• (4-04-2015, 18:30)   
  •   0   
  •  523 
Обеци от злато с аметистом

Златни или сребърни обеци с аметистом може да се нарече уникално украшение, което е създадено благодарение на усилията, таланта и уменията на бижутери. Кристали на този минерал, които привличат погледи на околните ума огъване блясък, ограден от причудливи swirls на благородния метал, завинаги покоряют женски сърца, отколкото много често се радват на истински мачо. Такъв подарък със сигурност ще се хареса и младо момиче, и жена, която може да се похвали с немалым на жизнения опит.
"Благословен" минерал
По протежение на древния сказанию, самата Дева мария носеше годежен пръстен с аметистом. Вероятно по тази причина минерал и са се превърнали в "благословенным". Каквото и да е, а представители на по-висши духовни санов, често са наблюдавани със златни пръстени и обеци с естествен аметистом. В източните предания аметист - въплъщение на благородство. Бижута, инкрустирани аметистом, са в състояние да защитят своя владелицу от осакатяване на страст. Смята се , че обеци от злато с голям аметистом - талисман, привличане на късмета си, истинската любов и благоденствие.
Минавали векове, а хората така и не са загубили вяра в лечебна и магическа сила на този прекрасен природен минерал. И дребните търговци, както и сериозни банкери се опитаха да пръстени, висулки и обеци с аметистом от жълто или бяло злато, за да се предпазите от финансови загуби и фалит. Скъпоценност наделяли и възможността за почистване в сърцето и душата си от напрегнато физическо упражнение копнеж, безответных чувства, за да "освободи" място за истинска и непосредствена щастие. Дори и малките деца родителите се опитваха шия в дрехи от този камък, вярва, че той ще отвори вродени таланти и способности. А литотерапевты и до ден днешен аметист използват за лекуване на болки с различна етиология и дори заекването .
Но съвременни момичета, далеч от мистика и легенди, се интересуват и други особености на този камък. Дълги обеци с голям аметистом или лаконичен златни обеци със зелен аметистом изглеждат ошеломительно! Бижута магазини, можете да намерите цветни и необичайни, които ще отговарят на бляскавата красавица, и нежна фина бижута за скромна млада дама и малки обеци-карамфил за младо момиче. Изумителна кройката, блясък на камъни, къдрите на благородния метал за този прекрасен подарък мечтае всеки от нас. А ако се вземе предвид фактът, че цената на подобни продукти е доста разумна, тогава стойността на пръстени с аметистом е очевидна.
Обеци от злато с аметистом

Обеци от злато с аметистом

Обеци от злато с аметистом

Обеци от злато с аметистом

Обеци от злато с аметистом

Обеци от злато с аметистом

Обеци от злато с аметистом

Обеци от злато с аметистом

Обеци от злато с аметистом