• (5-04-2015, 13:10)   
 •   0   
 •  358 
Брошка канзаши

Интерес съвременните дизайнери за източната култура е трудно да се надценяват. Това се отнася особено за страната на изгряващото слънце - Япония. Именно тя е родното място на популярната днес на техника канзаши. В нея са създадени уникални цветя, които красят блузи, рокли, лацканы пиджаков и саката, колела и щипки за коса .

Как изглеждат брошки канзаши?Историята на тази неща датира от преди няколко века. Първите брошки канзаши се появява през XVII век. Те са били японски гейша и се украсяват ги споделите своите високи, сложни прически. Самото име "канзаши" в превод означава "родословни". Правеха ги от лоскутков плат от коприна или сатен лента. Техника на производство е много подобен на оригами, т.е. на сгъваемия невероятни фигурки от хартия без използването на ножици и лепило. Ако овладеете това умение до съвършенство, брошки канзаши се получават изключително красиви.

Основният мотив на изделия през цялото време остава цветя. Техните листа могат да бъдат разнообразни - остри, кръгли, продълговати, двойно. Традиционно популярни брошки рози в техниката канзаши. Сега ги украсяват с допълнителни детайли - мъниста, пайети, кристали или стеклярусом. Така те изглеждат още по-елегантни.

С какво се носи?

Съвсем не е нужно да носите брошка канзаши с кимоно или с други неща в японски стил. Най-добре е те ще изглеждат с следущими предмети от гардероба:

 • Прости памучни ризи или блузи. Ярък детайл може да се трансформира достатъчно просто нещо, направете си оригинална и необичайна. В университета или в офиса, ще е изгодно да се открояват от тълпата, ако сложите такава брошку.

 • Летни sundresses . В горещото време на годината, не искат да носят огърлици или колиета, така че декоративни елементи по-добре да се засилят директно върху дрехите. Брошка в стил канзаши е идеален за това.

 • С вязаными жакетами а ла "собственоръчно". Те са в хармония помежду си, образувайки добър ансамбъл за ежедневни излизания, разходка или посещения.

  Брошка канзаши

  Брошка канзаши

  Брошка канзаши

  Брошка канзаши

  Брошка канзаши

  Брошка канзаши

  Брошка канзаши

  Брошка канзаши

  Брошка канзаши