• (5-04-2015, 15:39)   
  •   0   
  •  438 
Как да изберем часовник?
Трудно е да си представим нашия живот ден за ден без часа. Те ни заобикалят навсякъде: на улицата, в жилището, на работното място. Ръчен часовник е не само начин постоянно да следи времето, но и често - стилен аксесоар. Знае как правилно да изберете ръчен часовник, вие ще можете не само винаги да се знае точното време, но и украсяват своя страна оригинален гривната или механизъм с авторски дизайн.

Как да изберете добър часовници?


Помислете за няколко параметри, на които трябва да се обърне внимание на избора на часовник.
За този тип работа, в зависимост от източника на енергия, часовниците се делят на механични и електронни. Механичните часовници се различават задължително наличието на стрелеца. Вътрешно устройство механизъм е такова: източник на енергия служи пружина, която трябва редовно да се прекрати. По малко я плавно отпускане на махалото часовник влияе на колело часов механизъм. Именно този механизъм е отговорен за движението на стрелките на часовника. Основният недостатък на механичните часовници се счита за нередност отпускане на пружината и, като последица от лошо време. Допустимата дневна норма за отклонение е почти половин минута. Преди да изберете механични часовници, обърнете внимание, че те могат да бъдат оборудвани автозаводом, което практически решава проблема погрешния ход, но е дамски модел с автозаводом ще бъде много тромава.
Вторият тип часовник - електронни или кварцов механизъм. Те работят на батерии. Часове, когато в механизма има кварцов кристал, могат да бъдат със стрелки, така и с цифров дисплей. Електронни часовници се отличават с висока точност, ако батерия в тях исправна. За месец отклонение може да възлиза на не повече от 20 секунди в една или друга посока. Известно е, че вечни неща няма да се случи, и с течение на времето, кварцов механизъм и започва да бързаме или късно. Въпреки това не може да не се отбележи, че продължителността на живота на тези часиков ще достигне няколко години.
Какви ръчен часовник изберете, вие решавате. Общесложившееся мнение - механични часики по-надеждни, издръжливи в сравнение, престижнее.
Обърнете внимание на материала на корпуса часа, в края на краищата, именно той е отговорен за безопасността на механизъм. Не трябва да се разглежда алуминиеви часовник от Китай, по-добре да изберете удароустойчив пластмаса, месинг, титан или нержавеющую стомана. Между другото, цената на продукта зависи от материалите, използвани за направата на корпуса. Покритието също е по-добре да се избягва, дори и най-трайно, то с времето ще избледнее, царапаться и ще изгуби първоначалния си вид. Надеждни напылениями може да се нарече само позолоту или черен хром.
Немаловажен и гривна. Освен, че той трябва да бъде "правилната" дължина, се подхожда по стил до градуирана набиране, трябва да се ръката ви е удобно, а замъкът на гривна е бил здрав и надежден.
Как да изберем часовник?

Как да изберем дамски часовници?


За жените, без съмнение, главно в часиках ще бъде не по функционалност и външен вид. Миниатюрни модели, отлични смотрящиеся на всяка женска ръка, ще има и производители със световна известност, и на пазарните сергии съмнителни търговци. Извършване на покупката, все пак е по-мъдро да посетите специализиран магазин и се възползвайте от консултация разбирам продавача. Преди да плащат любимия си модел, не се страхувайте да научите от консултанта на всички въпроси, които имате информация, внимателно да разгледа гривната, закопчалка, закопчалка гривната директно към градуирана набиране. Защото тази покупка е извършено в продължение на много години и се използва по няколко пъти на ден.
Заедно с"Как да изберем часовник?" също четат: