• (7-04-2015, 13:06)   
  •   0   
  •  870 
Японското кимоно

Модни дизайнери много често черпят вдъхновение за създаването на дрехи в национални костюми от различни страни. Япония има много отличителен и жива култура и, разбира се, този предмет гардероб, като японско кимоно, не може да остане незабелязано. Сега му силует се използва за създаване на рокли, сака, палта и интериор в японски стил.

Традиционно японско кимоно


Японската облекло - кимоно - национален костюм и с външния си вид прилича на дълъг халат. Го носят и мъжете и жените от всички възрасти и на нои. До средата на XX век всички кимоно изготавливались в един екземпляр ръчно, така че в съзнанието му, лесно беше да се разбере до каква сословию принадлежи на човек, а също и за идентифициране му семейно положение и професия. Жена японското кимоно, се различава от мъжкия по-дълъг подолом и ръкави.
Кимоно си вид прилича на свободно роба, който запахивается на дясната страна и подвязывается специален колан. Този колан в Япония се нарича оби. Такива дрехи се крие една фигура, като подчертава само раменете и талията и придава силуэту под формата на правоъгълник, че в националната култура се смята за особено красиви. Извършва кимоно от плътна тежка тъкан, обикновено от коприна, и расписывается с помощта на шаблон най-често ръчно. В Япония кимоно се възприема като дрехи, която може да развие в човека гладкост и точност на движенията, а също и подходящите техники етикет в обществото. Сега, обаче, носят кимоно най-често жените по-големи деца или го носят за празник на някакво събитие.
Някои видове кимоно
Японски женски халат за баня-кимоно има огромен брой разновидности. Те се разпределят на базата на случая, по който трябва да се носят един или друг вид, а също и въз основа на възраст и социално положение на жената.
Иромудзи - вид на кимоно за омъжени и неомъжени жени, който най-често се поставят на известните чаени церемонии. В такъв кимоно коприна може да има вид на тъкане, но никакви други украшения по него не трябва да бъде.
Куротомэсоде - формално и официално кимоно, което може да се носи замужним на жените. Често в такъв кимоно се появи майката на младоженеца и булката на японската сватба. Това кимоно, украсени модел под кръста. За разлика от куртомэсоде, фурисоде - официалното кимоно, но за жените още не омъжените. Той е покрит с цветни проби по цялата дължина.
Утикаке - японското сватбена кимоно, също могат да носят жените, работещи на сцената. Той е много формално, често обилно украсена с брокат и носен като вид на козината. Това кимоно не подвязывается колан и е дълга поредица, която се влачи по пода.
Японското кимоно

Японското кимоно

Японското кимоно

Японското кимоно

Японското кимоно

Японското кимоно

Японското кимоно

Японското кимоно

Японското кимоно
Заедно с"Японското кимоно" също четат: