Всичко от света на
модата
» » Облекло Древна Гърция

Облекло Древна Гърция

15-03-2015, 20:20
2217
0
Облекло Древна Гърция

В разцвета на културата на Древна Гърция отчитат в периода VII - I век пр. хр Въпреки политическите устройства и рабовладельческий строй, мироглед хора е построен върху съзнанието за красота на човешката личността и с вяра в неограничените творчески способности. Днес за естетически идеали за красота, както и за модата в Древна Гърция можете да научите от литературни произведения, художествени картини, архитектура, както и старинни ръкописи.

Мода Древна Гърция


Гръцки стил се различава сдържаност, строгост и финес, тук няма място екстравагантност и эпатажу. Античен мода не може да излезе извън установените правила: обикновен стил, определени размери тъкан, а също и цветове, символизиращи статус на собственика.
Първата дрехи не са особено впечатляващи, но това е, когато културата на Египет завладява сърцата на хората, провиснал форми са заменени с по-елегантни силуети. Също така се появяват ярки и наситени цветове, шапки и бижута. Най-богатите гречанок в гардероба си са имали такива аксесоари, като чадъри от слънцето, корекция, огледала, ръчно изработени, колан от скъпоценни камъни, колиета, пръстените и масивни гривни.
Обувки на древногръцките жени е доста шик и умело декорированной:

 • Иподиматы - сандали с кожени или дървени подметки с няколко джапанки, украсени със злато или сребро.

 • Крепиды - подметка имаше малки брони, въжета преплетени, кръст, обхващайки целия едно стъпало до глезените.

 • Персикаи - меки кожени полусапожки, отличаващи се с ярки расцветками.

 • Эндромиды - полу-отворена високи ботуши, изготавливались предимно от кожа, напред е чрез шнурове с отворени пръсти, а останалата част на крака е затворена.


 • Облекло на жените в Древна Гърция - идеали хармония!


  Концесионерът може с помощта на дрехи скрие много от недостатъците на фигурата, и да се подчертае достойнство. Бели тъкани, многобройни вертикални гънки, драпиране и колан за визуално стройнили фигура.
  Дамски дрехи в Древна Гърция е на насипни, без намаляване и шиене. Първоначално това беше парче вълнен плат, който обматывался около и закреплялся на раменете си. Но с течение на времето, под влиянието на други култури, древни съоръжения са станали мутира, изглежда по-елегантен материали.
  Популярни са хитоны - ризи-калъфи, горна ревера които украшался разнообразни вышивками, орнаменти и апликации. По-късно, гречанок се появи на горно облекло - гиматий.
  Много имена на дрехи в Древна Гърция са сложни за запомняне. Но вие със сигурност чух за елитни дъждобрани-фаросы, които изготавливались от ярки лилаво платна.

  Рокли Древна Гърция


  Съвременните гръцки екипи са събрали в себе си цялата изисканост и изтънченост на древни времена. Спомни си дрехи богини в Древна Гърция, която олицетворява цялата античную елегантност: преки, дълги рокли, надценка талия, многослойность, драпиране и голи рамене. Основните цветове - бяло, бежово и светло синьо.
  Разглеждах дрехи в стил Древна Гърция, е просто невъзможно да не говорим за традиционните прически. Още тогава grooming изкуство достигна високо ниво. Популярни са завивка и оцветяване на косата. Жените завязывали дълга коса на възел и се оставя няколко къдрици ниспадающими надолу. Шапки момичета носели много рядко, добре ли е, че малки сламени шапки. В основата на главата е украсена с позлатени сеточками, панделки, венци и диадемами.
  Днес много дизайнери се вдъхновяват от красотата на културата на Древна Гърция, създавайки прекрасен тоалети, аксесоари и бижута. И това не е изненадващо, тъй като изучаването на античния свят, се поставяш в някаква магия и лек паралел, в която искам да остане.
  Облекло Древна Гърция

  Облекло Древна Гърция

  Облекло Древна Гърция

  Облекло Древна Гърция

  Облекло Древна Гърция

  Облекло Древна Гърция

  Облекло Древна Гърция

  Облекло Древна Гърция

  Облекло Древна Гърция
  Интересен по темата
  Облеклото на древните славяни
  Облеклото на древните славяни
  Облекло, както и културата на древните славяни, част от която тя е била много по-богати, отколкото за това заяви на традиционната историческа наука.
  Фотосесия в гръцки стил
  Фотосесия в гръцки стил
  За да се почувствате богинята със сигурност иска всяко момиче. Помогне да осъществите тази мечта може да фотосесия в гръцки стил. Облекло, аксесоари,
  Как да се носят афинку за коса?
  Как да се носят афинку за коса?
  Афинка е един от най-модерните и стилни аксесоари за коса, към днешна дата. В съвременната мода дойде от стил хипи, но историята казва, че този
  Античен облекло
  Античен облекло
  Античен облекло е изключително удобен и практичен. Към днешна дата, към античния стил се обръщат главно при създаването на сватба или вечерно
  Келтски мотиви
  Келтски мотиви
  В съвременния свят на бързо расте популярността на етнически стил. Все повече дизайнери, вдъхновени от древна култура и традиции, създават тоалети,
  Сандали в гръцки стил
  Сандали в гръцки стил
  Всяка модата, която открива за най-новите тенденции, трябва да има в гардероба си неща в гръцки стил. Това е и роклите, и обувките - например, дамски
  Модни сандали
  Модни сандали
  Мода обувки отлично се допълва стил и ще ви позволи да се чувствате уверени и стилни. Какви сандали са най-модерните в последно време? За това ние ще