Всичко от света на
модата
» » Облекло Древна Русия

Облекло Древна Русия

16-03-2015, 08:28
1007
0
Облекло Древна Русия

С най-древни времена дреха е като отражение на етническите особености на всеки народ, е ярко въплъщение на културни и религиозни ценности, климатични условия, икономически начин на живот.
Всички тези моменти бяха взети под внимание при формирането на основния състав, характер, намаляване и украса на облеклото на жителите на Древна Русия.

Имената на дрехи в Древна РусияОблекло хора Древна Русия е имала своя уникален стил въпреки че някои елементи и са позаимствованы от други култури. Основният дрехи почивка за всички нои дружество се считат за риза и пристанища.
В съвременния смисъл на думата, риза за благородство представата за себе си нательное бельо, за прост селянин, той е смятан за основен дрехи. В зависимост от социалната принадлежност на притежателя си риза различно материал, с дължина, орнаменти. Дълги рубахи изпълнение от цветни копринени платове, украсени с бродерии и скъпоценни камъни еднозначно могат да си позволят само принцовете и благородник. В това време, като обикновен човек във времена на Древна Русия доволни дрехи от лен. Малките деца също така, носени от рубахи, но, като правило, до три години им перешивали дрехи от майка. По този начин, опитвайки се да се предпази от зли сили и лоши очи.
Характерна мъжки дрехи са били пристанища - панталони, зауженные при глезените, направен от груб домотканого на платното. Известни мъже носят на върха на още едни панталони от по-скъпите чужди тъкани.


Характеристики на дамски дрехи Древна РусияОблекло на жените в Древна Русия не се различава сложен покриване, но от гледна точка на статута и финансовото състояние с помощта на лесна и приятна на допир материя, а също и украса на облекло.
Основни компоненти от гардероба на жените в Древна Рус са представени като такива дрехи:

 • Първият и незаменим нещо - това е вышеописанная риза или риза. Популярен сред момичетата на Древна Русия е холщовая облекло, по-запоной. Външно тя приличаше на сгъната на половина парче плат, с деколте за главата. Одевали запону на върха на рубахи и подпоясывали.

 • Празнични и елегантни дрехи е смятан за навершник. Обикновено го зашити от скъп плат, украсени с бродерии и различни орнаменти. Външно навершник приличаше на съвременната инфлацията, с различна дължина на ръкавите или изобщо без него.

 • Отличителен елемент от облеклото на омъжените жени е понева, представата за себе си вълнени тъкани, които оборачивали около бедрата и подхватывали колан на талията. Понева различни етнически групи е различно цветово решение, тъй като племена вятичей носеше поневу в синя клетка, а племена radimichi даде предпочитание към червения цвят.

 • Риза за празника се нарича долгорукавкой, надевалась жени за специален повод.

 • Цкз за жените покриват главите си повойником .


 • Зимни дрехи Древна Русия  Географското разположение и климатичните условия, с по-тежки зими и достатъчно прохладно през лятото, до голяма степен обуславят редица функции на облеклото на жителите на Древна Русия. Така през зимата, като най дрехи са използвали корпус - изработен от кожата на животното вывернутой кожа вътре. Прости селяни носеше палто - кожух от овча кожа. Кожени палта и полушубки за благородство са служили не само средство за защита срещу студа, но и демонстрация на статут в топлото време на годината.

  Като цяло облекло Древна Русия е различно в своята многослойностью, ярки орнаменти и бродерии. Бродерии и рисунки върху дрехи също са били в ролята на амулети, се е смятало, че те са в състояние да предпази човек от болести и зли сили. Коренно различно качество на различни дрехи нои дружество. Така сред аристокрацията надделя скъпи, внесени материя, прости селяни носели дрехи от домотканого плат.
  Облекло Древна Русия

  Облекло Древна Русия

  Облекло Древна Русия

  Облекло Древна Русия

  Облекло Древна Русия

  Облекло Древна Русия

  Облекло Древна Русия

  Облекло Древна Русия

  Облекло Древна Русия
  Интересен по темата
  Облекло от Древен Рим
  Облекло от Древен Рим
  Резиденти на Древния Рим малко се различават от съвременните жени, в желанието си красиво изглежда. В облеклото на това далечно време са използвани
  Облеклото на древните славяни
  Облеклото на древните славяни
  Облекло, както и културата на древните славяни, част от която тя е била много по-богати, отколкото за това заяви на традиционната историческа наука.
  Облекло Древна Гърция
  Облекло Древна Гърция
  Древногръцки култура - една от първите европейски култури на съвременната цивилизация. Именно Древна Гърция даде на света Олимп и първите митове за
  История на руския народен костюм
  История на руския народен костюм
  Днес вече за никого не е тайна, че руската история е много по-дълбок и по-богат, отколкото е общоприето традиционната историческа наука. И един от
  Български женски фолклорен костюм
  Български женски фолклорен костюм
  Руски костюм - това е неразделна част от културната история на Русия е една огромна и разнообразна гама от славянския свят. Както във всеки народ,
  Народен костюм на Русия
  Народен костюм на Русия
  Народен костюм на Русия - събирателна понятие, защото на нейна територия винаги е живял огромно количество от най-различни националности и етноси, и
  Риза в български народен стил
  Риза в български народен стил
  Много съвременни дизайнери редовно да черпят вдъхновение в български народен стил. А основен елемент на националната патрул, в Русия винаги е била и
  Мода 16 век
  Мода 16 век
  Разглеждайки историята на модата от 16-ти век, може да забележите няколко тенденции, радикални течения и традиции. Освен това, някои от модни идеи от
  Националната дрехи Русия
  Националната дрехи Русия
  Националната дрехи Русия е изключително разнообразна и е изключително богата на различни вышивками. И в това няма нищо чудно, защото Русия-майка