Всичко от света на
модата

Облекло арт нуво

16-03-2015, 08:56
909
0
Облекло арт нуво

Мода - отделно посоката, в която заедно с много други сфери на живота на човечеството се развива изключително активно. Особено ярки промени тя започна да устоявате в края на XIX - началото на XX век. Точно тогава и започва историята в стил арт нуво в облеклото.

Епохата на модернизма в облеклото


Началото си този стил беше на Европа. Родоначалник е станал френски моден дизайнер Пол Пуарэ. Специално влияние върху Пуарэ оказва артисти, с които той общувал. Техните картини са толкова я вдъхновяваха, че моден дизайнер е решил да изрази чувствата си, да дадат воля на фантазията в своите нови произведения.
Заслужава да се отбележи, че отражение на наряди в стил ар нуво модни дизайнери намериха в майката природа. Те всячески се опитваха да придадат женския силуэту форма на пеперуда или цвете.
От 19-ти век в стил ар нуво в облеклото плавно премина в 20 век, но в навечерието на Първата Световна война той отстъпи няколко по-удобно рокля. На първо място, модницам трябваше да се откаже от корсети .
Подкрепи това нововъведение в 1903 г. Isadora Дънкан, който е дошъл в летящи рокля без корсет, нежно обтягивающим фигура.
От голямо значение в женски дрехи nouveau винаги са играли декоративни елементи, като апликация, картинки, бродерии. Най-често това са листа, цветя, морски водорасли. И екипировки украсена с мъниста и камъни. Кръгли шапки и масивни бижута допълват начин.
Като цяло дрехи в стил ар нуво в това време носеше абсолютно всичко, но обувки означава принадлежност към една или друга социална класа. Тя шилась от велур, кожа или копринени тъкани.
В момента стил арт нуво се различава от липсата на ясни линии на облекло. Извити, гладки контури - това е основата. Ярък представител на съвременното арт нуво е трагично мъртъв през 2010 г. дизайнер със световна известност Александър Маккуин. Специално предимство на облекло той предаваше на тъканите и декоративни елементи, напомнящ на кожата на влечугите.
И така, основната цел на този стил е проява на индивидуалност в цялото му разнообразие.
Облекло арт нуво

Облекло арт нуво

Облекло арт нуво

Облекло арт нуво

Облекло арт нуво

Облекло арт нуво

Облекло арт нуво

Облекло арт нуво

Облекло арт нуво
Интересен по темата
Мода Англия
Мода Англия
Какво обикновен мирянин е синоним на английската мода? Сигурно девет от всеки десет ще кажат, че със строгост и въздържаност, а още с класика. Всичко
Модата на 40-те
Модата на 40-те
Четиридесетте години на миналия век са безнадеждно засенчени от Втората Световна война, което, естествено, най-вредни този начин се отрази и на мода.
Класицизъм в облеклото
Класицизъм в облеклото
Нежен, лек и струящаяся дрехи от епохата на класицизма до днес все още се смята за еталон на модата. Рокли от онези времена са били прави женската
Мода от началото на 20 век
Мода от началото на 20 век
Всеки период от историята разкрива едно уникално съчетание на класика, традиции и нещо ново, понякога толкова разнообразна от вече познатата начин,
Стил ар нуво в облеклото
Стил ар нуво в облеклото
Стил ар нуво в облеклото са много обичаме съвременни дизайнери, може би дори повече, отколкото самите модницами. Той позволява на модельерам разкрие
Арт-стил
Арт-стил
Арт стил от fashion индустрия се появява сравнително наскоро, но вече придобива солидна армия групировки. Много от звездите периодично се обръщат към
Вечерни и коктейлни рокли
Вечерни и коктейлни рокли
Вечерни и коктейлни рокли - това е отделна тема в колекциите на световните дизайнери. Днес на мода женственост и шик, и именно такива и са