• (4-04-2015, 18:27)   
 •   0   
 •  424 
Пръстен с опалом

Пръстен с опалом в сребро - идеалното решение за ежедневието. Опал по-многостранен и по-напред от всички други минерали по броя на нюанси, които може да съдържа един камък. А това му дава невероятна сочетаемость с всички ваши нарядами. Но в същото време той е твърде красив и благороден, за да не привличат внимание. Пръстен с черен опалом може заворожить поглед, така че можете да забравите за време на време.
Избягваме фалшиви камъни
Приятно момент за тези, които взима златен или сребърен пръстен с опалом, е фактът, че за да се определи фалшифициране доста просто и това може да стане по себе си директно в магазина. Моля, обърнете внимание на такива характеристики на поведението на естествени и синтетични камъни:

 • Натурален опал осветена отдолу, като прескочите слънчеви лъчи. Задръжте украса до прозореца и внимателно я погледнете, ако не виждате светли места по контура и малки переливающихся вложки в дълбочина камък, това е вероятно, че той е фалшив или синтетичен аналог.

 • Шершавость в мястото на съединение с основата. Наруши отразяване на светлината натурален опалом може подложка от друг минерал, но в този случай на мястото на подвързване пластове ще бъде лека грапавост и грапавост. Ако такава функция опал в магазина обясняват точно комбинация от камъни, но при това самата основата е гладка, може с увереност да се твърди, че пред вас дуплет или тройки фалшив минерал.

 • За уеднаквяване на цвета. Пръстен с бял опалом доста трудно да се провери по този показател, но с цветни камъни работи много добре. Прегледайте камък на светлината и се опитайте да помислите за цвета на основите му. Малки преливащи се цветове, петна на горния етаж могат да се свалят, но е важно да се гледа именно по-дълбоко. При естествен камък в основата на хомогенна, изкуствен, заради боядисване, тя може да бъде по-тъмни, в някои места, и по-ярки в други.


 • Как да се грижим за украса с опалом?
  По принцип, опал доста издръжлив и непретенциозен към условията на чорапи камък. Ако носиш венчален златен пръстен с опалом му не е задължително, за да стреля по време на измиване на ръцете, провеждане на някои работни манипулация - този камък не реагира на прости химични въздействия. Но за опал важно е да не е под пряка слънчева светлина и близо до излъчващите топлина обекти. Около 15% от този камък е водата, и тя активно се изпарява при нагряване. След загубата на цялата влага камък се напуква, поради което в древността го наричали "treskun". Ако ви се случи някъде перегреть украса - задължително, при пристигането си у дома, сложете го за малко в чаша с вода за възстановяване на вътрешния баланс на компонентите.
  Пръстен с опалом

  Пръстен с опалом

  Пръстен с опалом

  Пръстен с опалом

  Пръстен с опалом

  Пръстен с опалом

  Пръстен с опалом

  Пръстен с опалом

  Пръстен с опалом