• (5-04-2015, 14:13)   
 •   0   
 •  264 
Декорации от дърво

Преди Много години хората наделяли дървен материал магически свойства, затова се постарахме се обгражда дърво не само своя живот, но и бижута и т.н. Смятало се е, че ако се носят дървени орнаменти определена порода дърво, те наделят тялото неизчерпаема енергия и дори излечат от заболявания. По този начин, женски накити от дърво изпълняват не само декоративна, но и лечебна функция.

История на дървени бижута за жениПървата известната личност, която започна да се носят дървени орнаменти се превърна в икона стил на Коко Шанел . Именно тя е направила модерни дървени орнаменти на врата в комбинация с различни фасонами дрехи. Благодарение на нея бижута от естествени материали, придобити второ дишане и е станал популярен сред много fashionistas. След това необичайни декорации от дърво започнаха да произвеждат знаменитите модни къщи като Шоме, Mauboussin и Boucheron. Бижутери комбинирано груб дървен материал с луксозен злато и изискани диаманти, в резултат на което продуктът приобретало особен чар.

След 90-те години бижутери са престанали да изготвя подобни бижута и т.н, но етнически тенденции и разпространението на ръчно изработени доведоха до това, че след 2010 година на мода отново се върна.

Най-скъпи дървени бижутаИма негласный класация на най-луксозните и скъпи изделия от дърво. Тук може да се отдаде на работа на следните марки:

 • Vernhier. Дизайнери са създали удължавам огърлица от черно дърво. Лукс добавя розово злато и красива закопчалка. Тази нещо съчетава с правоъгълна форма и заоблени форми. Цената на продукта е над 7000 евро.

 • Tank. Бижутери са създали изискано пръстен, приличащ на злато. Украса от махагон достатъчно просто и сбито, а златото само подчертава строгост на линии и придава на продукт изящество. Цена 1700 евро.

 • Van Cleef & Arpels. Този бижутериен къща се произвеждат оригинални гривни с вече традиционния вкраплением злато. За поставяне от гравирано злато фраза, която се превежда като "трябва да вярваме в късмета си, за да стане най-голям късмет". Цена на въпрос - 5200 евро.

 • Noritamy. Особеност на марката стомана дървени огърлици, изработени от маслиново дърво. Украса от дървени мъниста се допълва от поставяне под формата на кубчета, който е направен от позлатен метал. Посрещане на студен метал и топло дърво добавя декорация на оригиналност. Се реализира по цена от 160 евро.


 • Декорации от дърво

  Декорации от дърво

  Декорации от дърво

  Декорации от дърво

  Декорации от дърво

  Декорации от дърво

  Декорации от дърво

  Декорации от дърво

  Декорации от дърво