• (5-04-2015, 13:52)   
 •   0   
 •  936 
Бижута на Chanel

Марка Коко Шанел - това не е просто още една марка в света на модата, това е един от родоначальников мода, нейния създател на ръководител. Модната къща създава елегантните тоалети, които мигновено се превръщат в класика, както и обувки, чанти и аксесоари от Chanel са предназначени да направят дрешки още по-изящни. Не можем да оставим без внимание и бижута на Chanel. Стилни и отлежали, без бележки эпатажа те са подходящи истинска дама.

История на модата: бижута СhanelПървоначално над скици на бижута е работил Этьена де Бомонта, който представи известни дълги мъниста от цветно стъкло. По-късно на работа се свързва Фулько ди Вердура и в този период на продукти започва да се появява марката, стил Шанел с антични строгост и византийски мотиви. Най-известните продукти от тази епоха става белезници с малтийски кръст.

В 20-те години на бижута на Chanel изработва Maison Gripoix. В колекциите се използва венецианское стъкло, приоритет се дава на природни форми: пчелите, цветята, пеперудите. След това започва период на сътрудничество с Голф Ирибом. Именно тогава Шанел колебае да използва скъпоценни камъни за бижута, че първоначално противоречи на нейните принципи.

Декорации в стил ШанелАнализ на историята на бижута Сhanel може да се разпредели на няколко емблематични продукти, които може да се нарече "човек " марка":

 • Византийската стил. Най-известният владетел на бижута Коко Шанел. Тук се използват цветни камъни, перли и бронзови и позлатени елементи. Всички изделия-съзнателни груби и изкуствено състарени.

 • Брошки. Този елемент се среща във всички колекции на Модна Къща Шанел. Дизайнерът твърди, че брошка е универсален украса, която може да се засилят към манжетам, шляпке и роклята.

 • Перлени мъниста. Россыпь бели мъниста в няколко реда и маркова емблема на марката във формата на два скръстени подков - известните мъниста от Chanel. • Освен изброените елементи са известни също и маншети, пръстени и гривни.
  Бижута на Chanel

  Бижута на Chanel

  Бижута на Chanel

  Бижута на Chanel

  Бижута на Chanel

  Бижута на Chanel

  Бижута на Chanel

  Бижута на Chanel

  Бижута на Chanel
  Заедно с"Бижута на Chanel" също четат: