• (5-04-2015, 08:23)   
 •   0   
 •  381 
Обеци с кварцови

Енемона е най-често срещаният минерал на Земята. Днес в асортимента са много различни нюанси и цветове, а кристали кварц може да има различен размер и структура. Специалисти твърдят, че тя стопля душата и охлажда дланта на ръката си. Наистина, благодарение на високата проводимост на чист минерал, който не е с примеси, винаги остава хладен. Този имот е била използвана в Древен Рим, когато от кварц изготавливались кристални топки, за да благородници и господа могат да се охлади дланта си в горещото лято.

Днес от този материал се подготвят много красиви бижута, сред които могат да се разграничат обеци от кварц.

За обеци използват камък във формата на округлого кабошона. Този вид обработка подчертава оптични свойства на кварц и осигурява приятно "топло" на блясъка на скъпоценен камък.

Обеци с кварцови: видовеСега в асортимента са много обеци с кристални включване. Много ефектно изглеждат следните модели:

 • Златни обеци с опушен кварц. Експертите наричат такава скъпоценност "раухтопаз". Оцветяване минерал може да бъде тъмно кафяво, светло сиво, златисто-кафява. Блясък - стъклен. Смята се, че опушен кварц избавя от комплекси, почиства създаване, помага в борбата с психични разстройства. В рамки от злато, тази скъпоценност придобива по-благороден и естетичен вид.

 • Обеци с диаманти и кварц. Матиран мек блясък кварц хармонично допълва ярко наситено с блясък на диаманти. Тук най-често се използва дограма от бяло злато. Тези обеци са доста големи и елегантна, така че по-подходящи за тържества.

 • Обеци със зелен кварц. Този аксесоар може да се превърне в източник на творческа енергия. Минерал има луково-зелен цвят, който умиротворяет и успокоява при един само поглед. Може да се възстанови, в черненое сребро или злато.


 • Обеци с кварцови

  Обеци с кварцови

  Обеци с кварцови

  Обеци с кварцови

  Обеци с кварцови

  Обеци с кварцови

  Обеци с кварцови

  Обеци с кварцови

  Обеци с кварцови
  Заедно с"Обеци с кварцови" също четат: