• (5-04-2015, 13:52)   
 •   0   
 •  531 
Бижута на Chanel

Марка Коко Шанел - това не е просто още една марка в света на модата, това е един от родоначальников мода, нейния създател на ръководител. Модната къща създава елегантните тоалети, които мигновено се превръщат в класика, както и обувки, чанти и аксесоари от Chanel са предназначени да направят дрешки още по-изящни. Не можем да оставим без внимание и бижута на Chanel. Стилни и отлежали, без бележки эпатажа те са подходящи истинска дама.

История на модата: бижута СhanelПървоначално над скици на бижута е работил Этьена де Бомонта, който представи известни дълги мъниста от цветно стъкло. По-късно на работа се свързва Фулько ди Вердура и в този период на продукти започва да се появява марката, стил Шанел с антични строгост и византийски мотиви. Най-известните продукти от тази епоха става белезници с малтийски кръст.

В 20-те години на бижута на Chanel изработва Maison Gripoix. В колекциите се използва венецианское стъкло, приоритет се дава на природни форми: пчелите, цветята, пеперудите. След това започва период на сътрудничество с Голф Ирибом. Именно тогава Шанел колебае да използва скъпоценни камъни за бижута, че първоначално противоречи на нейните принципи.

Декорации в стил ШанелАнализ на историята на бижута Сhanel може да се разпредели на няколко емблематични продукти, които може да се нарече "човек " марка":

 • Византийската стил. Най-известният владетел на бижута Коко Шанел. Тук се използват цветни камъни, перли и бронзови и позлатени елементи. Всички изделия-съзнателни груби и изкуствено състарени.

 • Брошки. Този елемент се среща във всички колекции на Модна Къща Шанел. Дизайнерът твърди, че брошка е универсален украса, която може да се засилят към манжетам, шляпке и роклята.

 • Перлени мъниста. Россыпь бели мъниста в няколко реда и маркова емблема на марката във формата на два скръстени подков - известните мъниста от Chanel. • Освен изброените елементи са известни също и маншети, пръстени и гривни.
  Бижута на Chanel

  Бижута на Chanel

  Бижута на Chanel

  Бижута на Chanel

  Бижута на Chanel

  Бижута на Chanel

  Бижута на Chanel

  Бижута на Chanel

  Бижута на Chanel