• (20-04-2015, 07:16)   
 •   0   
 •  1210 
Обувки за танци

На въпрос за това, как да изберем обувки за танци, не става само преди начинаещи танцьори, но и на моменти преди професионалисти. Да се постигне висок клас в танцов изкуството, изправяне на постоянно слетающую обувка, съгласете се, е невъзможно. Така че при избора на обувки за занимания трябва да се вземат предвид някои особености, за които ще ви разкажа по-нататък.

Видове обувки за занимания с танци


В зависимост от вида на програмата, има две категории професионални обувки за танци - това е стандарт и латина:

 • Стандарт . Тези обувки отговарят на тези, които се занимават с танци от европейска група, която включва в себе си quickstep, валс, танго и фокстрот. Отличителна особеност на женските обувки за балната зала спортни танци тази група е твърдост на подложката и е удължен супинатор. Благодарение на това движенията стават по-уверени, че не само помага по-добре да предадат същността на танца, но и да се покаже отлична техника.

 • Латино . От самото име се вижда, че този тип обувки е по-подходящо за латиноамерикански танци - самба, ча-ча-ча, румба и пасодобля. Стъпка в тези танци, е с чорап, за разлика от европейска група, където движението започва от петата, така че е важно наличието на класики арх подкрепа.


 • Съществува още една категория - спортни обувки за танци балната зала, или джазовки. Въпреки по-малко атрактивен външен вид те приличат на мъжки обувки за латина), тези обувки е направена от материал, който позволява на ножкам свободно "диша", което я прави възможна за използване за ежедневни занимания.

  Как да изберете обувки за танци?


  Преди да отидете в магазина за нов чифт обувки за танци, ние предлагаме да се запознаете с някои от препоръките, които ще ви помогнат да направите избор:

 • Качеството на . Разчитайте не само на външен вид, но и на качеството на материала. Обувки за танцьор е много важно, ето защо специалистите съветват да избират обувки от естествена кожа.

 • Цвят обувки . За латиноамерикански танци-често избират обувки червено, кафяво и златен цвят. За европейската група все пак е по-добре да се предпочитат класиката - бели и черни обувки за такива танци, като, например, валс и фокстрот, перфектни са.

 • Подметка . Един от най-важните критерии при избора на обувки за спортни танци балната зала е мека подметка. Също така трябва да се разгледа материала, от който тя е изработена. Каучук в този случай е противопоказан, а ето подметка от вывернутой кожата отвътре навън - най-много веднъж. Не забравяйте, че обувките трябва по време на танц се плъзга, но не прекалено много, в противен случай може да се получи обратен ефект - на партньорката, ще мисля само за това, как да не падне.

 • Правилния размер . Всяко несъответствие на размера на обувки може да доведе до сериозни усложнения, включително и деформация на стъпалото. Това се отнася особено за хора, които решават да посветят живота си на изкуството на танца. Специална обувките трябва плътно облегать крак, но не натискай.

 • Петата . Почти всички обувки, които ние можем да се видят по рафтовете в магазините, има ток средна височина - 5-9 cm. Професионални танцьори препоръчват на начинаещите да придобият обувки на ниско със стабилни токчета (гимнастика дават погрешни основи на технологията, така че от тях си струва да се откажат). Ако не може да си представите живота си без токчета и уверени в това, че може да се движи без затруднения дори в обувки с висок подем, тогава изборът на обувки за занимания с танци не се превърне в проблем за вас.


 • Обувки за танци

  Обувки за танци

  Обувки за танци

  Обувки за танци

  Обувки за танци

  Обувки за танци

  Обувки за танци

  Обувки за танци

  Обувки за танци
  Заедно с"Обувки за танци" също четат: