• (4-04-2015, 17:51)   
  •   0   
  •  531 
Тик - украса на главата

Тик - индийското традиционно украса на главата във вид на висулки. Основната част от тики - верига, тя се затваря раздяла между косата на главата си. Към нея са приложени висулки - висулки с различни форми, висящи на челото. Самата тиково дърво се определя на косата в задната част на главата с помощта на куката.
Тиково дърво в Индия
Висулки-медальони могат да бъдат изработени от скъпоценни или обикновени камъни. Всяка жена камъни в кърлежи са доста различни, избрани за нейния вкус и предпочитание. В Индия се смята, че всеки камък трябва да бъде или талисман, или символизират нещо.
Индийските жени искрено вярват, че камъкът, отнасящи се до техните челото, пази като "трето око", и че този камък има по-висша сила - отрицателна или положителна. Така че при избора на тики те много внимателно се отнасят към камъни, от които тя се състои.
По-рано в Индия тиково дърво е символ не е свободна жените, така че си носен само от омъжените жени, а в наше време започнаха да се носят и от неомъжени момичета, просто за красота.
Тик в днешно време
Много известни дизайнери ето вече няколко сезона ни показват, че много важни аксесоари в пролетно-летния период са именно украса за коса . И на мястото на всевъзможни ободочкам с цветя и цветен повязкам те предложиха индийски украса на главата.
Известни личности от цял свят попита тенденция на снимките, изказвания, презентации, като нашите момичета-модата светкавично го вдигна. Ето така с всеки изминал ден украса тиково дърво става все по-популярен.
Момичета се влюбват в тику, вероятно, още в самото детство по време на посещения на индийски филми. А сега пред тях се появи такава великолепна възможност - да реализират своите детски мечти в реалност. Ето, може би още и затова кърлежът е станал много популярен избор сред нашите современниц.
Гама от орнаменти тик днес огромен, и когато погледнеш снимката, главата е кръг от предоставен избор.
Тик - украса на главата

Тик - украса на главата

Тик - украса на главата

Тик - украса на главата

Тик - украса на главата

Тик - украса на главата

Тик - украса на главата

Тик - украса на главата

Тик - украса на главата