• (15-11-2014, 10:31)   
 •   0   
 •  1568 
Всеки турист или естествен пътник мечтае да посети всички интересни места на планетата. Ако принадлежите към такива хора или просто искате да получите нови впечатления, тогава тръгнете в Мюнхен, има и много интересни неща.
Какво да видим в игра в Мюнхен?

Какъв е този град?


Мюнхен се намира в Германия, и този град е третият по големина в страната. Се отнася Мюнхен до федерална земя известен с името на Байерн (той е столица на този район). Намира се на брега на река Изар в близост до планината Алпийски, така че тук все още е и много красива. Населението на Мюнхен е около 15 милиона души.
Какво да видим в игра в Мюнхен?

Как да стигнем?


Да стигнем до Мюнхен могат да бъдат няколко различни начина. Първо - това е полет на въздуха. Пътуване във времето ще бъде около 3-4 часа. Вторият начин е пътуването с влак. Директни маршрути не, така че ще трябва да направят трансплантация.
Стигнете с влак до Мюнхен възможно най-малко 36-38 часа. Освен това, цената за билет ще е изключително висока. Трети начин - пътуване с кола. Пътят не е най-дългата, времето за пътуване е около 36-40 часа.

Климатът


Климатът на Мюнхен е умерен, но тук е доста хладно. Така, през лятото температурата обикновено не надвишава 23-25 градуса дори и през най-горещите месеци (макар и на моменти тук е горещо, но това е по-скоро рядкост). Освен това, много дъждовно лято, за този сезон се падат най-много валежи. Времето е непредсказуемо, така че, да излизате от дома си в къси панталони и тениската, непременно вземете със себе си яке , маратонки и чадър.
Какво да видим в игра в Мюнхен?

В началото на есента е тук повече от 10-15 градуса, а в края - на около 5-7. Зимата, като правило, нехолодные, но антициклоны може да донесе доста силни студове. Температурата в студено време може да варира от +2 до -5 градуса. Но тежките студове (около -25 градуса) също е вероятно да се случи.

Традиции и култура,


Мюнхен - много весел и оживен град, всички хора тук приветливи, гостоприемни и общителни, мрачни лица на практика няма. При това хората любезни и отговорно се отнася към законите и правилата, така че нарушителите и престъпления, тук малко, туристите не могат да преживеят.
Какво да видим в игра в Мюнхен?

Мюнхен спокойно може да се нарече културен и развит град, защото тук има много музеи, библиотеки, театри и пинакотек (това е мястото за съхранение на картини и произведения на художественото творчество).
Още една традиция на този град може да се нарече любов на всички жителите му с бира. Тук го пият всички (освен за деца разбира се) и почти винаги. В града има няколко пивоварни, които доставят пенести напитка в много европейски страни.
Какво да видим в игра в Мюнхен?

Всяка година тук се провежда на легендарната бира фестивал "Октоберфест" . По време на този празник може да се насладите на бира и да се насладят на традиционни ястия, както и просто интересно и забавно прекарване на времето.
Жителите на града пазят и защитават околната среда, но въпреки това много любители на техниката и с удоволствие навлизат в нови технологии (затова Мюнхен може да се счита за разработен научен център). Тук активно се използват слънчеви панели и вятърни турбини.
Местните жители предпочитат да се придвижват с велосипеди, на автомобили да шофират само няколко. Туристи изненадват колоездене, тапи, които често се появяват по пътищата.

Транспорт


В града могат да се движат на влака, трамваи, метро и тролейбуси. Ако вие не искате да "фалират" за пътувания, след поръчайте специална транспортна карта, която ще ви осигури възможност да не се тревожим за пътуване за няколко дни. Също така можете да вземете такси, но това не е много изгодно.

Кухня


Кухня на Мюнхен е изцяло и напълно баварски, и в този град уважават, почитат и спазват баварски традиции. Така че, ястия точно няма да оставят никого равнодушен. Обикновено в бирарии, заведения за хранене и ресторанти (ги тук, между другото, не толкова много, колкото на заведения за хранене и барове) сервира голямо разнообразие от колбаси, месни ястия като пържено или печено месо.
Какво да видим в игра в Мюнхен?

Ценени картофи, особено жаренный. В висока почит и зеленчуци, от тях се приготвят различни гарнитура. Например, интегрирана обяд може да включва пържена свинска наденица, пържени картофи и се готвят кисело зеле. Всичко това, разбира се, най-добре е след това да се пие бира. И още жители на Мюнхен е много ценят сладкиши. Какво струва един бретцель - солен геврек, който успя да стане популярен не само в Бавария, но и в цяла Германия и дори в други страни.

Какво интересно има?


И така, какво да видим в Мюнхен турист? Интересни места тук много:

 • Биреният зоопарк е един от най-големите в цяла Европа. Само тук живее около 15 хиляди лица, а цялата площ е разделена на отделни зони, всяка от които представлява определен континент. Така че ще можете да, сякаш, за да пътуват и да се окаже в естествената среда на тези или други видове животни. Тук има лъвове, лемури, зебри, тигри, овце, коне, камили, кози, пингвини, маймуни и много други животни. На територията са разположени кафенета и ресторанти за посетители. Докато все още сте в състояние да се хранят обитателите на зоологическата градина.

 • Замъкът Schloss Блютенбург - това е луксозно място с интересна история. Разположен замъкът между две езера и река, така че просто очарователни пейзажи. Освен това, в околностите могат да се видят доста странни и необичайни постройки. Но местните жители наричат това място Замък на Кръвта, което е свързано с неговата история. Наследникът на баварския херцог обичаше дъщеря на прост цирюльника, и баща ми, естествено, е против този съюз. Сина си той изпраща при роднини, а момичето е предал религиозен съд и я обвини в магьосничество.

 • Royal градина Хорфгартен - един от най-добрите и най-красивите паркове на града. В центъра на парка се намира храма на Диана, в рамките на който са разположени фонтани и павилиони. Между другото, в този храм през лятото в сряда и неделя се танцува салса, а в петък - аржентинско танго. На територията на парка е заобиколен от туристически атракции. Така, от една страна се помещава музеят на театъра, а от друга - резиденция. На входа на това красиво място се извършва чрез величествени порти.

 • "Нимфенбург " (Двореца На Нимфи). Този дворцов комплекс с право може да се нарече един от най-посещаваните и интересни места в Мюнхен. Красотата на природата добре се разбираме с архитектурни шедьоври. На място има канали, градини, езера, а също и величествени сгради. Площ на комплекса, между другото, е около 200 дка, така че ще трябва да прекара тук целия ден.

 • Дори и ако сте решили да разгледат града за 3-7 дни, не забравяйте да посетите увеселителен парк на Лего, който се намира в околностите на Мюнхен. Тук можете да видите около 50 различни атракции, да участват в интерактивна игра, както и да станете свидетели на интересни предавания и, разбира се, да съберат от конструктор "Лего" това е нещо невероятно. Площта на парка е около 120 дка, а около това място се намира гора.

 • Включването на забележителности на Мюнхен, да не говорим пивоварната музей на Кульмбах, който е един от най-популярните и, разбира се, изцяло посветен на любимия напитка - бира. Музей се нарежда на 4 етаж и в него можете не само да видите стари и нови пивоварни, монтаж и космос, но и себе си варя бира и да се насладят на него, усещайки се като истински пивоваром. И тук редовно се провеждат бирени семинари, в които се разказва за тънкостите на пововарения и за различните сортове на тази напитка.

 • Непременно посетете Старата и Новата пинакотеки. По същество, това е музеи живопис, в който можете да видите шедьоври от различни периоди. В новата пинакотеке се съхраняват картини от XVII-XX век, а в старите творения на средновековието.

 • Заслужава внимание и старото Кметство. Ако се вгледате в снимката, за да можете да видите красива и величествена сграда. Но в действителност той е още по-красиво. Кметството на краси площад Мариенплац и е построена през XV век. Днес вътре се помещава музеят на играчките.

 • Нова Кметството също се намира на площад Marienplatz и не по-малко красива, отколкото на Старото кметство. Специално внимание заслужават часовници, както и наблюдателната площадка, на която при желание може да се изкачи, за да се насладят на красотата на града.

 • Харесва коли, особено на немски? Тогава със сигурност погледни в музей "БМВ", в който можете да видите най-първите и най-новите модели на автомобили от тази марка.

 • Интересен Немски музей, в който са представени постижения в техниката и науката от различни времена. Освен това има и тук и Планетариум.


 • Задължително идете в Мюнхен за незабравими преживявания!
  Заедно с"Какво да видим в игра в Мюнхен?" също четат: