» » Почивка в курортите на Австрия: минуси и плюсове
 • (15-11-2014, 10:32)   
 •   0   
 •  2031 
Искате да посетите всички красиви кътчета на света? След това отидете в Австрия, уникална страна с невероятно изобилие от зашеметяващи и пленителни места. Но първо научете някои функции и планирайте пътуването си до най-малкия детайл.

Какво е това държава?


Австрия или Австрийската Република (това име се счита за официален и пълна) - това е държава, разположена в централната част на Европа. То влезе в Европейския Съюз, както и в Организацията на Обединените нации. Освен това, Австрия се смята за един от най-богатите държави на света. Официалният език е немски. Населението на тази страна е малка, тук живее само от порядъка на 8-9 милиона души.
Почивка в курортите на Австрия: минуси и плюсове

Държавата граничи с чешката република, Италия, Германия, Словения, Унгария, Швейцария и Лихтенщайн. Национална валута Австрия е еврото. Площ на държавата е около 84000 квадратни километра. Столицата на Австрия е град на Виена.
В Австрия всеки ще намери нещо за себе си, тъй като тук има почти всичко: планините (те заемат около 70% от цялата площ), кристальные езеро, луксозни курортни места, паметници и многобройни театри и други подобни културни институции. И поради това държавата е толкова привлича туристите от цял свят.

Климатът


Климатът на Австрия може да се нарече умерен и доста благоприятни. Тя зависи от височината на местоположението на терена, но обикновено зимата тук е доста по-меки. Така, в най-студения месец, която е януари, температурата обикновено е в долини от -2 до -5 градуса, а в планинските райони тя места може да бъдат намалени до -15. През зимата често вали сняг.
Вятъра тук подухват, но само в някои градове (към например, във Виена). Австрийското не много горещо лято. Температура през юли и август (това е най-горещите месеци) обикновено е около 25 градуса, но на места тя може да се увеличи до 30. Но ето водата в езерата се затопли не може да се справи, въпреки че в някои от тях тя е доста топло (25-26 градуса).
Почивка в курортите на Австрия: минуси и плюсове

Най-доброто време за пътуване в тази държава - това е края на пролетта или началото на есента. В това време на ски курорти най-подготвени и оживлены, а пейзажи се появи в целия си блясък. Но ако искате топлина, след това отидете тук през лятото.

Културни особености


Австрия е федерална държава, и традицията на различните региони и могат да се различават значително един от друг. Австрийският народ доста гостеприимен, но все пак в тази държава е прието да се пазят дистанция. Дори познати и приятели, да не се приближават един към друг твърде много. Но всички хората често се шегувам, чувство за хумор тук е добре дошъл. Облечи австрийците по-различен начин, на някои критерии не.
Почивка в курортите на Австрия: минуси и плюсове

В Австрия ценят изкуството, и затова на територията на страната са толкова много и различни театри и други подобни заведения. Австрийците обичат да танцуват и пеят и често го правят, например, на празниците.

Как да стигнем?


Да стигнем до Австрия е възможно по няколко начина. Най-удобен и бърз - това е полет на самолет. Това ще отнеме не повече от 35-4 часа. Има много редовни, така и чартърни полети. Ако панически се страхувате пътуване със самолет, не се отчайвайте и просто купи билет за влак.
Време на пътя ще бъде около 34-36 часа, което, между другото, не толкова много. Ако имате личен автомобил, можете да използвате и него. Но непременно спазвайте скоростни режими и не забравяйте за правилата, към нарушителям в Австрия се отнасят строго.

Визов и митнически режими


Австрия е член на шенгенското споразумение, така че за влизане в тази държава ви се нуждаят от виза. Но обикновено проблеми с дизайн не възниква (разбира се, ако сте спазващите закона гражданин на своята държава).
Но трябва да бъде внимателен. На първо място, всички документи трябва да се преведат на немски или английски език, неточности на превода могат да доведат до отказ. На второ място, ако никога не получават шенгенски визи, след това ще трябва да предоставят документи, гарантиращи вашата финансовата благонадеждност (за всяка седмица престой трябва да представляват определена сума).
Ето документи, които са необходими за декорация:

 • попълнен формуляр за кандидатстване (тя трябва да се пълнят на немски или английски език, така че възползвайте се от услугите на преводач);

 • две цветни снимки с размер 35х45;

 • международен паспорт и копие;

 • паспорт на гражданин на държавата-оригинал и копие;

 • удостоверение за работа с посочване на доходи (това не трябва да е под определена сума), на адреса на работното място и телефон на фирмата, както и заеманата длъжност.


 • Консулската такса за оформянето на виза е от порядъка на 35-40 евро. Сервирайте на всички документи, трябва не по-късно от две седмици преди планираното пътуване.
  На митницата, могат да възникнат проблеми, тъй като вносът на определени продукти и продукти е ограничен и регламентиран. Предварително попитайте в посолството, че могат да се внасят и в какви количества (тази информация трябва да се предостави).

  Транспорт Австрия


  Транспортната мрежа на Австрия е много добре развита. Съобщение между градовете се извършва с помощта на влакове. Междуградски автобуси тук малко, и повечето от тях - системни инструменти. Но до някои от курортите може да се стигне само с автобус или кола.
  Почивка в курортите на Австрия: минуси и плюсове

  Също така в страната карат трамваи и тролейбуси (тук не са толкова много). Можете да използвате и такси, но това е доста скъпо и неприятно. Заплаща се и кацане, таксата е висока, а се "хване" на колата на улицата невъзможно, е необходимо да я поръчате по телефона.

  Екскурзии в Австрия


  Ако сте решили да закупите билет в туристическа агенция, а след това бъдете предпазливи и внимателни. Оферти за екскурзии обикновено варират в рамките на 1000-2000 хиляди евро за една седмица престой в страната.

  Къде да отседнете?


  Ако изберете старт, за мястото на спиране на преживеят не си струва. Но ако пътувате самостоятелно, а след това изберете място за престой, следва предварително. Хотели тук са много, има варианти за всеки вкус и портфейл.
  Почивка в курортите на Австрия: минуси и плюсове

  Но често посочените характеристики не съвпадат с обещания, така че бъдете готови за изненади, понякога не е най-приятно. Зимните курорти са на разположение така наречените вили - къщи за гости с няколко стаи.

  Къде да отида?


  Почивка в курортите на Австрия: минуси и плюсове

  Ако планирате почивка в Австрия, тогава първо взели решение маршрут. Ето най-големите курорти (те са, по принцип, ски) и интересни град:

 • Каринтия. Тук около 60 термални извори.

 • Термалните извори на Горна Австрия и Долна Австрия.

 • Тирол. Има много термални извори и невероятно красиви места.

 • Залцбург. Тук можете да лекува не само тялото, но и душата си.

 • Щирия. Това място е известен с мекия си климат и прекрасни пейзажи.

 • Сан Антон - ски курорт с добре развита инфраструктура.

 • Майрхофен. Тук са само ски писти, но и представя различни забавления за младите хора, като ресторанти, кафенета, барове, кина и дори нощни клубове.

 • Лех - един от най-престижните ски курорти.

 • Цел ам Зее. Този курорт е разположен на брега на езерото, така че тук е невероятно красиво.

 • Непременно посетете Виена, тук е много много интересно и изненадващо.


 • Кулинарни характеристики


  Почивка в курортите на Австрия: минуси и плюсове

  Кухня на Австрия, известен със своето разнообразие, в тази страна обичат да ядат. Тук много обичат месо във всичките му форми, а също и зеленчуци. Десерти Австрия са многобройни, стилен и много удобен апарт и разнообразни, сладко тук на почит. Любимите напитки - бира, кафе и глювейн (греяно вино с подправки и подправки).

  Кои място, задължително трябва да посетите?


  Какво да видим в Австрия? Интересни места тук много:

 • Виенската опера. Непременно вижте тук и тук.

 • Белведере - голям и много красив комплекс дворец, разположен в столицата.

 • Альбетрина - големият музей на художественото творчество.

 • Музеят На Лихтенщайн. Тук много интересни и исторически значими експонати.

 • Шьонбрун - виенска резиденция на австрийските императори. Това е невероятно величествена сграда.

 • Австрийските Алпи. Ако решите да посетите в Австрия, а след това просто трябва да се види на планината.

 • Бургтеатр - един от най-старите театри в Европа.

 • Виенската гора. Искате да се насладите на красотите на природата? Тогава тук.

 • Зеленото езеро - едно уникално място, в което сякаш са смесени земни и подводни светове. На ден тук може да откриете магазини и други познати структури. През зимата дълбочина на езерото е само на няколко метра, а през лятото брега на напълно изчезват под водата.

 • Кула Луди. По-рано тук бе приел клиника за душевно болни, както днес са представени от ужасяващи експонати: консервирани в алкохол органи, децата и част от тялото.


 • Вече знаете за Австрия почти всички. Нека пътуване в това състояние, ще бъде запомнен ви!