• (4-04-2015, 16:16)   
  •   0   
  •  447 
Украса шибори

"Глобалната култура достига до нас със закъснение", - каза класик. Декорации от панделки шибори това се отнася най-прекия начин. Въпреки факта, че самата техника на боядисване е възникнал още през 8 век от нашата ера, извън граници на страната-майка, тя е особено популярна не се радваше. Въпреки това, днес тези бижута са едни от най-красивите и актуални аксесоари за жени.

Какво е шибори?


Шибори (или сибори, ако бъдем точни) показва особена техника за оцветяване на тъкани. При него материалът е сгънат, са усукани, вързани и в такова състояние се нанасят бои. Начин дойде от Япония, а самият термин в превод означава "възел". Някои наричат този метод узелковым картина.
Както можете да се досетите, кърпа в този случай прокрашивается неравномерно. Но и не хаотично. Лента шибори, които се използват в създаването на бижута, специално гофрируются в края на производство. А им край прокрашиваются още веднъж. По този начин, на цвета на цялата лента се получава страхотно - прилича не нещо постоянно променящ се цвят на морето, не е дюни, и дюни в пустинята, осветени закатным слънцето.
Но най-важното в бижута в стил шибори това, че всяка лента е изработена изцяло на ръка (на това и се дължи на високата цена). Така че дори и при цялото желание на две еднакви няма да срещнете. Истинска лента шибори се прави само от 100% естествена коприна.
В бижута шибори техника производство се прилага различна. Някой, който комбинира лента с масивни естествени или изкуствени камъни - в този случай нейната мекота и лекота материал балансира вложки от твърди камъни. В други случаи в бижута шибори плат се съчетава само с по-малки мънистен и мъниста. Тук контрастът е създаден чрез обема, който може да даде лентата, не утяжеляя при това продуктът физически или визуално.
Местни мастерицы наловчились направи всички възможни декорация от лента шибори. Тук и широки гривни и които засягат въображението колие и обеци с брошами, и малки чанти с инкрустации от лентата. А разнообразието от цветове позволява на всяка момичето изберете тук е нещо уникално и неповторимо.
Украса шибори

Украса шибори

Украса шибори

Украса шибори

Украса шибори

Украса шибори

Украса шибори

Украса шибори

Украса шибори