• (5-04-2015, 13:28)   
 •   0   
 •  279 
Бижутерия "бриллианиты"

Търговци днес са дошли много начини, които настояват хората към покупка на стоките. Един от най-популярните начини за подтик за придобиване, се превърна в така наречената "игра на думи". В този случай производителите предлагат на клиентите си маркови продукт, чието име е подобно с името, по-известни, вече разрекламированного на продукта. Тази схема използва в случай с така наречените "бриллианитами", които вскружили главата много модницам.

Бижута луксозни или добре обмислен ход?Какво всъщност представлява бижута "бриллианиты"? Производителите твърдят, че за декор на такива бижута се използва иновативен камък, който напълно наподобява диамант, но си струва в реда по-евтино. Златар експертиза твърди обратното: "бриллианиты" са обикновени калиевым стъкло с високо съдържание на олово. Те ограняются по вид на диаманти, но им отстъпва по всички критерии (якост, с единично тегло, топлопроводимост, показатели на пречупване).

Бижута с "брилианитом" не искри на слънцето като истински диамант, в нея могат да се появят пукнатини и драскотини. Ето защо, купувайки такива продукти, не е необходимо да мислите, че имате в ръцете на добри аналози на най-скъпите скъпоценни камъни на светлината. Това е само мода бижута със злато, която може да си позволи всяка жена.

Модерна бижутерия

Освен бижута с бриллианитами, трябва да се обърне внимание на съвременни аналози. Тук могат да се разграничат няколко камъни:

 • Фианит. Този камък се различава от диамант своята плътност и топлопроводимост. Освен това, кройката фианита има леко закръглени ребра и малки пузырчатые включване.

 • Муассонит. Първоначално този минерал установили като диамант, но след детайлно проучване стигна до заключението, че това е само един подобен аналог. Днес камък се отглежда в изкуствени условия, осигуряване на по-висока температура (1400°С) и налягане (500 хиляди бар).

 • Циркон. Най-често този камък, представени в цвят, но има и безцветни цирконы, които може да се замени диамант. Камък гранят смесени огранкой (стъпка спускане и диамант обработка на върха). • Да се разграничат тези камъни от този на диаманта е възможно с помощта на диамантения молив или тесто със солна киселина. Цената на аналогови камъни неизмеримо по-ниска, така че ги предпочита целия среден клас купувачи. При покупка трябва внимателно да се прочете името, а камъни, а случай на съмнение се обърнете към бижутери.
  Бижутерия "бриллианиты"

  Бижутерия "бриллианиты"

  Бижутерия "бриллианиты"

  Бижутерия "бриллианиты"

  Бижутерия "бриллианиты"

  Бижутерия "бриллианиты"

  Бижутерия "бриллианиты"

  Бижутерия "бриллианиты"

  Бижутерия "бриллианиты"
  Заедно с"Бижутерия "бриллианиты"" също четат: