• (4-04-2015, 17:46)   
  •   0   
  •  3511 
Индийски бижута

Етнически индийски бижута набират все по-голяма популярност по целия свят. Съвременните дами са се научили успешно да се съчетаят дори необичайни и огромни възможностите им с ежедневните дрехи, освен това голям брой бижута, наподобяващи скъпоценни метали, което прави красиви декорации в индийски стил още по-достъпни.

Традиционната украса на индийските жени


Любовта към бижутата от индийските жени са много ярко изразени. Те предпочитат да носят аксесоари за всеки ден, ами и по празници пуснато на всичко най-добро, което има у тях. Най-официални и важен ден в живота на индийските жени се превръща в деня на сватбата си. Тогава в курса са не само лични украшения, но и всички бижута на семейството. Така че теглото на сватбена рокля може да достигнат до няколко килограма, но и момичето изглежда като истинска принцеса.
Традиционни индийски бижута могат да се разделят на няколко групи: индийски украса на главата , обеци за нос и уши, колиета, гривни, пръстени.
Индийски украса за коса може би най-екзотична разновидност на аксесоари. Толкова много момичета носят специални вериги, които преминават по пробору и се спускат по челото красива висулка. Като украса могат да имат странични детайли и под формата на верижки или по-обемна от плочи от благородни метали, които придават на косата. Подобни индийски бижута носи името на елена, и вече са се появили в етнически магазините по целия свят.
Почти всички индийска жена носят индийски сребърни и златни накити, със специална любоя се радват на обеци. Дори малки момичета се обличат ги, въпреки че за тях се правят по-леки и по-евтини варианти. Жените също носят както дълги, тежки обеци, които понякога имат верига, закрепляемую в косата или около ухото, така и карамфил, украсени със скъпоценни камъни.
Колиета - още един от популярните индийски бижута. Обикновено те имат голям обем и тегло. Към масивна и богато украсена, предната част се присъединява верига, която се определя за врата. Това колиета почти безразмерно, може да се носи като плътно облегающим врата, така и опущенным по-долу на гърдите.
Гривни за празниците също са изработени от благородни метали. Така, много често се срещат индийски бижута от сребро с интересни орнаменти и инкрустация на скъпоценни и полускъпоценни камъни. Въпреки това, всеки ден момичета и жени, които обикновено се носят банглы - гривни с различни дебелини от пластмаса и метал.
Пръстени, а също и различни индийски бижута от мъниста са търсени, тъй като сред индианок, така и сред многобройните туристи, посещаващи тази екзотична страна.

Украса в индийски стил


Бижута, направени в индийски стил - моден тренд, с който са се опитвали в продължение на много дами. Не е задължително да придобива оригинални, скъпи и доста тежки аксесоари, обаче богат избор на бижута ви позволява да вземете нещо, което ще отговаря точно на вашия вкус: екзотичен гривна, съраунд ярка огърлица, масивни обеци, верига и много други. Например, индийски бижута на челото стомана отлична алтернатива на вече поднадоевшим много диадемам като украса на главата на сватбата. Те изглеждат много нежно, необичайно, привличат вниманието към очите на булката.
Индийски бижута

Индийски бижута

Индийски бижута

Индийски бижута

Индийски бижута

Индийски бижута

Индийски бижута

Индийски бижута

Индийски бижута