• (4-04-2015, 18:28)   
 •   0   
 •  530 
Пръстен с аквамарином

Днес голяма популярност както сред младите хора, още при жените солидна възраст се радват на бижута с аквамарином - нежни, фини камък. Малцина оставят безразлични го изключително прозрачен цвят и многогранность нюанси на оцветяване.
Свойства на камък аквамарин
Името на този скъпоценен камък може да бъде буквално преведено като "морската вода". Наистина, цвят на камъка толкова непостоянен, като самото море. Има екземпляри от нежно зелено до наситено синьо и дори зелено. Освен своята привлекателност, аквамарин има много свойства, които могат благотворно да влияят върху човека - успокоява нервната система, даване на вътрешно равновесие и увереност в себе си . Дори и здравето може да се засили, ако носи пръстен с данни самоцветом, например, той може да подобри зрението, работата на щитовидната жлеза, повишаване на имунитета.

Годежни пръстени с аквамарином


За любителите камък е от особено значение. Според легендата той е бил подарен на русалкой един от моряците, така че го смятат за символ на вярна и предана любов. Пръстен с аквамарином от сребро може да се превърне в чудесно допълнение към предлагането на ръцете и сърцата и да помолвочным един пръстен. Пръстен с аквамарином в злато избират много момичета като годежен - те са много необичайно и стилно изглеждат.

Как да изберете златен или сребърен пръстен с аквамарином?


Няколко съвета ще ви помогнат да се избегне фалшифицирането на:

 • придобиване на скъпоценност само в специализирани бижута магазини;

 • внимателно огледайте малко камъче - не трябва да има драскотини и чипс;

 • спазвайте аквамарином - истински съд трябва да пречупват светлината.


 • Ако искате да минерал остана толкова красиви, колкото в деня на покупката, не измийте го под течаща вода и периодично полируйте и почистете с мека кърпа.
  Пръстен с аквамарином

  Пръстен с аквамарином

  Пръстен с аквамарином

  Пръстен с аквамарином

  Пръстен с аквамарином

  Пръстен с аквамарином

  Пръстен с аквамарином

  Пръстен с аквамарином

  Пръстен с аквамарином