Всичко от света на
модата

Фенечки от мъниста

5-04-2015, 07:17
1449
0
Фенечки от мъниста

Със сигурност поне веднъж обръща внимание на необичайни гривни, декорация на китката момичета с оригинален вкус. Традиционно тези аксесоари имат по-малка височина (3-4 см) и се закрепва на китката възел или са на специален замочек. Гривни подобен вид се нарича "фенечками", както и символизират силна приятелство и привързаност. Освен това, всеки цвят в традиционен гривна означава позиция на човека спрямо околните или характера му.

По традиция фенечки трябва да се извършва ръчно от конци мулине, кожа или връзки. От съвременни материали, използват усукана двойка или телефонни кабели. Сръчни рукодельницы успяха да се обединят заедно ширити гривни и мъниста, но в крайна сметка красиви фенечки от мъниста.

Фенечки от мъниста и конци - в процеса на изпълнение наЗа изпълнение на фенечки ви необходими следните материали:

 • мъниста;

 • нишката/риболов линия;

 • стеклярус;

 • ножици. • Някои мастерицы използват специални машини, в които вдеваются аксиални направления на гривната. Това устройство помага по-бързо да свърши работа за браслету и да видите, каква картина се получава. Обикновено се използват два вида плетене на: мозайка (косое) и пряко. Това деление важи както за работа с мъниста, така и с конец.

  Най-честата схема на плетене се счита за "полосочка" или "класика", която се изпълнява както директен, така и наклонена плетением. Подробен мастър клас можете да видите тук .

  При производството на фенечки и гривни от мъниста мастерицы избират един от следните варианти:

 • Проста фенечка. Аксесоар се извършва от две от две или три паралелни нишки, които не са преплетени и не е в контакт при работата. На конец просто нанизывается бисер след което всяка нишка продевается в голяма бусину и застегивается.

 • Фенечка-косичка. Вместо нишки-добре е да използвате въжето, тъй като тя запазва формата си. На три въжето нанизывается мъниста, след което от лентата с мъниста trudges косичка. В този маншет е желателно да изберете три контрастни цветове, които ще изглеждат страхотно заедно.

 • Ажурная фенечка. За нетиране се избират от мъниста с различни диаметри, цветове и форми. За основа по-добре да вземе дебел конец, за да гривна не изглеждаше ломанным. За създаване на ажурного на украсата трябва да се редуват тъкане на две жици поотделно с плетением ги заедно.

 • Фенечка от мъниста в едно цвете. За такова нетиране може да се използват и конци и въжето. Нежни цветя от мъниста можете да комбинирате с листенца или геомертическими фигури. Изглежда много женствени и романтични.

 • Фенечки с имена и рисунки от мъниста. Тези гривни са най-близки по дизайн с традиционните фенечками, тъй като предполагат изпълнението на ярка декорация. Като повторенията могат да използват славянски орнаменти, келтски мотиви, прости геометричные композиции. Оригинално изглеждат лични фенечки от мъниста с называниями групи и имената на любимите си актьори. • Както виждате, гама фенечек от мъниста е много широка, така че всеки може да избере това, което е по-близо по дух.

  Някой да даде фенечки-гривни от мъниста?  Традиционно фенечки ще бъдат преподавани в знак на приятелство и близост, след което човек непременно трябва да носи гривна, докато той самият не изотрется или не сълзотворен. Често можете да срещнете близнак, гривни, които се наричат "фенечки на любовта". Това са много подобни или напълно еднакви аксесоари, които са влюбени. Те не могат да передаривать или да стреля.

  Ако искате да поднесе красива фенечку подарък за приятелка, може да опитате да направите гривна с нейното име или прикольным орнаменти. Тя със сигурност ще се хареса!
  Фенечки от мъниста

  Фенечки от мъниста

  Фенечки от мъниста

  Фенечки от мъниста

  Фенечки от мъниста

  Фенечки от мъниста

  Фенечки от мъниста

  Фенечки от мъниста

  Фенечки от мъниста
  Интересен по темата
  Красиви фенечки
  Красиви фенечки
  Днес в асортимента са представени разнообразни модни фенечки, които приятно изненадват бунт от цветове и красота, плетене. Какво означават те, как се
  Фенечки от конци
  Фенечки от конци
  На фона На скъпите бижута от благородни метали и луксозни бижута фенечки изглеждат, макар и простовато, но ярко и необичайно. Голямо предимство на
  Фенечки с надписи
  Фенечки с надписи
  Фенечка - това е популярно средство за изразяване на младите хора. Още повече, че в нея могат да тъкат и собственоръчно. Фенечки често украшаются
  Видове фенечек
  Видове фенечек
  Оригинален младежки аксесоар - фенечка - има много разновидности. Всичко зависи в по-голямата част от начина си на плетене. Ние ви предоставяме
  Фенечки с шарени
  Фенечки с шарени
  Основен атрибут на младежката субкултура - фенечка - отпусне от тълпата, развесели и изгодно комплимент лук в стил етно или кэжуал. Много популярни
  Фенечки от дантели
  Фенечки от дантели
  Фенечка от дантела - това е оригиналната младежки аксесоар, който е напълно възможно да се създаде от себе си. Как да се направи, с какво и как да
  Фенечки с имена
  Фенечки с имена
  Много оригинално и хубаво, ако името на лицето е изписана на аксессуаре, който той носи. Фенечку със собственото си име лесно тъкани и собственоръчно
  Какво е фенечка?
  Какво е фенечка?
  Фенечки - това е модерно младежко бижу под формата на гривна от мъниста, конци или панделки. Какво те идват и какво означават цветовете на фенечке?
  Бижута от мъниста
  Бижута от мъниста
  Бижута от мъниста е в състояние да се превърне в стилен завършек на съвременния женски образ. Изпълнена, както обикновено, на ръка и в един