облекла и аксесоари на невероятно популярния славянски стил, покоряющем световните подиума през последните сезони. Ако дрехите на древните славяни е наситена с разнообразни символи и оберегами, това украса в образа на нашите предци са играли второстепенна роля. Въпреки това, липсата на обрядового или защитно значение на ролята на аксесоари не намалява. Освен това, украса в славянски стил - основен елемент на етно-образ. За това, какви украса на славянските жени получиха в наследство на нашите современницам в усовершенствованном формата, ние ще говорим.
Славянски накити

Славянски накити

Славянски накити


Хармонията на красота
Женски украшения, които имат славянски стилистични корени, обикновено са изработени от евтини, но от натурални материали. Това се обяснява лесно, защото нашите далечни предци не са притежавали богатство, а изглежда привлекателно исках всяко момиче и жена. Разбира се, славянски бижута от злато и сребро са били привилегия на заможните дами, но дори и при това те са не само декоративни, но и функционален характер. Така, луксозни очелья, украсена с камъни, облаченными в благородни метали, които се използват за поддържане на дълга коса. Постави ги в празнични дни и измерва, т.е. "не всички най-добри веднага".
Славянски накити

Славянски накити

Славянски накити


Модерна интерпретация на
Славянски накити и амулети ще изглеждат едно цяло, ако са изработени от подобни материали и единна цветова гама. Днес за създаване на аксесоари използват не само за метали и скъпоценни камъни, но и кожата, мъниста, стеклярус.
Мнението за това, че тези аксесоари се комбинират единствено с тематични картини за провеждане на фотосесии или на сватбени церемонии, е погрешно. С добър вкус, спокойно може да се събере украса в славянски стил към ежедневните изображения. Красива украса за коса, ленти за глава, украсена богато ръчно изработени бродерии, както и на колиета, обеци и гривни, с етнически мотиви в червено-бяло-черно традиционните цветове, превъзходен подчертават индивидуалността на обладательницы. Разбира се, комбинация от аксесоари в славянски стил с откровено младежки дрехи трябва да се избягва.
Славянски накити

Славянски накити

Славянски накити

Славянски накити

Славянски накити

Славянски накити

Славянски накити

Славянски накити

Славянски накити