• (5-04-2015, 15:40)   
  •   0   
  •  498 
Бижута марки
Има в света на модата имена, при условие които сърцето започва да бие по-бързо. Това, без съмнение, Тифани, Гари Уинстън, Картие Получи подарък ценните кутия мечтае всяка дама, жалко само, че господа не винаги е достатъчно остроумие. Любопитен факт е, че световните марки бижута, които днес управляват бал на модата, бяха създадени приблизително в един и същи период. В края на XIX век, наречен епохата на романтизма, подари на света майстори, чието творчество е най-добрият начин за изразяване на чувства.
Франция
Изящество и блясък дават френски бижута марки, сред които най-признати от: Картие, Бушерон, Van Cleef&Арпелс, Мабуссин.
Като всички големи историята, създаването на марката Cartier започна в малък Парижки работилница. Луи Франсоа Картие е работил там над поръчки за частни клиенти, в които не е имало недостиг: епохата на Луи ІІІ оправдано е смятан за светска, така че бижута са имали огромен успех. Капитанът дори е правил crown за монарси на Германия, Испания, Египет, Монако и други страни. Под патронажа на принцеса Матильды и императрица Евгения, Луи Картие е продължила работата си и предал изкуството на занаята на сина си. След това делото се предава на внуците си Cartier - така марката здраво установил позицията си в света на модата.
Визитна картичка на тази световна марка са първите в историята на женски часики-гривна, засенчи изящество на които все още никой не успя.
Още един известен бижутериен марка Boucheron, въз основа Фредерик Бушероном в Париж. Капитанът знаеше, че основното в презентацията на диаманти - светлина. Той се под наем магазин с големи френски прозорци с изглед към слънчевата страна и оттогава не отступался от това правило. Жар стил Бушерона - комбинация от ориенталски мотиви и разноцветни скъпоценни камъни, а визитка - гривна змия от бяло злато с диаманти.
Италия
Сред италиански марки бижута най-известен BVLGARI, въз основа Сотирио Вульгарисом. Първия водещ магазин талантлив гръцки откри в центъра на Рим, и много скоро стил на BVLGARI, честващ в камък и метал антични мотиви, покори сърцата на най-италианската от елита. Търговска украса: широк пръстен, с гравиран Bvlgari по периметъра.
САЩ
Америка се представя бижута на известни марки с особен эпатажем и свойственной своя народ эксцентричностью. Две от най-известните бижута къщи на САЩ, са на Tiffany&Co и Harry Winston.
Легендарният бижутериен марка Tiffany, основана от Чарлз Люис Тифани, придоби още по-голяма популярност след филма с чаровна Одри Хепбърн, героиня, която всяка сутрин се провежда от магазин на Пето авеню. Днес Tiffany&Co има повече от 200 бутика, и булката на всички страни по света мечтаят да станат обладательницами годежен пръстен от Тифани - визитка бижута на марката.
Друг американски бижутер марка Harry Winston е основана от Хари Уинстоном, бижутера, в чиито ръце оживяват диаманти. Именно неговата бижутериен дом се счита за основен доставчик на бижута за холивудски звезди. Безпрецедентна кампания, pr за марката е направила Мерилин Монро,
Бижута марки
защото в песента за най-добрите приятели на момичетата се споменава Хари Уинстън. Визитна картичка на марката - огърлици от диаманти с висулка "капка".
Нашите скъпоценни мечти
Разбира се, не всяко средностатистическо дама по джоба бижута на известни марки, но в края на краищата, това е за днес. И утре, от дявола не се шегува, ще се появи най-взаправдашний принц, протегната бархатную кутия, ръката и сърцето си. Може би, това е страхотно, че в света има неща, за които е хубаво да мечтаят. И нека скептиците ги наричат "празни украшения", но ние с вас знаем - световни марки бижута за всеки камък инвестират част на истинско щастие.
Заедно с"Бижута марки" също четат: