• (5-04-2015, 06:10)   
 •   0   
 •  934 
Накити от кехлибар

Бижута от кехлибар много години, за да привлече ценители на красотата с топлия блясък и с необичаен златист цвят. Крехка и нежна скъпоценност използват почти всички видове бижута и дори правят от него занаяти и различни фигурки. Той отлично се поддава на обработка и добре се настъргват, така че работата с него е истинско удоволствие и за опитен бижутер.

Авторски бижута, изработени от естествен кехлибарТрябва да се отбележи, че предвид органичен произход, кехлибар и различни условия на формирането на кехлибар има множество нюанси и включвания. Много често необичайно къс самородно злато с застывшим вътре насекоми, листочком и красив пузырьком се превръща в основна връхната точка на изделия. Такива кристали сключат в големи пръстените или се правят от тях на окачването. Някои изделия с редки видове кристали може да струва като бижута със скъпоценни камъни от най-висока категория.

В зависимост от вида и цвета на амбър могат да се разграничат следните изключителни бижута:

 • Декорации от бял кехлибар. Светъл нюанс показва голямо съдържание на кехлибарена киселина. Бял цвят и придават на празнота, поради което той придобива пенистую структура и матов блясък. Тези хапки се отнасят до най-ниската трети клас, така като е лошо полируются и имат хетерогенен цвят. От тях обикновено правят мъниста.

 • Украса в зелено и кехлибар. Такива украси достигат астрономически суми, тъй като добивът на зелен кехлибар е 2% от общия добив на кехлибар. Цвят на минерала варира от кафяво до светло изумрудения цвят. От зелен самородка правят луксозни обеци, пръстените и колиета.

 • Декорация от синьо кехлибар. Това редчайший минерал, който заедно със зелен кехлибар се отнася в "елит" хапки. Единственият мина това екзотично минерал е Доминиканска република. За да се подчертае студен син кристал го въплъщават в сребро или платина. По-голямата част от сини хапки използват за висулки.

 • Бижута от необработени кехлибар. Неравномерно бугристые кристали кехлибар се използват за производство на масивни колиета в няколко нишки. Тук акцентът е върху естествена красота камък, който все още се поддаде на някаква обработка и шлифовке. Изглежда много необичайно и завораживающе. • Всички изброени видове декорации са по-скоро изключение, отколкото правило. По-често могат да се срещнат класически бижута с кехлибар меден или жълт цвят, както и огранкой кабошон.

  Бижута

  Най-често за амбър използват златна лекар по дентална медицина. С червеникав оттенък злато хармонично изглежда с меден оттенък на кехлибар, по този начин, метал и минерал перфектно допълват взаимно. Накити кехлибар в злато изглеждат свежо и бодро, така че са подходящи за носене и през зимата и през лятото. Красиви брошки с големи кристали и необичайни swirls, лаконичен пръстени с един или няколко скъпоценни камъни, гривни, обеци и висулки, - всичко това изглежда леко и изящно. Но златни бижута с кехлибар, има един съществен недостатък - това е тяхната цена. Цена на продукта се формира от общата маса на аксесоар с включването на всички вложки. По този начин, пръстен с голям кехлибарен може да лети в една порядъчна сума, дори ако злато там ще са много малко.

  Тези, които търсят икономичен вариант, подходящ накити от кехлибар в сребърен. Поради ниска цена на метала тези продукти са много достъпни дори и за тези, при които има малък бюджет за закупуване. Изключения представляват редки минерали с необичайна включвания и трудна балон структура. Сребърни бижута с кехлибарен това е чудесен вариант за тези ценительниц този красив минерал.
  Накити от кехлибар

  Накити от кехлибар

  Накити от кехлибар

  Накити от кехлибар

  Накити от кехлибар

  Накити от кехлибар

  Накити от кехлибар

  Накити от кехлибар

  Накити от кехлибар