» » Почивка в Холандия: какво да се види на туристите в Амстердам?
 • (15-11-2014, 10:41)   
 •   0   
 •  2774 
Искате ли поне за известно време да се потопите в свобода и интересен живот? Тогава със сигурност ще трябва да отидете в Холандия. Но не мисля, че в тази държава е позволено всичко това съвсем не е така. Научете някои функции на държавата и едва след това да отидете на пътешествие.

Какво е това държава?


Много хора знаят Холандия, тъй като страната, в която е узаконена леки наркотици. Но тази информация - мдгов част от това, което трябва да разберете за тази държава. Така че, Холандия е държава, в която влиза западноевропейска част, както и на остров Саба, Синт-Эстатиус и Бонер в Карибско море.
Почивка в Холандия: какво да се види на туристите в Амстердам?

Тази страна (както и няколко други острови, като Sint-Мартен, Аруба и Кюросао) влизат в Нидерландское кралство. Но Холандия имат специален статут самоуправляемого на общественото образование. Страната граничи с Белгия и Германия.
Столица е Амстердам, но в действителност център може безопасно да се Хага, тъй като именно там са разположени на посолството, на правителството и на кралска резиденция. Официалният език е холандски. Между другото, някои погрешно го наричат членка Холандия, но Холандия - това е само една провинция, общо две: Северна и Южна).

Как да стигнем?


Стигнем в Холандия може със самолет, полети до Амстердам, се извършват от столиците на много от големите страни на света. Полет, който продължи около 3-4 часа.
Почивка в Холандия: какво да се види на туристите в Амстердам?

Визов режим


Тъй като Холандия е в списъка на страните от Шенгенското споразумение, а след това, за влизане в това държавата е необходима виза. Украсяват това не е толкова трудно, трябва следните документи:

 • копие на паспорт на гражданин на държавата;

 • 2 снимки с размер 35х45 (те трябва да са цветни);

 • валиден задграничен паспорт (срок на действие трябва да завърши не по-рано от 3 месеца след края на пътуването);

 • ако имате на разположение на стария паспорт с бележки за по-рано получени шенгенски визи, това трябва да се осигури и от него;

 • попълнен формуляр за кандидатстване (да запълва тя трябва да е на холандски, немски или английски език);

 • удостоверение за работа, в която трябва да бъдат посочени позиция, доходите, заетостта, както и адрес и информация за контакт на работодателя;

 • извлечение от банкова сметка, потвърждение на вашата платежоспособност (за всеки ден престой в страната трябва да падне около 40 eur);

 • също така трябва да предоставят документи, потвърждаващи факта на резервация на хотел, копия на самолетни билети и осигуровки;

 • ако пътувате до някой на гости, след като трябва да изпратите поканата, както и да представи удостоверение за заплатите за последните 3 месеца и копие от паспорта.


 • Визовата такса е от порядъка на 35 евро. Също така ще изисква плащане обработка на документи в визов център (около 20-25 евро). Всички документи трябва да се подават лично и предварително.

  Митнически режим


  На митницата, могат да възникнат трудности, така че трябва да се знае предварително, че може да се внасят в страната, и какво не. Можете да вземете със себе си всяка парична сума (сума за над 10 хиляди евро подлежат на деклариране), 250 грама чист тютюн, 200 цигари, или 100 пурети, или 50 пури, 500 грама кафе, 100 грама чай, 2 литра некрепких алкохолни напитки (крепост по-малко 22%) или литър спиртни напитки (крепост над 22%), 50 милилитра парфюм или 250 милилитра тоалетна вода.
  Почивка в Холандия: какво да се види на туристите в Амстердам?

  Да не се внасят наркотици, не консервирани месни и млечни продукти, животински, без позоваване, оръжия, редки растения, забранени лекарства (в много лекарства, които се наричат рецепти, така че вземи ги със себе си), стоки за лично ползване на стойност над 175 евро.

  Законодателство


  Почивка в Холандия: какво да се види на туристите в Амстердам?

  Законите на Холандия за много могат да изглеждат верни, но всъщност всичко е било малко по-различно. Ето и важните моменти, които си струва да се знае на всички онези, които ще влизат в държавата:

 • Леки наркотици (а именно, марихуана) са разрешени, но ги ядат само определените за това места, които се наричат някак кофешопами. Освен това, еднократната доза не трябва да надвишава 5 грама на човек. Между другото, тъй като марихуаната в Холандия натурална и чиста, тя повишен риск от предозиране. В този случай, трябва веднага да отидете в болница. Но по-добре е, разбира се, наркотици не опитвам изобщо, в тази държава има много други по-интересни и полезни неща.

 • Възрастни идва тук на 16 години. С това възраст право да ползват услугите на момичета леко поведение, а също така да се консумират некрепкие спиртни напитки (крепост по-малко от 15%).

 • От 18 години е разрешено да се консумира леки наркотици, а също и пиенето на спиртни напитки. Освен това, лицата, навършили тази възраст, могат да предоставят сексуални услуги и дори се въртят в порнофильмах.

 • Проституцията тук не е забранена, а ето и сводничество, колкото и да е странно, е наказуемо от закона.

 • Порнографията под забрана също така не се получава, така че информацията еротичен характер (а понякога и откровено порнографско) може да бъде в свободен достъп.

 • Не са забранени перверзни видове секс.

 • А ето за пиянство или тютюнопушене на обществени места може да се оправи или дори да арестуват.


 • Традиция


  Туризъм в Холандия е много развита, и така че туристите се отнасят много добре. Местен народ, като цяло, е много приятелски настроен и общителен и винаги готови да се притекат на помощ в трудни ситуации. Също така жители на държавата са много гостоприемни и не са свикнали отгораживаться от останалите.
  Почивка в Холандия: какво да се види на туристите в Амстердам?

  Дори и прозорци в домовете там са големи, и често завеси те не завешиваются. Всички хора са много любезни, така че да не се злоупотреби и грубост в свой адрес. При среща или прощании тук всички се ръкуват. Облечи всичко е просто, но с вкус. Небрежност при премяна - лош тон и е причина за липса на грижи.
  Но не се доверявай се на всички и на всеки. В Холандия, за съжаление, изправен кражба. Така че, пари и документи най-добре е да се скрие в потайные и недостъпни места. В джобовете си, изобщо, нищо да не се съхранява, тъй като голяма част от крадците - точно джебчии.

  Къде да отседнете?


  Хотели в Холандия са доста много, но ако сте решили да посетите голям град, тогава бъдете готови да плащат за стая доста по-голяма сума. Между другото, номер по-добре е да резервирате предварително, тъй като на места може и да не бъде.
  Почивка в Холандия: какво да се види на туристите в Амстердам?

  Транспорт


  В големите градове на Холандия действа единната транспортна система, разделени на зони и състоящ се от автобуси, тролейбуси и трамваи. Има и нощни маршрути. Междугороднее съобщение се осъществява чрез влакове, те тук много удобни и модерни.

  Тук е интересно?


  Почивка в Холандия: какво да се види на туристите в Амстердам?

  Ако планирате почивка в Холандия, за да започнете е да се направи път и да включи в него най-интересни места. За да започнете да се изброят основните атракции и забележителни кътчета в цялата страна като цяло:

 • Мил мрежа по kinderdijk - красиво и уютно селце, разположено в близост до Роттердамом.

 • Кекенхоф - истинско цвете царство, разположено между Гаагой и Амстердам.

 • Къща на Петър I, разположен в Заандеме. Именно тук, известен по целия свят царят постигал основите на корабостроенето и живял дълго време тайно.

 • На територията на цялата държава ще можете да видите много вятърни мелници. Особено много от тях в село Zaanse Сханс.

 • Посещение на увеселителен парк и сафари-парк Efteling", разположен в близост до Тилбург.


 • А какво да се види в Амстердам? Тук интересни неща много много: • Известната улица на червените фенери. Това не е толкова много улица, колкото един цял квартал. Прозорци са осветени с червена светлина, а в тях могат да се видят момичета лесно поведение, привличащи клиенти. Това е място, между другото, е един от най-посещаваните в града.

 • Рейксмузеум. Тук могат да се видят картини на най-известните художници на всички времена.

 • Национален морски музей.

 • Зоологическа Градина "Artis Zoo".

 • Емисии. Никой не знае точно, колко канала има река Амстел, Амстердам но често е наричана северната Венеция.

 • Музей на восъчните фигури на мадам Тюсо.

 • Музей на еротиката.

 • Музей "Немо".


 • Какво да правя?


  Развлечения Холандия са насочени предимно към младите хора, така че има много барове, нощни клубове, дискотеки и други заведения. Но определено си заслужава да посетите няколко музея и да се насладите на красотите на природата.

  Кулинарни характеристики


  Почивка в Холандия: какво да се види на туристите в Амстердам?

  Кухня Холандия - това е, преди всичко, вкусни холандски сирена. Освен това, тук много обичат херинга и се яде без хляб, почти изцяло. А това питие е водка, особено хвойна.
  Ще Получите в Холандия маса нови впечатления!
  Заедно с"Почивка в Холандия: какво да се види на туристите в Амстердам?" също четат: