Всичко от света на
модата

"Канзаши

5-04-2015, 15:02
1104
0
href="/sites/default/files/obodki_kanzashi_0.jpg">
"Канзаши

Панела за коса - достатъчно старинна декорация, сходни с диадемой и обръч. В наше време, този аксесоар се превърна в самодостатъчна детайл, който завършва на целия образ. С негова помощ може не само да вземете косата си, но и за очертаване на формата на лицето, цвета на очите. Ако по-рано колела са пластмасови или метални, то сега те са почистват с кърпа, козина, кожа. В този сезон особено внимание заслужават " канзаши.

"В стил канзаши - малко историяТова замысловатое думата означава японско бижу, което се носи заедно с кимоно.
За първи път се появява канзаши или кандзаси през 18 век. Момичета, от това време са се превърнали де си коса с огромно количество игли и гребени. Цветя от ленти канзаши не просто са красив аксесоар, но и говори за социалния статус, семейно положение си обладательницы. Някои модели канзаши са толкова великолепно изпълнени, че струва по-скъпо кимоно. Това са истински произведения на изкуството и се оценяват те. Има няколко вида канзаши, но най-актуални в днешно време е хан-канзаши - бижута, направени във формата на цветя. Традиционно този аксесоар правят от квадратни парчета коприна, които сгънете с помощта на машата по специална технология цумами. От един квадрат се получава едно листче, след това ги заедно развалям оризов лепило и се събират на копринени конци. Това е достатъчно трудоемък процес, но съвременните технологии на производство бол опростени. Така че дори начинаещ може лесно да се научи самостоятелно направи канзаши а може просто да купят вече готов.

"Канзаши - разновидности наРазнообразие от ободков достатъчно голям. Те станаха изключително популярни заради красивите плетениям. Такава красота, иска да се носи в косата си може би всяко момиче. Какви само не са колела с цветя канзаши:

 • панела с едно красиво цвете, например хризантемой ;

 • няколко цветя;

 • с съцветия;

 • изцяло направени от цветя. • Тъканта, използвана при производството на този ръба най-често се приема коприна или сатен. От нея най-добре се получават сгънати цветя, но много от тях използват и други материали:

 • шифон;

 • органза;

 • фатин;

 • тюл;

 • гипюр. • Допълнителни декорации

  Освен че сами по себе си цветя, направени в техниката канзаши са много красиви ги още допълнително могат да декоративни мъниста, пайети, паетками, стеклярусом, пера и други материали.

  Цветя в ободке могат да бъдат най-разнообразни по цветовому решение: черно-бели, обикновена, съчетават в себе си множество цветове и нюанси. Тук вече си струва да събере панела въз основа на това, къде и с какво ще го носите. Най-често цветова гама, подбрани по цвят дрехи. Но по-ярко ще изглеждат контрастни цветове, които могат да се комбинират с други аксесоари, като колиета, туфлями, шал или гривната выполненном в една и съща техника.

  Оформяне на ръба на канзаши стане достатъчно разпространен и модерен подпис. Защото всяко момиче обича цветя и украса под формата на тях винаги ще донесе много удоволствие и възхищение.

  Където и да се носят панела канзаши?  Благодарение на това активно използване и разпространение на тази старинна японска технология за създаване на цветя от плат " за коса канзаши могат да се видят почти навсякъде. Да ги пускат на разходка, на среща, на светски събития и партита. С тяхна помощ можете да създадете романтичен образ в ретро стил или се прероди в японска гейша - всичко зависи от фантазията на момичето. Такава панела несъмнено ще отлично освежаване и допълни всякакъв образ и да направи едно момиче, нежна, женствена и малко закачливо.
  "Канзаши

  "Канзаши

  "Канзаши

  "Канзаши

  "Канзаши

  "Канзаши

  "Канзаши

  "Канзаши

  "Канзаши
  Интересен по темата
  Панела за коса
  Панела за коса
  Панела за косата - тя е незаменим помощник в създаването на оригинални, красиви прически. Благодарение на многообразието можете да изглежда по нов
  Украса от мъниста на шията
  Украса от мъниста на шията
  Бижута от мъниста са разнообразни и интересни, и да ги използват могат да бъдат с напълно различни нарядами. В нашата статия ще говорим за сортовете
  Канзаши - накити за косата
  Канзаши - накити за косата
  Канзаши - това е традиционна оригинални японски декорация за коса. Въпреки това, сега те са далеч извън пределите на Япония, включително и в нашата
  Украса от бижута
  Украса от бижута
  Украса от бижута са били търсени сред нежния пол по всяко време. Те могат да бъдат изработени от различни материали, форма и цвят също е изключително
  Брошка канзаши
  Брошка канзаши
  Съвременните дизайнери от година на година проявяват все по-голям интерес към рокля и бижута изток, в частност, Япония. Ето защо брошки в стил
  Гръцката превръзка
  Гръцката превръзка
  Превръзка в гръцки стил е основен аксесоар в прическа по мотиви от античността. Каква е тази превръзка и как може да се използва? За това по-долу.
  Как да направим сватбен букет?
  Как да направим сватбен букет?
  Стойността на оригиналност във всичко и искате да точно за вашия сватбен букет е бил специален и незабравим? След това се опитайте да го направи сам!
  Булчински букет от ленти
  Булчински букет от ленти
  Нежен букет от сатен лента, украсена с цветя, мъниста и други интериор, ще завърши идеален образ на булката, като подчертава нейната невинност и