• (5-04-2015, 06:09)   
 •   0   
 •  379 
Украса с емайл

Бижута с емайл засягат тяхната оригиналност и изисканост. Нито един метал не може да осигури такива наситени нюанси като на емайла, а комбинация от сочен цвят и благороден блясък на златото и среброто изглежда необичайно и изключително красиво.

История эмалирования

Много хора мислят, че емайла е съвременен начин на декор бижута, но историците твърдят, че техниката эмалирования машините се използвали още в Древна Русия. В това време тя била наречена "финифть" и се прилага за оформяне на ларцов, чаши и купи. Характерният вид имат емайл северо-африкански континент. Там често използват зелени, жълти и сини покритие, които комбинируют с филигранью и сложни орнаменти. В Пакистан дълго време се занимават с техника выемчатой на емайла, както и страни от Близкия Изток са използвали цветни паста на базата на минерални оцветители и цветни терени.

Днес техника значително усовершенствовались, както и методи за нанасяне на цветно стъкло в метал са достигнали съвършенство. Бижутери да вырисовывать фини шарки и придават на картината невероятен реализъм. Появиха се дори цели компании, специализирани в областта на сребърни и златни бижута с емайл. Тук могат да се разграничат следните направления:

 • Чешки украшения от емайл. Чехия даде на света няколко марки бижута, които създават женски цветни декорации. Най-известната марка е Avenue Style. Бижутери на чешката марка експериментират с бижута сплавами и ценни метали, скъпоценни и поделочными камъни. За украса се използват перегородчатые студени техника эмалирования.

 • Бижута с емайл, Италия. Най-известни италиански марки, работещи с емайл: Damiani, Buccellati, Bulgari и Garavelli. Бижутери експериментират със сложни форми, създаване на пъпки, цветя и пеперуди. Тук се преплита европейско качество и италианска лукс.

 • Украса с грузинската емайл. Само в Грузия са създадени украса на специална техника, наречена минанкари. Тази техника се характеризира с плавни цветови преходи (което е много трудно да се направи със стъклен сплав) и автентични орнаменти. Най-широко представени тук медальони и пръстени.

 • Местни марки. Тук трябва да се подчертае бижута от сребро с емайл от Sunlight. Бижутери марка експериментират с витражной емайл, но за разлика от продукти на други марки бижута с емайл Sunlight имат гладка повърхност, и самата фигура е направена в плавни линии. Всяко бижу е прозрачен эмалевую пъти над шарките. • Както виждате, техники на изпълнение и марки, които работят с емайл много. Закупуване на изключително артикул с емайл покритие, вие подчеркнете свой независим стил и оригиналност.

  Избираме и носим бижута с цветен покритие

  Преди да закупите подобни украшения трябва да се помни, че за нанасяне на емайл е много сложен и педантичен процес, поет аксесоари с емайл не може да струва евтино. Не напразно в края на краищата, да ги отнасят към бижутата премиум клас. Но ако желанието се хванат живи изключителна вещицей взеха надмощие над вас, тогава ще трябва да се научат да правят правилния избор.

  В бижута е най-добре емайл изглежда на злато. Тази комбинация изглежда луксозно и богато. Бижута сребро с емайл изглеждат по-смирен и просто, така че повече са подходящи за всекидневна употреба. При закупуване на бижута обърнете внимание така, че покритието на емайла на никакви дефекти, пукнатини, чипс, мехури, драскотини).

  При носенето на бижута бъдете много внимателни и избягвайте триене за метални предмети, удари, екстремни температури и контакт с битова химия. Забранен е също продължителен контакт с вода.
  Украса с емайл

  Украса с емайл

  Украса с емайл

  Украса с емайл

  Украса с емайл

  Украса с емайл

  Украса с емайл

  Украса с емайл

  Украса с емайл