• (4-04-2015, 17:44)   
  •   0   
  •  930 
Бижута от сутажа

Сутаж е специално сплетен кабел от коприна, той се използва за украса на дрехи и създаването на неповторими бижута. Широко разпространение в Русия, това е материалът е получил още при Петър I, въпреки че дълго време им само декорировали театрални костюми. За първи път за бижута сутаж започна да се прилага само през 20-ти век.

Украса в техника сутаж


Бижута от сутажа и мъниста със собствените си ръце имат странни вълнообразни форми, които със сигурност ще приковават погледи и вселенските внимание. Днес няма да възникнат никакви проблеми с ръкоделието - на разположение са готови комплекти за създаване на бижута, които включват не само тесьма, но и мъниста, мъниста, със всички необходими аксесоари.
Техника на плетене от сутажа има в своята история не е един век, в процеса на еволюция на изкуството се превърна в самостоятелна линия. Възраждане сутажной бродерия на бижута, бижута попада в наши дни. Днес можете да срещнете най-разнообразни декорации с помощта на дантела. Това, което е особено атрактивно - всяко бижу е уникално, нито един продукт не е дубликат и не се предлага в големи количества.
Научете се да правите бижута в техниката сутаж не е трудно. Трябва да овладеете изкуството на шиене от специални шнурочков. Те са богато обрати около камъка, образуващи невероятна красота на моделите. Можете да ги използвате за всякакви видове бижута и дори аксесоари, като фен, чанти и клатчи.
Но освен самото шиене също така трябва да се научат да се справят с нея, на ръба на фаянс, поставяне на закопчалка. Така че не си струва веднага да започнат сложни декорации, започнете с нещо по-просто.
Ако няма желание и време да се отдадете на този вид бродерия, вие винаги можете да поръчате украса от сутажа при мастериц, които ги правят за продажба.
Бижута от сутажа

Бижута от сутажа

Бижута от сутажа

Бижута от сутажа

Бижута от сутажа

Бижута от сутажа

Бижута от сутажа

Бижута от сутажа

Бижута от сутажа