• (5-04-2015, 07:19)   
 •   0   
 •  740 
Обеци със сапфири

Заедно с рубин и изумруд сапфир се намира в челната тройка на най-редки, красиви и скъпи благородни цветни камъни. За разлика от първите две камъни сапфир исторически, обозначени с богатство, чистота и небесната енергия. Бижута с тези камъни носеше царица Клеопатра, принцеса Даяна, поп англосаксов Едуард Изповедник и на цар Соломон. Днес бижута със сапфир са достъпни за всеки човек, тук на цената само на тях е сравнима с бриллиантовыми декорации.

Едни от най-популярните днес са станали обеци със сапфири. Те добре контрастират с злато и други цветни камъни, като подчертава перфектния аристократичен вкус на жената. Обеци в които се използва сапфир лесно ще стане семейна реликва, тъй като те се отнасят до категории бижута, които неподвластно на време и постоянно променящата се мода.

Обеци от сапфир - класификация по вид камъкСапфир в класическия смисъл на думата - това е ценен камък, който има високи показатели на твърдост и блясък, и има наситен син цвят. Обаче не всички знаят, че се срещат още "фантазийные сапфири" - видове корунд бижута освобождаване от отговорност жълт, розов и зелен цвят, както и обезцветени минерали (лейкосапфиры). Бижутери са високо ценени и "stellate сапфири", които имат най-силен ефект астеризма. Но все пак по-ценен камък васильково-син цвят умерена интензивност. В зависимост от нюанса могат да се разграничат следните обеци с естествени сапфири:

 • Обеци от жълт сапфир. Бижутери наричат подобна сапфир "падпараджа", което в превод от синегальского означава "цвете лотос". Обикновено, това не е класически жълт цвят, а нещо средно между оранжево и розово. Обеци от жълт камък сякаш излъчват светлина и са ярък допълнение към празничната начин.

 • Обеци с черен сапфир. Тук се използват камъни, като сива основа и блясък на черна перла: по-близо към метална, отколкото към перламутровому. За черен сапфир се характеризира астеризм: полирана повърхност му се вижда малка светла звезда с ясни лъчи. Този аксесоар изглежда мистериозно и дори мистично.

 • Обеци с розови сапфири. Много нежни и женствени аксесоари, които подчертават естествената красота на момичетата. Камък може да има леко розово или по-наситен оттенък, граничещ с цветя на фуксия. Много розови сапфири са подложени на термична обработка, която облагородява лек нюанс на камъка.

 • Обеци с изкуствен сапфир. Това е отделна категория бижута, които теоретично трябва да струва много по-евтино аксесоари с естествени камъни, но на практика се опитват да ги изложи за изключителни бижута със сапфир. Камъни в сережках са неравномерно оцветяване, се наблюдава редуване на наситени и слабоокрашенных ивици (зональность). • Трябва да се отбележи, че всички изброени обеци са по-скоро изключение, отколкото правило. Класика се считат за обици със син сапфир.

  Видове обици

  За специални случаи можете да вземете изящни висящи обици с диаманти и сапфир. Тези модели са високо ценени бижута в изкуството, както и за създаването им е поверено само квалифициран бижутери. Основа за обици със сапфир е бяло злато, тъй като именно тя е изгодно засилва дълбок кадифен цвят на камък и диамантени вложки. Тези модели на обеци е препоръчително да се носят с луксозни нощни нарядами и коктейльными рокли.
  За всекидневна употреба се предлагат лаконичен обеци розово със сапфир. Те перфектно се вписват във всеки образ и да не привличат излишно внимание. Обеци пусеты със сапфир може да се използва за офис стил, а също и за повишаването на ресторант.
  Обеци със сапфири

  Обеци със сапфири

  Обеци със сапфири

  Обеци със сапфири

  Обеци със сапфири

  Обеци със сапфири

  Обеци със сапфири

  Обеци със сапфири

  Обеци със сапфири
  loading...