• (5-04-2015, 13:10)   
 •   0   
 •  610 
Брошка канзаши

Интерес съвременните дизайнери за източната култура е трудно да се надценяват. Това се отнася особено за страната на изгряващото слънце - Япония. Именно тя е родното място на популярната днес на техника канзаши. В нея са създадени уникални цветя, които красят блузи, рокли, лацканы пиджаков и саката, колела и щипки за коса .

Как изглеждат брошки канзаши?Историята на тази неща датира от преди няколко века. Първите брошки канзаши се появява през XVII век. Те са били японски гейша и се украсяват ги споделите своите високи, сложни прически. Самото име "канзаши" в превод означава "родословни". Правеха ги от лоскутков плат от коприна или сатен лента. Техника на производство е много подобен на оригами, т.е. на сгъваемия невероятни фигурки от хартия без използването на ножици и лепило. Ако овладеете това умение до съвършенство, брошки канзаши се получават изключително красиви.

Основният мотив на изделия през цялото време остава цветя. Техните листа могат да бъдат разнообразни - остри, кръгли, продълговати, двойно. Традиционно популярни брошки рози в техниката канзаши. Сега ги украсяват с допълнителни детайли - мъниста, пайети, кристали или стеклярусом. Така те изглеждат още по-елегантни.

С какво се носи?

Съвсем не е нужно да носите брошка канзаши с кимоно или с други неща в японски стил. Най-добре е те ще изглеждат с следущими предмети от гардероба:

 • Прости памучни ризи или блузи. Ярък детайл може да се трансформира достатъчно просто нещо, направете си оригинална и необичайна. В университета или в офиса, ще е изгодно да се открояват от тълпата, ако сложите такава брошку.

 • Летни sundresses . В горещото време на годината, не искат да носят огърлици или колиета, така че декоративни елементи по-добре да се засилят директно върху дрехите. Брошка в стил канзаши е идеален за това.

 • С вязаными жакетами а ла "собственоръчно". Те са в хармония помежду си, образувайки добър ансамбъл за ежедневни излизания, разходка или посещения.

  Брошка канзаши

  Брошка канзаши

  Брошка канзаши

  Брошка канзаши

  Брошка канзаши

  Брошка канзаши

  Брошка канзаши

  Брошка канзаши

  Брошка канзаши
  Заедно с"Брошка канзаши" също четат: