Всичко от света на
модата
» » Защо трябва да почива на море?

Защо трябва да почива на море?

12-10-2014, 22:08
718
0
Лято - това е любимото ми време на годината, всяка от нас. Ние толкова дълго да го чакаме. А всички, защото през лятото, ние можем най-сетне да се отпуснете и да отидат на море. Ясно е, че всяка от нас има свой собствен вкус. Някой вече се радва на спокойствие на брега на езерото или в планината, а може изобщо у дома пред телевизора. Но за мен няма нищо по-добро от морето. Аз с часове мога да направя снимка на плажа и да слушате звуците на прибоя, да гледам небето и да видим как тя да стане едно цяло с морето.
Защо трябва да почива на море?

Море - това е не само много приятни изживявания, но и много ползи за организма.
Например, плуване. Може разбира се и в басейна плуват, но ефектът не е същият. Морски вълни създават допълнителни пречки, и увеличаване на натоварването. Плуване в море, може отлично се стягат фигурата, в най-кратки срокове. Освен това, къпане в хладка вода е чудесна антицелулитна процедура. Морската вода - това е цял "склад" полезни минерали. Тя е богата на калций, магнезий, бромом и най-важният елемент, който ни е крайно не достатъчно йод. И най-важното, всички тези вещества, които получаваме, не от ядене на никакви хапчета и лекарства. Купаемся във водата, и пополняем организма с полезни елементи.
Сол - на море на този минерал, има повече от достатъчно. Мнозина смятат, че морска сол оказва отрицателно въздействие върху организма, се дължи на факта, че силно изсушава кожата. Но това не е съвсем така, просто, изсъхва върху тялото на човек, сол ускорява действието на ултравиолетовите лъчи. Но като че ли това не беше достатъчно, излизайки от водата, да се намокри кожата с кърпа. Но най-много от сол страда косата ни, те стават чупливи и сухи. Затова след пристигането си у дома, олово регенериращ комплекс за косата си: направи овлажняващи маски, полощи косата отвари от билки. Въпреки всичко това, сол добре се отразява на кожата и ноктите, което ги.
Въздухът в море е много специален. Тя е богата на йони на бром, йод. С всяко вдишване, ние се отнасяме към белите си дробове и дихателната система. Не напразно, много лекари, за профилактика на белодробни заболявания, се препоръчва поне веднъж в годината да посетите морето.
Пясък, безкрайни плажове, е още една важна част от оздравителна морски отдих. Разходка босяком много полезни, за това знаят всички. А ходенето по топлия пясък, ще се затопли всички точки на краката, да получите безплатен пилинг. Много практика, така званое, погребване в пясъка. Това е не само забавно занимание, но и полезно. Тя допринася за намаляване на теглото и укрепване на кожата.
Почивка на море - това е масата на прекрасни, незабравими преживявания. И не е важно, какъв е морето, ти си останалата част. Важното е, че ти си останалата част от душата и восстанавливаешь здраве.

. . .