• (5-04-2015, 06:11)   
 •   0   
 •  503 
Бижута от сребро

Известно е, че първите бижута от сребро за авторство на работа са произведени около шест хиляди години. В това време този метал ценился повече злато и да си позволи авторски бижута от сребро, може само финансово обезпечени хора и представители на властта. Първоначално това са били мъниста, копчета, висулки, а малко по-късно и бижутери са се научили инкрустировать бижута със скъпоценни камъни и да го комбинирате с други метали.

В Русия сребро стана популярна по времето на Карл Фаберже (18-19 век), който е създал легендарната серия от колекционерски магазини има яйца на Фаберже. Именно тогава техника за обработка на сребро е максимално подобрен, а необичайни декорации с витиеватыми линии и благороден студен блясък ценени са изключително скъпи. През 20-ти век най-новите технологии за обработка на благородни метали са направили сребърни бижута достъпни, а цената на по-демократични.

Видове бижута от среброБлагородният блясък сребро подчертава, елегантен и аристократичен стил момичета, при едно само условие - ако не ги твърде много. Някои индивиди впечатлява наличието на бижута от сребро, и те буквално се обгръщат себе си веригата, влязат с украшения-гривни и перстнями. Всъщност това е признак на лош вкус, тъй като всички, включително бижута, изисква умереност.

Ето какви видове бижута от сребро, най-популярни днес:

 • Сребърни бижута с емайл. Такива аксесоари може да се счита за произведения на изкуството, тъй като те представляват завършен художествен образ. Ярък цветен емайл се използва за оцветяване на цветя за пръстени и обеци, както и за изображения на абстрактни орнаменти. Бижута от сребро с емайл са подходящи жизнерадостным и уверени момичета.

 • Бижута от тюркоаз в сребро. Благороден метал и ярък минерал перфектно се допълват взаимно. Въпреки наситен синьозелен цвят на продукта може да се носи с почти всеки дрехи почивка и не се страхувайте че начина ще е прекалено предизвикателно. Освен това, аксесоари с рубини, ще стане чудесен презентом на дървена и стоманена годишнина от сватбата.

 • Сребърни бижута с камъни. Тук могат да се използват като скъпоценни камъни на по-висша проба, така и икономични твърди камъни. В линейках бижута клас лукс се използва за поставяне на нар, цирконий, топаз. Бижута сребро с естествени камъни на по-достъпна цена в сравнение с златни изделия, така че те могат да си позволят много дами. • При избора на бижута играе голяма роля държава производител. Днес е много ценена от италиански сребърни бижута. Сръчни златари удивителен начин се съчетават майсторско техниката на изпълнение с изключителен дизайн продукти. Особено популярни са италиански марки бижута Morini, Liberali, Cavaliere, Exclusive и Magie. В маркови бижута често експериментират с инкрустации и използват котешко око, цветен кварц, аметист и перли.

  Не пощадиха и известния датски бижутериен марка Пандора, който е известен със своите наборными украшения. Много от производителите предлагат бижута от сребро стил на пандора, състоящи се от много интересни елементи и детайли.

  Бижута от сребро с gilding  Това е отделна категория бижута, които трябва да се обърне специално внимание. Много често при производството на аксесоари от сребро се изисква добавяне на малко по-жълт оттенък, който фокусира вниманието върху конкретни детайли. За да не се увеличи себестойността на бижута бижутери използват позолоту. Позлатени сребърни бижута, представени в религиозна тематика (кръстчета, икони) и обикновени продукти (висулки, брошки, пръстените).
  Бижута от сребро

  Бижута от сребро

  Бижута от сребро

  Бижута от сребро

  Бижута от сребро

  Бижута от сребро

  Бижута от сребро

  Бижута от сребро

  Бижута от сребро