• (4-04-2015, 18:30)   
  •   0   
  •  786 
Хамелеони се срещат не само в живата природа. Минерал александрит, широко използван при производството на бижута изделия, също така има и уникална функция. При промяна на естествено осветление, за изкуствено той променя цвета си от зелен на червен. Този минерал покрити със десетки красиви легенди. Именно тази особеност помогна первооткрывателям chrysoberyl идентифициране на откриването, тъй като първоначално александрит спутали с изумруд. Днес този красив минерал се използва за производство на изключителни бижута. Елегантна златен пръстен с естествен александритом могат да си позволят само заможни хора, тъй като обикновено са изработени са поръчкови и си струва то доста скъпо.
Пръстен с александритом

Пръстен с александритом

Пръстен с александритом


Уникалните свойства на минерала
Пръстен с естествен александритом в злато или сребро не може да се нарече обикновен декорация. Ако едно момиче на пальчике изписана е продукт, означава, че тя има тънък художествен вкус и оценява грация, елегантност, лукс. Смята се, че този камък трябва да носят тези, които са податливи на честа промяна на настроението ви. Сребърен пръстен с александритом е в състояние да усмири бурята на емоциите, и да си владелице увереност, спокойствие, сила на волята. Говори се, че промяна на цвета на александрит предупреждава за опасност, така че годежни пръстени с този камък - своеобразен индикатор на настроението втората половина. Ако зеленият камък започва да променя цвета си в жълто, това означава, че е време да се готви за любимия изненада, за да повдигнете му настроението.
А ако всички тези свойства chrysoberyl за вас не значат нищо, можете просто да се насладите на неговата красота. Младите момичета, които обичат да бъдат в центъра на вниманието, ще оценят стилни масивни пръстените със скъпоценни камъни по-големи размери, блестящи несравним блясък. Предпочитате изящность и елегантност? Погледнете към фините модели от жълто или бяло злато с едни или няколко малки александритами. Можете да изберете и класически, и по-оригинални модни пръстени пищен форми, които перфектно допълват стилен костюм. Гъвкавост на пръстените " с александритом се състои в това, че те са подходящи и за ежедневието, и за официални изображения. В никакъв случай вниманието на околните към вашата личност ще бъде гарантирана. А като подарък пръстен с грандиозно александритом - това е нещо, което трябва да бъде!
Пръстен с александритом

Пръстен с александритом

Пръстен с александритом

Пръстен с александритом

Пръстен с александритом

Пръстен с александритом

Пръстен с александритом

Пръстен с александритом

Пръстен с александритом