• (20-04-2015, 08:23)   
  •   0   
  •  295 
Прическа кичка

Древен български женски прическа кичка - разновидност на повойника . Най-често има формата на рога, по-рядко - на плешките или копытца. Носеше я омъжените жени, за пръв път облечена в деня на сватбата, а след това внимателно да съхранява, и постави го на големи празници. Тази празнична парчовая кичка се изпълнява от материали, богати и украшалась перли, каменьями, модели.

Как изглежда жена кичка?


Кичка - това не е целият прическа, а долната детайл. Тъй като тя надевалась директно върху косата и си покрити ги второто си име - волосник. Твърда формата му успели да се инжектира с помощта на кутии от брезова.
Пускането на кичку на главата, косата внимателно скри зад това платно, дълъг кабел, се записваха го на главата си, многократно обвязав ги рога. Следващата зад него се носел позатыльник - правоъгълна бархатную ивица с картонным основание за твърдост. И вече на върха на всичко това надевалась начинът, по който сврака с бродерия.
Тъй като преди много много значение придаваме на символиката и различни се защитят, а след това всички модели на кичке носеха смысловую натоварването. По тях може да се определи, към който сословию принадлежи на жена, откъдето е родом и с какво се занимава. И по-дълбочинни информация е засегнал тайни рожден ден и тайните на битието, познанията за които внимателно наследовались от поколение на поколение, като един вид оберегами от посегателствата на злите духове.
Рогатую кичку с възрастта на жената са успели в безрогую. Но и дори когато на смяна кичке дойде шалове, се е запазила традицията за връзване на краищата в предната част на главата под формата на рожек, символизиращи връзката на жената с Берегиней и висшите сили.
Красива кичка особено е разпространена в няколко руски банкя - в Тула, Рязан, Орле. Първото споменаване за нея се среща в 14-ти век, но във Воронежка област тази прическа е традиционно за сватба чак до 1950-те години.
Прическа кичка

Прическа кичка

Прическа кичка

Прическа кичка

Прическа кичка

Прическа кичка

Прическа кичка

Прическа кичка

Прическа кичка
Заедно с"Прическа кичка" също четат: