• (5-04-2015, 07:19)   
 •   0   
 •  1006 
Обеци със сапфири

Заедно с рубин и изумруд сапфир се намира в челната тройка на най-редки, красиви и скъпи благородни цветни камъни. За разлика от първите две камъни сапфир исторически, обозначени с богатство, чистота и небесната енергия. Бижута с тези камъни носеше царица Клеопатра, принцеса Даяна, поп англосаксов Едуард Изповедник и на цар Соломон. Днес бижута със сапфир са достъпни за всеки човек, тук на цената само на тях е сравнима с бриллиантовыми декорации.

Едни от най-популярните днес са станали обеци със сапфири. Те добре контрастират с злато и други цветни камъни, като подчертава перфектния аристократичен вкус на жената. Обеци в които се използва сапфир лесно ще стане семейна реликва, тъй като те се отнасят до категории бижута, които неподвластно на време и постоянно променящата се мода.

Обеци от сапфир - класификация по вид камъкСапфир в класическия смисъл на думата - това е ценен камък, който има високи показатели на твърдост и блясък, и има наситен син цвят. Обаче не всички знаят, че се срещат още "фантазийные сапфири" - видове корунд бижута освобождаване от отговорност жълт, розов и зелен цвят, както и обезцветени минерали (лейкосапфиры). Бижутери са високо ценени и "stellate сапфири", които имат най-силен ефект астеризма. Но все пак по-ценен камък васильково-син цвят умерена интензивност. В зависимост от нюанса могат да се разграничат следните обеци с естествени сапфири:

 • Обеци от жълт сапфир. Бижутери наричат подобна сапфир "падпараджа", което в превод от синегальского означава "цвете лотос". Обикновено, това не е класически жълт цвят, а нещо средно между оранжево и розово. Обеци от жълт камък сякаш излъчват светлина и са ярък допълнение към празничната начин.

 • Обеци с черен сапфир. Тук се използват камъни, като сива основа и блясък на черна перла: по-близо към метална, отколкото към перламутровому. За черен сапфир се характеризира астеризм: полирана повърхност му се вижда малка светла звезда с ясни лъчи. Този аксесоар изглежда мистериозно и дори мистично.

 • Обеци с розови сапфири. Много нежни и женствени аксесоари, които подчертават естествената красота на момичетата. Камък може да има леко розово или по-наситен оттенък, граничещ с цветя на фуксия. Много розови сапфири са подложени на термична обработка, която облагородява лек нюанс на камъка.

 • Обеци с изкуствен сапфир. Това е отделна категория бижута, които теоретично трябва да струва много по-евтино аксесоари с естествени камъни, но на практика се опитват да ги изложи за изключителни бижута със сапфир. Камъни в сережках са неравномерно оцветяване, се наблюдава редуване на наситени и слабоокрашенных ивици (зональность). • Трябва да се отбележи, че всички изброени обеци са по-скоро изключение, отколкото правило. Класика се считат за обици със син сапфир.

  Видове обици

  За специални случаи можете да вземете изящни висящи обици с диаманти и сапфир. Тези модели са високо ценени бижута в изкуството, както и за създаването им е поверено само квалифициран бижутери. Основа за обици със сапфир е бяло злато, тъй като именно тя е изгодно засилва дълбок кадифен цвят на камък и диамантени вложки. Тези модели на обеци е препоръчително да се носят с луксозни нощни нарядами и коктейльными рокли.
  За всекидневна употреба се предлагат лаконичен обеци розово със сапфир. Те перфектно се вписват във всеки образ и да не привличат излишно внимание. Обеци пусеты със сапфир може да се използва за офис стил, а също и за повишаването на ресторант.
  Обеци със сапфири

  Обеци със сапфири

  Обеци със сапфири

  Обеци със сапфири

  Обеци със сапфири

  Обеци със сапфири

  Обеци със сапфири

  Обеци със сапфири

  Обеци със сапфири