Всичко от света на
модата

Коралови мъниста

5-04-2015, 15:06
935
0
Коралови мъниста

Бижута от корал носени от нашите предци - египтяните и древните шумерите. Наниз от корали са били считани за олицетворение на топлина, слънцето и символ на женската красота.

Магията на корал

Гърци корал е символ на щастие, сред европейците - израз на скромност и почтеност, на индианците - талисман, охраняющим си обладательницу от зли духове. Експерти смятат, че този минерал пази от неприятности и изкушения. Но все пак не препоръчват да се носят огърлици от корали постоянно, така че в човека не са се развили качества като авантюризм, вздорность и промяна в настроението. Най-подходящо време за носене на изделия от корали - период на новолуние. Пълнолуние също носят ги, не се препоръчва.

Корал има специален загадъчен чар. Той е един от най-старите минерали на планетата. Ето защо кораловите мъниста притежават определена стойност. Въпреки това, го нарекат бижутер камък в пълния смисъл на думата все още не може да бъде. В края на краищата, кораллом наричат органогенный минерал, състоящ се от най-малките частици скелети на морски полипи.

Разнообразие от цветове

В природата има повече от три хиляди разновидности на корали, цветова палитра от които се състои от 350 нюанси. Най-често срещаните червен и розов, бял, черно и сини корали - по-редки, а следователно и по-ценни. Мъниста от порести корала по-евтини, а от дълбоководни струват по-скъпо.

Бижута от корали, както и с перли, имат доста висока стойност. Този факт води до това, че на прозорците на бижута бутици все по-често се появяват бижута с фалшиви камъни. Да се разграничат тези коралови мъниста може на външен вид. Естествен корал, има зърнеста структура с мрежесто модел. Той е много по-лесно и по-тънки имитации от пластмаса или цветно стъкло.

Обикновено, изделия от корал са:


 • обточенными - събират се на малки парчета минерал;

 • прессованными - под формата на големи мъниста. • С какво се носят коралови мъниста?  В днешно време корали достатъчно високо ценени майстори марки бижута . Изделия от този минерал се радват на голямо търсене сред представители на нежния пол. Модата на подобни орнаменти не са подчинени на време. Обеци, гривни, висулки и колиета от корали са популярни на много векове.

  Най-актуални са мъниста от червен корал. От древни времена, тези бижута са незаменим елемент от облеклото заможните славянок. Все още намисто от червен корал се счита за неизменна характеристика на национален костюм.

  Червени коралови мъниста са в състояние да се подчертае силните страни на характера си обладательницы. Класически модел на такива мъниста перфектно с ежедневните нарядами. А по-смелите и екстравагантни варианти са подходящи за специални случаи. Най-ефективният начин може да се създаде, ако се носят мъниста от червен корал с бял или черна рокля с дълбоко деколте.

  Романтичен натурам ще са по душата на образ, създаден с помощта на мъниста от розов корал. Такива бижута перфектно се съчетават с рокли в стила на бебе-кукла или модели с актуални флорални принтом.

  За вечерни излизания, подходящи луксозни колиета и мъниста от черен корал. Магическото очарование на тази украса ще бъде "гвоздеят на програмата" вечерна начин. Украса черен цвят изглеждат страхотно с нарядами дълбоко червено, тъмно синьо, тюркоазено или изумрудено тон без презрамки или с дълбоко V-образно деколте.

  Мъниста от бял корал се съчетават добре с едноцветните нарядами контрастни нюанси. Красивите колиета от този необичаен минерал, може да се използва като сватбени аксесоари.
  Коралови мъниста

  Коралови мъниста

  Коралови мъниста

  Коралови мъниста

  Коралови мъниста

  Коралови мъниста
  Коралови мъниста

  Коралови мъниста

  Коралови мъниста
  Интересен по темата
  Пръстен с кораллом
  Пръстен с кораллом
  Корали - това е популярно украшение на жените още от древни времена. И един от най-популярните използвания от него е именно във формата на пръстен.
  Бижута от корал
  Бижута от корал
  Бижута с кораллом лъскави, ярки и оригинални - независимо дали това гривни, пръстени, колиета или обеци. Какви са тези украшения и къде си заслужава
  Украса от мъниста на шията
  Украса от мъниста на шията
  Бижута от мъниста са разнообразни и интересни, и да ги използват могат да бъдат с напълно различни нарядами. В нашата статия ще говорим за сортовете
  Обеци с кораллом от злато
  Обеци с кораллом от злато
  Комбинация от топъл жълт оттенък на злато и мека червеникав цвят корали създава настроение. Ето защо тези обеци са толкова обичани от жените от
  Обеци с кораллом в сребро
  Обеци с кораллом в сребро
  Корали - това е една много популярна минерали за направата на бижута. Те имат много цветове и благодарение на това е възможно да се създаде украса
  Бижута Pandora
  Бижута Pandora
  Бижута на известната фирма Пандора предлага модницам олицетворява изисканост и оригиналност в най-неповторими преживявания. С помощта на красиви
  С какво се носят корал блуза?
  С какво се носят корал блуза?
  Блуза коралов цвят ще ви помогне да освежите строг офис стил, бизнес дама, ще създаде лек романтичен образ, или ще се превърне в предана помощницей
  С какво се носят корал чанта?
  С какво се носят корал чанта?
  Дамска чанта коралов цвят е изключително стилен и ярък аксесоар, който може успешно да се допълнят с почти всяко облекло. С успех може да се използва
  С какво се носят корал пола?
  С какво се носят корал пола?
  В еднообразието атмосфера коралов цвят изглежда не е съвсем обикновено, а ярко и празнично. Освен това различни нюанси на един коралов сега на мода.