Всичко от света на
модата

Габриел Шанел,

16-03-2015, 16:15
768
0
Габриел Шанел,
Ако говорим за класика, мода, не само на ХХ век, но и изобщо, то първо на ум идва малката черна рокля на Шанел №5. Няма човек, и още повече на жена, която да не знаеше името на Коко Шанел - великата законодательницы мода, освободившую, на слабия пол от тугих корсети, и даде свобода на тялото, във всичките му откровение.


Габриел Шанел - биография


Малката Габриел е родена през 1883 г. в западна Франция. За детските години на живота си Коко Шанел почти нищо не е известно, освен това, което тя е родена в бедно, дори може да се каже беден семейството, не може да си жилища. Майката на Коко почина на 33 г. от изтощение, а баща ми просто хвърли малко момиченце. От 12 години малката Габриел воспитывалась в манастира приют, за който по-късно предпочитано място не помня, както и за детството си като цяло.
Напуска приюта Габриел започнала работа в трикотажную магазин, а в свободното си време пее за служители в концертната зала на La Rotonde. Там към нея и прикрепилось името на Коко, за изпълнение на comic песенок, называвшихся "Qui qu a vu Coco?" и "Ko Ko Ri Ko". Благодарение на парите, които Коко е в състояние да "спечели" от първия си любовник, богат офицер Бальсана, тя отваря първия си магазин за шапки и аксесоари. От този момент датира история на Коко Шанел.
През 1910 година в Париж, младата Коко отваря своя магазин за шапки, наричайки я "Модата на Шанел.
В курортния френски град Довил, в 1913 г., Шанел отваря нов бутик, в който продава спортни дрехи от непривычного за френската аристокрация материал - джърси. А вече през 1915 г., тя отваря своя Модна Къща, след което към нея идва невероятен успех.
През 1921 г. се премества в нова сграда на улица Камбон и пуска първия парфюм Шанел №5 създаден от Ърнест Бо, който в последствие щатен парфюмером къща на Chanel.
Пътуване до Шотландия в компания с Дюк Вестминстерским през 1924 г., вдъхновени от Коко на създаване на твидовых костюми.
1926 година става знаменателно за Коко Шанел. Тя създава известната "малка черна рокля", която получава най-добрите отзиви на американското списание Vogue.
През 30-те години на къща Chanel влезе в алеята на славата си, а Коко създава първата си колекция от бижута, която демонстрира в своето имение.
Период на Втората световна война, стана период на затишие за Шанел, дълго време е работил само бутик за аксесоари и парфюми. Но вече през 1954 г., Коко отново отваря Къща за висша Мода, а през зимата на 1955 г., излиза в светлината культовая чанта - 255 която нарекли в чест на датата на излизане.
През 1957 г. Коко Шанел се нарича най-влиятелните създател на ХХ век и връчи "Оскар" в света на модата.
на 10 януари 1971 г. Голямата mlle умира в стая на хотел " Риц, разположен, точно срещу сградата на дома на Шанел. Смъртта на Коко Шанел превръща в голямата загуба в света на модата, а последната й колекция се радва на огромен успех.

Коко Шанел и нейната мъжете


Самата mlle Шанел винаги е казвала, че нищо не би постигнал без помощта на мъжете. И ако посудить, а след това мъжете са изиграли важна роля в развитието на Коко велик моден дизайнер. Първия си любовник богат офицер Етиен Бальсан, помогнал на Коко в придобиването на шляпного магазинчика, който скоро ще се превърне в най-известния в Париж.
От 1909 до 1919 Коко е била подложена на своята единствена истинска любов в близост до Артър Кэйпелом, който я научил на много. Именно той и се всели Коко любов към изкуството. Дори и това, че той трябваше да на командването на родителите си да се ожени за заможно дама,
Габриел Шанел,
не успя да убие любовта на Коко Шанел.

Благодарение на Великия княз Дмитрий Павлович, се появи парфюм Chanel №5 както и друг руски, Сергей Дягелев и посещение на неговите изпълнения, вдъхновени от Коко на създаване на "малка черна рокля".
Но, въпреки огромния брой на мъжете в живота на Коко Шанел, нито съпруг, нито деца, тя така и не обзавелась.
Към днешна дата облекло Коко Шанел е известна по целия свят и се свързва с женственост и изящностью. Дори след почти цял век, по улиците на различни градове могат да се срещнат жени в твидовых носенето сака. В края на краищата, класика безсмъртен и е винаги на мода.
Интересен по темата
Сако в стил Шанел
Сако в стил Шанел
Излизайки на улицата в елегантния приталенном вълна без яка, с кръгло деколте на вратата, 3/4 ръкави и метални бутони с известнейшим логото си, вие
История на марката Шанел
История на марката Шанел
История на марката Шанел - това е история за това как една малка крехка жена не само покори модни подиума на своето време, но и определя хода на мода
Костюм на Шанел
Костюм на Шанел
Известни в цял свят костюми в стил на легендарната Коко Шанел се радват на голямо търсене сред жените и към днешна дата. Добра приятелка, выверенный
Стил Шанел
Стил Шанел
Името на Коко Шанел се свързва у нас с елегантност и изтънчен вкус. Нейният стил съчетава изящество и елегантност, автентичност и комфорт. Днес ще ви
Стил на Коко Шанел в облеклото
Стил на Коко Шанел в облеклото
Една от най-известните жени на миналия век Коко Шанел покори сърцата на милиони не само за своите творения в света на модата, но и на изискан стил.
Лятно палто в стил Шанел
Лятно палто в стил Шанел
Въпреки факта, че Габриел Шанел създаде своите шедьоври в средата на миналия век, нейният стил все още изкушения както на дизайнери, така и на
Сако на Шанел
Сако на Шанел
Легендарният сако Коко Шанел не губи актуалността си в продължение на много години. Първата дама на различни страни по света, често се появяват в
Рокля на Шанел
Рокля на Шанел
Всички модели на рокли на Шанел се отличава с елегантност, простота, скромност, женственост и изящество. Тези качества са визитната картичка на
Обувки Шанел
Обувки Шанел
Обувките на модна къща Шанел, противно на всички стереотипам толкова роскошна, колко удобно. Тя винаги е узнаваема и се отличава с уникален дизайн.