• (5-04-2015, 06:49)   
 •   0   
 •  378 
Какво е фенечка?

Първоначално това бижу е символ на приятелство и тъчаха го специално за един човек. Днес гривни фенечки подарява на приятелки и ги плетат по същите схеми. Но такова силно значение цветята вече, разбира се, не се прилага, днес тя е просто красива и ярка украса.

Какви са фенечки?Първоначално фенечки на ръка тъчаха само от нишки. Днес за производството им се използват най-различни материали и начини на плетене. Видове фенечек това са:

 • Най-сложно се приема бижута от мъниста. Какво е бисерная фенечка: сложна смес от мъниста с различни цветове и размери, свързани помежду си с фина въдица. Бисерины са кръгли, големи и малки размери, квадратни или продълговати. При това значението на цветовете в фенечке остава същата, както и за по-декоративен вид се добавят още и различни кристали или пайетки.

 • Фенечки на ръка от конци мулине общоприето е класика този вид бижута. Освен мулине можете да използвате ирис или най-обикновени плетачни конци. Тук цялата работа се основава на правилната сет възли, които създават характерна фигура.

 • Гривни фенечки от ленти най-нежни и оригинални. Като правило, използват лента от сатен с ширина около 5-7мм. Такава гривна-лесно да тъкат, а резултатът е най-оригинален.

 • Преглед на фенечек би била непълна без изделия от кожа или кожзама. В този случай се използват тънки тесемки от кожени въжета, по-рядко вземат обичайните синтетични връзките на обувките. • Какво означават цветовете фенечек?  Сега, когато знаем, че фенечки - това гривни за приятелство, може да се спрете и върху стойността на използваните цветове. Най-често се използват комбинация от два-три цвята и по този начин дават да се разбере, че фенечка не просто такова прекрасно бижу за ръката, както вече тайно послание. Например, комбинация от червено и жълто говори за силен високо чувство, а в тандем и червено със син и зелен на любов към природата и пацифизме.
  Какво е фенечка?

  Какво е фенечка?

  Какво е фенечка?

  Какво е фенечка?

  Какво е фенечка?

  Какво е фенечка?

  Какво е фенечка?

  Какво е фенечка?

  Какво е фенечка?