Всичко от света на
модата
» » История на модата на 20-ти век

История на модата на 20-ти век

16-03-2015, 09:06
1235
0
История на модата на 20-ти век

Всичко си има своя собствена история е индивидуална и неповторима. Живопис, музика, поезия, филми, мода, премина своето ставайки през дългите години, и са намерили своите последователи и днес. Мода винаги на кон, армията на феновете си неисчислима, тя умело се покорява сърцата на хората и отлично се управлява своите портфейли. Разглеждайки историята на модата на 20-ти век, трябва да се каже, че тя е гъвкав и разнообразен, така че точно ще разгледа на опашка, за някои си етапи.

История на модата от началото на 20 век


Дизайнер, който направи революция в модата на 20-ти век и е въвела в масата на нов детайл на гардероба се превърна в известната Габриел Шанел, е тя е пусната на жените мъжки строги панталони, с главата надолу поменяло представа за стила на жените. История на модата на 20-те-30-те години е минал своето формирането, под егидата на еманципацията, не само облачив жени в брючные костюми, но също и чрез промяна на покрой, като я наклонена, което прави фигурата на жената е по-добра. Освен това 20-те години трябва да се подчертае, поради тяхната пестроты. Наперен, дори и вулгарно облекло, блясък, шик, голота - всичко това звучеше като някакъв кураж и създаваха атмосфера на кабаре.

История на развитието на модата на 20-ти век


Военните 30-те и 40-те години поради своите функции, труден период за много народи промениха и претенциозност на 20-те години на лекота и обезопасяване облекла. Прерогатив принадлежи удобна и практична дреха. През 50-те години светът е в очакване на прекрасното бъдеще, което просто длъжно е да се притече на смяна по трудно 40-м, така че на мода са влезли образи и фигури във формата на пясъчен часовник. Вярно е подчертават талията, носете по-дълбоко деколте, украсяват дрехите щампи, пайети, а така също и изобразяване на изящность женските крака висока карфица. Тук Christian Dior стана легендарен дизайнер, вернув жена изтънченост и финес.
Мода на 60-те години е период на разцвет на културата на хипитата, улични младежки мотиви, ярки цветове, удобство облекло. Точно в легендарни 60-те се появява стил унисекс и любимо и до ден днешен мини. След като вървяха 70-те заедно с неонови цветове, стил, диско, затруднен грим и накити. Освен това 70-м, присъщи на италианската женственост и елегантност на: костюми-тройки с панталони или пола, женствени блузы и сака.
През 80-те дами даде знак на почит актуални свободни рокля, походившим на плътен чанта. Модни тенденции от 90-те позволяват много, така че някои модата от 90-те переступали дозволенную ръба и изглеждаше твърде. Важното е, че е характерен за модата на 90-те години - това е призив да бъде себе си. Това е ярък и запомнящо история на модата на 20-ти век!
История на модата на 20-ти век

История на модата на 20-ти век

История на модата на 20-ти век

История на модата на 20-ти век

История на модата на 20-ти век

История на модата на 20-ти век

История на модата на 20-ти век

История на модата на 20-ти век

История на модата на 20-ти век
Интересен по темата
Мода от 50-те години
Мода от 50-те години
Мода от 50-те години - това е триумф на красота и женственост. Това е един от първите законодатели на модата от този период - Кристиан Диор, и
Мода от 70-те години
Мода от 70-те години
Мода от 70-те години на миналия век се различава огромно разнообразие от различни стилове, и, в същото време, липсата на выдержанности единство на
Модата на 30-те години на
Модата на 30-те години на
Модата на 30-те години на миналия век, която дойде на мястото малко бесшабашной модата на 20-те години, става по-сдържан, елегантна и женствена.
Китайска мода
Китайска мода
Китайска мода достатъчно самобытна, както, впрочем, и всички са китайски. Разбира се, това не означава, че творения на китайските дизайнери изпълнени
Мода 20-30 години
Мода 20-30 години
Мода на 20-те-30-те години на миналия век в пълна степен показва повратна естеството на живота на европейците, и не само на тях, на кръстопътя на две
Модата на 40-те
Модата на 40-те
Четиридесетте години на миналия век са безнадеждно засенчени от Втората Световна война, което, естествено, най-вредни този начин се отрази и на мода.
Английска мода
Английска мода
Английска мода във всички времена е символ на армия от модата по целия свят. От една страна тя се изявява проба юридическо лице и строгост - в делови
Мода в СССР
Мода в СССР
Много от съвременните дами, особено от по-младото поколение, погрешно смятат, че в Съветския Съюз модата не е имало. Разбира се, това не е така.
Мода Чикаго 30-те години на
Мода Чикаго 30-те години на
Мода Чикаго 30-те години, днес отново набира невероятна популярност. Купоните и корпоративы в стила на Чикаго се организират все по-често и по-често.