• (5-04-2015, 07:32)   
  •   0   
  •  822 
Златни обици с тюркоаз

Минавайки покрай бижутериен магазин, невъзможно е да мине покрай аксесоари от тюркоаз. Те очароват с ярък наситен цвят, който доста рядко се среща в природата и около нас в ежедневния живот. Синьозелен оттенък представлява смесица от зелено и синьо на цвят и промяна на цвят в зависимост от господстващо положение на един или друг оттенък.

Сред всички бижута с самоцветами най-атрактивни са златни обеци с рубини. Тайната се състои в това, че и злато, и тюркоаз са от природата, най-различни, както свързани, те чудесно се допълват взаимно. Обеци с рубини в злато са произведени от плътна тюркоаз, която се нарича още "отломки". Минерал с вените и пяна рядко се използва в златните бижута, тъй като се счита за второсортным материал. Му позволявайте на огърлици, гривни и щипки за коса.

Обеци с рубини от златоЗа бижута се използва камък във формата на кабошона или кълбо. Камъни с неправилна форма се използват за евтини бижута. Интересно, но в древността бирюзу не се съчетава със злато, тъй като смятат, че така ще загуби своето очарование. Днес бижута марки направили дует тюркоаз-златото е един от най-известните.

Какви златни обеци от тюркоаз сега, представени в асортимент? Много красиво изглеждат аксесоари, в които е камък облачают в масивна златна закопчалка, консолидиране му със златни крака. В този вариант на камък става основен, а всичко останало е второстепенно. За изпълнение на тюркоаз в злато обици се използват големи камъни с идеална структура.

Популярни и обеци с рубини злато с глух бижута закрепкой. В този случай камък се пази в златна рамка, плътно опоясывающей му периметър. Тази закрепка е идеална за тюркоаз с равна повърхност на основата.

Много стилен тюркоаз изглежда в обеци разкъсване и държат форма. По-компактни обеци пусеты могат да се извършват под формата на интересни фигури (цветя, пеперуди) или се комбинират с други камъни.
Златни обици с тюркоаз

Златни обици с тюркоаз

Златни обици с тюркоаз

Златни обици с тюркоаз

Златни обици с тюркоаз

Златни обици с тюркоаз

Златни обици с тюркоаз

Златни обици с тюркоаз

Златни обици с тюркоаз