» » Как да направим оригинално селфи?
 • (15-11-2014, 10:41)   
 •   0   
 •  2072 
Днес камера или поне телефон с камера има почти у всеки. Така че да се получи интересна снимка, не е задължително да се потърси помощта на професионално фотографа, че е напълно възможно да направите на себе си. Днес това се нарича селфи. А какво е това? И как да се направи своето уникално селфи?

Какво е това?


Селфи - това е, по същество, фотоавтопортрет. Какво означава тази дума? С английски език тя се превежда като "себе си", но някои едно време са наричали такива снимки "самострелами" или "себяшками". Най-често тези снимки се изпълняват от разстояние ръка разстояние, което, строго погледнато, и държи фотоапарат или друго фотографирующее устройство. Често част на ръцете се вижда на снимката.
Как да направим оригинално селфи?

Но понякога за получаване на селфи използват и специални устройства и функции: таймери, автоспуски, стативи и така нататък. Но най-често ролята на най-добър помощник играе просто огледало, което ви позволява не просто да се направи снимка, както и предварително да видите как ще бъде.

Малко история


История селфи корени отива в онези далечни времена, когато току започнаха да се появяват преносими камери. Първата от тях е издадена на известната днес фирма "Кодак" в 1900 година. И вече в това време фотоапарати водружали на стативи, а самите фотографи активно са използвали огледала, за създаване на нормални снимки.
През 1914 г. голямата принцеса Анастасия Николаевна в своите 13 години направи собствена снимка, като използвате огледало. Снимка тя изпрати писмо на своя приятел, за да посочите, че снимката е направила от себе си, и това не й е доста трудно, тъй като ръцете са много силно трепереше.
Как да направим оригинално селфи?

За първи път терминът "селфи" е бил в населени 2002 г. в Австралия, той се обсъжда в един от интернет-форумите. След това тази концепция засегна фотографът Джим Краус през 2005 г., но подобни снимки вече активно се опитаха обикновените хора.
Определена роля в развитието на селфи изиграха социалните мрежи. Така, през 2000 г. е била по-популярна мрежа "MySpace", и в профилите на потребителите на така наречените "самоснимки" тогава се появява доста често. Но след това на света на практика е заловен на социалната мрежа "FaceBook". А около периода на от 2006 г. до 2009 г. селфи са станали не само непопулярными, а дори презрян.
Как да направим оригинално селфи?

Такива снимки се считат за пережитками миналото и признак на лош вкус. Но приблизително през 2010 г. се появиха първите мобилни устройства с камери отпред, които позволяват да правят качествени и понякога просто зашеметяващи селфи.
През 2012 г. това е дума, влиза в списъка на най-младежки и модерен. А фотоавтопортреты выкладывали не само тийнейджъри и младежи. На самия Папа Римски св. Франциск, изложени в интернет селфи, на което той е отпечатано с туристи. А през 2013 г. понятието влезе в Оксфордския речник на английския език.

Как да се направи?


Как да направим оригинално и качествено селфи? За вас най-важни правила за създаване на такива снимки:

 • Първото важно правило е правилното осветление. Източник на светлина трябва да бъде пред вас, но над нивото на очите (иначе на снимка ще кривогледство поради силна светлина). Най-добре да изберете източник на естествена дневна светлина, например, един прозорец. Лампа също е подходящ, но светлина трябва да бъде дневна и бяло, а не жълто (в този случай в жълто на снимката ще бъде и на лицето). Ако светлината ще бъде зад вас, това е смисълът селфи се губи, тъй като вместо лицето на снимката ще бъде само с очертание на главата.

 • Леко наклонете главата си. Това ще направи лицето ви по-женствена, тънък и подчертават скулите. Освен това, главата трябва малко да се върти и да се подаде напред, за да се избегне появата на втората брадичка.

 • Изберете най-успешният гледна точка точно за себе си. Застанете пред огледалото и започнете да позира. А когато видите, че най-успешната поза, която ще прикриват всички недостатъци и изгодно подчертае предимствата, запомнете я и отточите до най-малкия детайл. Но не забравяйте, че трябва да използвате различни пози, така че изберете няколко, в противен случай снимките ще монотонни и често срещано явление. Между другото, неестествени изражението на лицето (например, сгънати в една тръба на устните) днес, на дата. Бъдете по-естествено, това се харесва на всички.

 • Много важен фон. Така че, ако сте решили да направите селфи, погрижете се за това, че на заден план не е имало нищо, че в кадър да попаднат не трябва (например вашето бельо, бутилки, боклуци и така нататък). А някои успяват да направят такива снимки, които стават най-популярни. И всичко това, защото на фона избран правилно. Така че, виждайки интересни и красиви пейзажи или отивате на необичайни места, със сигурност ще изваждайте телефон или фотоапарат и правете селфи. Най-Вероятно тя ще влезе в историята.

 • За момичетата е важно как те изглеждат. Идеалният вариант ще бъде лек грим. Просто скриване на дефекти на кожата и малко подчертайте чертите на лицето. Ако кожата ви е на късмет, да се покаже на естествената си красота и бъдете горди от него.

 • Използвайте огледалото. Тя ще ви помогне да направите красива селфи, тъй като вие ще видите собственото си отражение и да коригира изражението на лицето и позата.

 • Ако огледалото не, тогава на помощ ще дойде предна камера.

 • Днес е модерно да се направи селфи в необичайни места и при най-неочаквани обстоятелства. Но в преследване на красива снимка не забравяйте за тактичности и коректност. Не винаги и не навсякъде снимането ще бъде уместна. Например, в църквата или на погребението за снимка по-добре да забравите, вас ще разберат погрешно.

 • Фотографируйтесь с известни и интересни хора, както и с животни, като селфи стават особено популярни.

 • Не се страхувайте да използвате обработка. Днес програми за обработка на снимки са много, така че да научите на основите и редактиране на снимки, за да се постигне по-добър резултат. Но не прекалявайте, иначе ви на снимка просто не се признават.

 • Не превръщайте селфи в смисъла на своя живот, не се стремят да направят снимка винаги и навсякъде, в очите на околните ще изглеждате по най-добрия начин. Но при този фотоапарат или телефон с камера може да бъде винаги имате под ръка, че ще улови най-интересните и ярки моменти.

 • Твърде откровени селфи не си струва да се излага на показ, това е въпрос и може да съсипе репутацията си.


 • Най-най-оригинални селфи


  Как да направим оригинално селфи?

  Селфи днес правят обикновените хора на всякакви възрасти и професии, така и звезди. Предлагаме ви да разберете, какви селфи най-популярните и оригинални:

 • Първата най-популярна селфи се превърна в снимка на Барак Обама и неговата съпруга Мишел.

 • В 86-та церемония за връчване на награда "Оскар" на известната актриса и водеща на церемонията Ellen Degeneres, заедно с популярния актьор Бредли Купером е направил просто красива селфи, на която са отпечатани много добре познати по целия свят Холивудски звезди. Снимката бързо разлетелось по простори на интернет и се превърна в изключително популярна.

 • Много виждали на снимка, която е направена от един от алпинисти, забравшихся на върха на Еверест.

 • Космонавт Майк Хопкинкс направи снимка, докато са в космоса.

 • Изуми всички селфи Фердинанд Пуэнтаса. Този човек не е популярна, но си селфи той е направил в открития океан. И нищо, но Фердинанд е оцелял пътник в самолет, който се разби над Тихия океан. А на заден фон, може да видите на този най-погружающийся във водата самолет.

 • Понякога известни личности и важни хора също правят грешки. Например, по време на церемонията сбогом с Нельсоном Манделе Барак Обама и премиерът на Великобритания Камерън решили да се забавляват и да са направили селфи. Този необдуманный акт обсъжда досега.

 • Доста селфи направи министър-председателят на Руската Федерация Дмитрий Медведев. И всяка снимка стана доста популярна.

 • Селфи е направено дори от статуята на Исус Христос в Бразилия.

 • Не толкова отдавна е била направена снимката, на която няколко млади хора се намират в най-високата небостъргач в Дубай.

 • Забавно излезе снимката с кенгуру. Гримасничают на снимката и двете: и автор на снимки и домашни любимци.


 • Сега, когато знам за селфи всички и ще можете да направите своя зашеметяващ снимка.
  Заедно с"Как да направим оригинално селфи?" също четат: