• (4-04-2015, 18:21)   
  •   0   
  •  417 
Верига "бисмарк"

За всяка жена бижута декорации са обект на похот. Колие, обеци, гривни пръстени , пръстени и верижки от благородни метали, инкрустирани с лъскави блестящи на светлината камъни, позволяват да се добави на всяко изображение на лукс, изисканост, елегантност. И златни ланци в женски ковчег заемат своето достойно място. Те могат да се носят всеки ден или да сложа по специални поводи. Веригата от злато се считат за една от най-добрите подаръци, които винаги ще одаряемая рада.
В миналото всички бижута изготавливались ръчно, а днес благодарение на усилията и таланта мастърс на веригата може да се направи станковым начин. Това улеснява труда на бижутерите и позволява на жените да спестят собствени пари, в края на краищата, машината може да даде звеньям вериги минималната дебелина, намаляване на тяхната цена. Но, въпреки огромния брой видове плетений вериги, има такива, които вече няколко години се държат лидерство, бр. Става въпрос за женски златни вериги, направени плетением "бисмарк".
Загадката на името
Ние не може категорично да кажа, че името на този вид плетене на златни верижки има пряко отношение към Ото фон Бисмарку. Но достатъчно е един поглед, за да такава асоциация се появи от само себе си. Факт е, че тези продукти изглеждат доста масово, твърдо, здраво, величествено, а първият канцлер на Германската империя в исторически писания е описан точно такъв. Може би по този начин бижутери уважили Бисмарк, окрестив неговото име за нов вид плетене. Истината е, или друга красива легенда - не е известно, но, съгласете се, историята на една красива!
Но има и по-реалистична история, свързана с популярни плетене на "бисмарк". В началото на 1990-те години, когато държавите от бившия СССР, които са независими, само началото на изграждането на икономиката, престъпни групировки са за всички. Така е разработена, че представители на криминалитета, за които злато, като особена ценност, започна да се носят на веригата, изпълнени плетением "бисмарк". Масивни златни вериги може да разкаже за собствениците на повече, отколкото те самите. Бижута с тегло, които понякога се стигна до 500 грама, са на статус точки. Но предимно мъжки бижута с течение на времето са станали по-фини, леки, красиви, така че те се избират от жените. Днес тъкане на "бисмарк" не е от пола.

Многообразие от подвида на плетене на "бисмарк"


Класическата заплитане "бисмарк" не представлява съединените пръстени, а пружинистые спирали, съединени по между си. Техните са изработени ръчно, накручивая златна или сребърна жица на deadbolts. След това получената спирала, нарязани на парчета (половин оборот), леко распускают и вятър за следващата спирала. След това платно стисна преса, и верига е готов! Верига, изпълнена плетением "двойна бисмарк", е създаден по същия начин, но подробностите се свързват по двойки. Съответно "тройна бисмарк" - това са трите съединените спирала. Заслужава да се отбележи, че пустотелые елементи позволяват да се поддържа класически вид и размер на продукта, като същевременно се намалява почти наполовина теглото си.
В зависимост от размера на спиралек, техните форми и начини да се свързват един с друг, плетене могат назваться "Гарибалди", "Арабски", "Кайзер", "Кардинал". Но всички тези продукти са обединени в близост характеристики - те са големи, невероятно силни, издръжливи (може да се носи и 50 години). Златна и сребърна верига "бисмарк" - това е добра инвестиция в бъдещето и луксозно бижу, което отива на почти всичко.
Верига "бисмарк"

Верига "бисмарк"

Верига "бисмарк"

Верига "бисмарк"

Верига "бисмарк"

Верига "бисмарк"

Верига "бисмарк"

Верига "бисмарк"

Верига "бисмарк"