• (5-04-2015, 13:30)   
 •   0   
 •  889 
Бижута под злато

Жените винаги гравитираха към различен вид на бижутата. В первобытную ера за декор използвали пера, камъчета и парчета от кожи, в епохата на Възраждането са експериментирали с диадемами, колиета и големи женските перстнями и днес използват всички тези аксесоари, разреждане на имиджа на кожени колани, влязат с украшения-гривни, часовник и фиби. Но най-привлекателни са и остават на накити от благородни метали и скъпоценни камъни. Те привличат с богатото си светлина и многообразието от форми, но висока цената на моменти отбелязва желание да ги купи.

Какво да правя, ако няма пари за луксозни бижута и т.н, но много искам да се хванат за комплект от стилни и атрактивни аксесоари? В този случай на помощ идва бижута под злато. Тя не само е напълно имитира известният благороден метал, но е много по ниска цена.

Позлатените бижута - характеристики на металТози тип аксесоари се прави по старинна технология, която се състои в нанасяне на тънък слой злато на основната рамка. В продуктите не се появи на процеса, тъй като съдържанието на злато е толкова малко, че практически е невъзможно да се измери. Освен бижута месинг със златно покритие невъзможно да преминат в заложна къща или да продават, тъй като то не носи висока материална стойност.

Съвременните производители на аксесоари използват няколко интересни видове украса, всеки от които има определени технологични характеристики. Ето ги и тях:

 • Един вакуум спрей. Този вид пръскане най-често се използва за куполи на църкви, зъбни коронки и инструменти, обаче, някои бижутери се използват за декор на бижута. Изпарява се случва във вакуумна среда под действието на ниските температури.

 • Гальваника. Тънък слой от злато се нанася на повърхността на метал или пластмаса, под действието на електрически ток. В такъв бижута позлатени се нанася на три пласта материал: мед, никел и злато висша проба 999. Този метод дава много издръжлив слой злато, който притежава висока топлопроводимост и химическа устойчивост.

 • Сплави. Има метали, които при спазване на пропорциите могат да имитират злато. Това е мед и месинг. Медта придава продукт червено-кафяв оттенък, а месинг, жълто-зелено, сходни с бронзови покритие. За втвърдяване на сплав се добавя стомана (повече от 10% от общата маса). • Бижута с покритие на злато, приготвени по метода на гальваники, има по-висока цена в сравнение с изделията с вакуум покритие. Гальваника осигурява най-висок процент злато, което значително повишава цената на украса. А ето и аксесоари от сплави - най-евтини.

  Как да изберем женски бижута и т.н под злато?  Днес в продуктова гама е представена от множество изделия с позлатени елементи. Въпреки това трябва да се помни, че дори не може да осигури добро покритие на наситен цвят в продължение на общо ползване. Най-горния слой постепенно истирается, сплави, встъпва в реакция с кожата и влага, започва да избледнява и губи първоначалния си цвят. За да се избегне това, трябва внимателно да изберете продукта, не се колебае да изглежда придирчиви. С особено внимание научете пръстени и гривни, тъй като точно тези аксесоари имат склонност към абразия, поради плътно прилепване към кожата. Чета, няма ли де драскотини и потемнений. Можете нежно прекара нокът или втрива с пръст, за да се провери силата на покритие.

  Фалшиви златни бижута се нуждае от правилно съхранение на сухо място не подверженном на влиянието на влагата. В никакъв случай не оставяйте аксесоари в банята. По този начин можете значително да се съкрати срока на експлоатация на продукта.
  Бижута под злато

  Бижута под злато

  Бижута под злато

  Бижута под злато

  Бижута под злато

  Бижута под злато

  Бижута под злато

  Бижута под злато

  Бижута под злато
  Заедно с"Бижута под злато" също четат: