» » От какви камъни правят украшения?
 • (5-04-2015, 13:52)   
 •   0   
 •  366 
От какви камъни правят украшения?

Бижута, без камъни са скучни и однообразны. Всичко, което може да направи бижутер в този случай е да се използва гравиране, разрези, комбинация от метали и други елементи. Но с помощта на камъни, бижута напълно преображаются. Големият скъпоценен камък се превръща в "сърцето" на продукта и привлича всички погледи, а россыпь малки камушков излъчва уникален блясък и придава лукс.

Камъни, от които правят украшенияОпитите да се направи точна класификация, от какви камъни правят бижута, предприемаха от дълбока древност, но най-мащабно проучване организира акад. А. Д Ферсман в началото на хх век. Тази класификация се използва геммологами и досега. Академик разделил камъни в групи в зависимост от редкостта на намиране, ценности и на индивидуалните свойства на всеки от тях. Следвайки тази теория, има три вида камъни за украса:

 • Скъпоценни камъни или скъпоценни камъни, на първия ред. Тук се отнасят: диаманти, сапфири, рубини, изумруди, александриты, хризобериллы. Тук се отнесе и перли, обозначаващ я като скъпоценен камък, с минерално произход. Особено ценени са прозрачни, чисти камъни равномерен гъста цвят. Мътност, трещиноватость и неравномерното окрашенность значително намаляване на разходите за плода.

 • Полускъпоценни камъни от втори порядък. Цената им е значително по-ниска цена самоцветов, но те също ги използват, за бижута. Се отнасят тук с beryl, топаз, фенакит, розов турмалин, аметист, циркон, опал. При изключителната прозрачност и красота тон понякога те се оценяват като камъни на първия ред.

 • Твърди камъни. Висока стойност имат само редки екземпляри. Всички останали са много евтини и достъпни. Тези камъни се използват за евтини бижута и имат такива имена: тюркоаз, турмалин, кристал, кварц, карнеол, кехлибар, нефрит и други. • Данни на различни видове естествени камъни за украса са намерили приложение и в изкуството. Някои художници използват остатъци и малки трохи камъни за декорация на картини, народни лечители приписват носят камъни при различни заболявания.

  Украса с цветни камъни  Ние сме решили, какви камъни се използват за украса, а сега може да донесе още една класификация, която се основава на цвета на минерала. Точно цвят привлича вниманието към продукт и подчертава неговата уникалност и индивидуалност. Макар че тази класификация не е официална, но тя дава пълен преглед на цветни камъни.

 • Сините камъни. Този цвят изглежда благородно и величествено. Най-ценен син камък в бижута е името на сапфир. Освен това, синкав оттенък имат аквамарины, турмалин и топаз.

 • Черни камъни бижута. Име на черно камък в бижута може да бъде и не е едно: ахат, гагат, шеол, кровавик. По-редки и скъпи, се считат за черни диаманти, гранати и черни корали. По-тъмен цвят в бижута изглежда мистериозно и завораживающе. Черни камъни стилно изглеждат в комбинация със сребро и бяло злато.

 • Червени камъни бижута. Наситено ярко червено в камъчетата и се намира невъзможно, има тъмно червени буроватые цветове. Тези нюанси са гранати, зюмбюли, рубини и турмалин.

 • Декорация със зелени камъни. За такива продукти се използват следните камъни: эвклазы, аквамарины, топаз, амазониты, изумруди. Изделия от зелени камъни изглеждат особено благородна. • Това са основните цветове, орнаменти, които са често срещани в мрежата и продукти марки бижута . По-рядко в бижута могат да се срещнат розови камъни, жълто, бяло или лилаво.
  От какви камъни правят украшения?

  От какви камъни правят украшения?

  От какви камъни правят украшения?

  От какви камъни правят украшения?

  От какви камъни правят украшения?

  От какви камъни правят украшения?

  От какви камъни правят украшения?

  От какви камъни правят украшения?

  От какви камъни правят украшения?
  Заедно с"От какви камъни правят украшения?" също четат: