Всичко от света на
модата

Съвременната мода

16-03-2015, 09:04
947
0
Мода в съвременния свят има за цел да играе ролята на своеобразен лакмуса, който определя стила на живот и социалния статус на лицето. С развитието на човечеството се променят и мнения за красота, стил и "приличен външен вид".
Съвременната мода

Съвременната мода


rel="lightbox[group1] []"href="/sites/default/files/ksenia_tr/sovremennaya_moda3.jpg">
Съвременната мода


Справедливо е да се отбележи, че стилове на съвременната мода са най-разнообразни, а модата днес - много демократичнее мода на отминали векове. Настоящата модницам късмет - те могат да избират тенденции и стилове, по свое усмотрение и с оглед на индивидуалните особености на външния вид. Но без познания за стилове и модни тенденции за да направите това правилно, едва ли ще успее. В тази статия ще говорим за съвременни посоки в модата.
Съвременната мода

Съвременната мода

Съвременната мода

Съвременната мода


[]"href="/sites/default/files/ksenia_tr/sovremennaya_moda8.jpg">
Съвременната мода

Съвременната мода


История на съвременната мода


Съвременните направления на модата в облеклото - преки потомци на модата от миналото. За да разберат принципите на развитие на мода и адекватно да оценят значението на тренд, трябва да имате поне минимални познания за историята на модата.
Рови в коварен превратности развитие на модата не е задължително. Достатъчно да се анализира и запомни характерните черти на модерните периоди от началото на 20 век до наши дни
1900-1920гг. Ар нуво. Жените се отрича от корсети, замяна който идва бельо с твърди вложки (кости). Свободата, разбира се, това не може да се нарича, но бельо макар да не се наруши естествения силует и деформира вътрешните органи момичета. На мода идват ориентальные етнически мотиви и екзотични материи - коприна, брокат. На мода надценка талия, дълбоко деколте, след 1915 г. вечерни рокли в пода укоротились, и сега достига до щиколоток. На мода са влезли разрези, и доста откровени.
Като се започне от 1920-те години, на мода идва момчешки силует. Пышногрудые мадами бинтуют гърдите, опитвайки се да я направи по-малко. Актуални стават дълги нишки перли (до 2 метра), силен тен и ярък грим . Най-отчаяни дами дори са йодные на баня, за да се постигне тъмно червеникаво-кафяв цвят на кожата, на която перли изглеждаше да е особено впечатляващо. Ярък грим компенсира липсата на женственост - тъмната сянка били прави очите по-дълбоки, а ярко-червено червило подчертава устните.
1925-ти поли, бързо губят дължина, а през 1926 г. се появи легендарният малката черна рокля от Chanel - най-популярният модел на ХХ век. Най-популярен стил на 20-те е била египетски этника - подведенные очите, графични каре, тесни рокли.
През 30-те години жените се уморяват от бунтарства и се връщат към по-спокоен рокля. Поли отново се удължават, за да подчертаят тънка момичешка фигура използват приятелка наклонена черта. На връх популярността на излети ръкави-крилца и фенери, акцент силует се измества на раменете.
До края на 30-те силуети стават още по-строги - засяга Голямата депресия и напрегната политическа ситуация в Европа.
През 1940 стил остава строг, промишленост работи за нуждите на войната, така че жените не до изящество. Тъкани крайно липсва, декорация, завеси и други "екстравагантност" напълно изчезват с облекло.
В края на войната всички коренно се променя - жените носят панделки, започват да подчертае талията (благодаря Кристиану Диору ).
Мода на 60-те - това е силно разклонен, минимализъм, ярки цветове и някои инфантильность в облекло (стил бейби бум долари), мини-поли с А-силует, геометричен принт и ботуши по всяко време на годината.
през 1970-те години - това е хипи, деним, популярността на этники и фолька, появата на пънк и диско-стил, рокли-ризи, панталони-клеш и пончо.
През 80-те носели чорапогащи в рибарска мрежа, съоръжения в спортен стил, възли рокли, а общото лудост аеробика вознесло в топ тенденции неонови цветове и маратонки, гамаши и превръзка на главата.
През 90-те години на върха на популярността гръндж и унисекс, момичета се стремят към удобство в ежедневието облеклото. На мода се грижи за околната среда и да се откаже от естествена кожа.
От началото на 21 век да се говори за тенденции в модата става по-трудно - те все повече се диференцират, като предоставя модницам право сами да избират понравившиеся тенденции. Ние запомнен от много експерименти с цвета и фасонами (не винаги успешно) и много много на голите ни тела.
Стилове на съвременната мода все по-замъглено, и момичето отново започват да оценяват качеството на тъканите и намаляване, а също и желание създаване на собствен стил .
Съвременната мода

Съвременната мода


href="/sites/default/files/ksenia_tr/sovremennaya_moda12.jpg">
Съвременната мода

Съвременната мода

Съвременната мода

Съвременната мода


Тенденции на съвременната мода


Модерна младежка мода - това е един безкраен експеримент с цвят, текстура и фасоном. Модата днес могат да изберат една от многото модни стилове:

 • Реколта. Връщане към рокля 1920-60-те години.

 • Блясък. Лукс и шик на "златния век" на Холивуд.

 • Свэг. Ярък (дори кричащая) дрехи, който съчетава спорт и бляскава неща. Много популярна в съвременната улична мода.

 • Етно-стил. Елементи и мотиви, традиционни костюми народи по света.

 • Унисекс. Размиването на границите на пол - жените и мъжете са обличам много сходни, с почти еднакви.

 • Милитари. Екипировки, приличат на военна униформа. Характерни детайли: пагони, шевроните и прорез, подчертани рамене, лъскави копчета.

 • Романтичен стил. Меки цветове, флористичные щампи, тънки плетени жилетки и изискани обувки.

 • Еклектична. Смесването на контрастиращи стилове.

 • Футуризъм. Прости силуети, но сложен приятелка, блестящ гланц материали и необичайни аксесоари.

 • Минимализъм. Прост силует, аскетичный дизайн.


 • Съвременната мода

  Съвременната мода

  Съвременната мода


  Съвременната мода за пълни насочена към зрителна корекция и премахване на съществуващите дисбаланси фигура. Така че, момичета с пълни бедра са подходящи класически приталенные силуети, които позволяват визуално да се "извади" фигура, облекло с баской и интериор, създаващ вертикален модел.
  Съвременната мода

  Съвременната мода

  Съвременната мода

  Съвременната мода

  Съвременната мода

  Съвременната мода

  Съвременната мода

  Съвременната мода

  Съвременната мода
  Интересен по темата
  Мода от 50-те години
  Мода от 50-те години
  Мода от 50-те години - това е триумф на красота и женственост. Това е един от първите законодатели на модата от този период - Кристиан Диор, и
  Мода от 70-те години
  Мода от 70-те години
  Мода от 70-те години на миналия век се различава огромно разнообразие от различни стилове, и, в същото време, липсата на выдержанности единство на
  Мода 20-30 години
  Мода 20-30 години
  Мода на 20-те-30-те години на миналия век в пълна степен показва повратна естеството на живота на европейците, и не само на тях, на кръстопътя на две
  Руски костюм и съвременната мода
  Руски костюм и съвременната мода
  Народен костюм е безценно достояние на културата, което се натрупва в продължение на векове. Изкуството на съвременния костюм не може да се развива
  Модерен цвят на косата 2015 година
  Модерен цвят на косата 2015 година
  Смяна на цвета на косата - това е чудесен начин за повдигане на настроението, за излизане от депресия и смяна на имиджа. Особено важно е, че новият
  Нестандартен дизайн на ноктите 2015
  Нестандартен дизайн на ноктите 2015
  Мода 2015 г. предлага любительницам изглежда стилно маса новости. Това се отнася не само за дрехи, обувки и аксесоари, но и дизайн нокти. Маникюр в
  Модни пуловери 2015
  Модни пуловери 2015
  Тази година жена пуловер може да стане ярък акцент в начина, декларира за оригиналния вкус на своите домакини и по най-добрия начин да се подчертае
  Вечерни и коктейлни рокли
  Вечерни и коктейлни рокли
  Вечерни и коктейлни рокли - това е отделна тема в колекциите на световните дизайнери. Днес на мода женственост и шик, и именно такива и са
  Рокли в ретро стил
  Рокли в ретро стил
  Както е известно, модата не е на мястото си - тясе връща в миналото! Ретро стил е изключително популярен и много последователни сезона, и ако искате