• (4-04-2015, 18:28)   
 •   0   
 •  778 
href="/sites/default/files/ksenia_tr/serebryanoe_kolco_s_sapfirom.jpg">
Сребърен пръстен със сапфир

Сапфири - прекрасни камъни с митичния дълбок блясък. Благодарение на своите ярко изразени способности към астеризму, те се отнасят към скъпоценните скали и се считат за едни от най-добрите за създаване на бижута шедьоври. Така че, ако все още мисля, взема или да не взема нещо прекрасно пръстен с голям сапфир, купете го незабавно! Тази красота трябва да бъде в ковчега, където се съхраняват вашите малки съкровища.

Как да изберем пръстен със сапфир?


Първото нещо, на което е важно да се обърне внимание, това качество е поставен в основата на декорации в чужбина. Както и други скъпоценни камъни, сапфири, без угризение на съвестта са фалшифицирани от бижутери на всички ивици, а следователно, шанс да притежавате фалшифициране много голям. За да не се хвана на тази въдица, е важно да се знае, че пръстен с естествен сапфир има няколко характерни различия. На първо място, от естествен камък, разполага с малки нитчатые, бледо бели вкрапления, на второ място, истински сапфир почти винаги е "украсена" паутинкой от малки пукнатини. Добър бижутер скроет този момент с помощта на подходяща кройка, но при по-отблизо, те все още са видими.
По отношение на цветовете на камъни преживеят не си струва, нюанси могат да бъдат доста разнообразни и зависят от депозити. Най-скъпо - матови, васильковые сапфири от Кашмир, малко по-скъпо бирма, те наситен ультрамаринового на цвят и по-големи по размер. В Шри Ланка камъни имат лек синкав цвят, понякога, е жълт, но много бледи, тайландски сапфири доста тъмен, понякога до черноты. Фалшиви същия сапфири, почти винаги са прозрачни, тъй като, въпреки по-ниска стойност, те са много по-търсени и се правят метод на оцветяване шпинеля или фианита. За съжаление, се определят такава измама може само лабораторно изследване.
Вторият важен момент е повод. Например, годежни пръстени със сапфир купуват много рядко. Това е трудна камък и да го носи ежедневно много години, не винаги е удобно. Така че, ако искате да купите нещо против разпенващ, нека това да бъде не златен пръстен със сапфир. Можете да изберете рубин, диаманти и много други прекрасни, но на по-неутрални камъни. А ето помолвочные пръстен със сапфир доста разпространени. Между другото, те дори са в основата на специализирани колекции на водещите световни марки. Така, пръстен с розов сапфир изглежда във всяка колекция Тифани, разработена за помолвок, а помолвочное сребърен пръстен с жълт сапфир може да намерите от Cartier.
Третото нещо, което има значение е възрастта. Ако обстановката е предназначен младо момиче, уместно е да изберете сребърен пръстен със сапфир розов оттенък или среден тон синьо. Най-добре е, ако това ще бъде открита кройката. На малки дръжки изглеждат прекрасно цветя, пеперуди от сапфири и други подобни бижута на ес. Възрастната жена се вписват златни пръстени с големи камъни или просто комбинация от малки сапфири.

Как да се грижим за пръстен със сапфир?


За да направите камък е запазила своята красота и яснота по дълго време, обърнете внимание на тези прости правила:

 • пазете пръстена, отделно от други бижута. За това може да спаси фирмена кутия или да използвате малка кутия;

 • по възможност не носете пръстен в ярко слънчево време - това може да доведе до бързо помутнению;

 • задължително отстранявайте пръстен преди почистване, миене на съдове, както и провеждането на малки медицински манипулации.


 • Ако камъкът все пак започна мутнеть или промяна на цвета, можете да го почистите с помощта на миещ разтвор. Вземете кристален или порцеланова пот, изсипете в нея леко топла вода и добавете малко течен сапун. В този разтвор поставете декорация и излагат на ярко слънчево място. След няколко часа извадете и подсушете с камъни на слънце - те засияют като нови.
  Сребърен пръстен със сапфир

  Сребърен пръстен със сапфир

  Сребърен пръстен със сапфир

  Сребърен пръстен със сапфир

  Сребърен пръстен със сапфир

  Сребърен пръстен със сапфир

  Сребърен пръстен със сапфир

  Сребърен пръстен със сапфир

  Сребърен пръстен със сапфир